Waarom je Social Media in 2009 niet kunt negeren

      Reacties uitgeschakeld voor Waarom je Social Media in 2009 niet kunt negeren
Delen

Denk je nog steeds dat “˜Social media”˜ een rage is waar we in de toekomst om zullen lachen? Dat zul je misschien wel denken maar social media zal blijven groeien in 2009. Hier zijn 11 redenen waarom je als blogger social media dit jaar niet kunt blijven negeren:

1. Iedereen gebruikt het – Heden ten dage wordt dit natuurlijk al snel als reden gebruikt, maar de waarheid is dat er online miljoenen social media-gebruikers zijn. Volgens recente studies hebben wereldwijd 350 miljoen mensen reeds een blog gelezen.

2. Social Media wint aan vertrouwen – Vroeger werd informatie van Social media sites bij voorbaat niet vertrouwd, heden ten dage is het een van de belangrijkste bronnen van nieuws en updates. Meer mensen gaan het vertrouwen met als gevolg een continue groei.

3. Het groeit nog steeds – Iedere dag komen er nieuwe mensen bij. Volgens de laatste statistieken groeit Facebook met 600.000 gebruikers per dag. Blogs lezen is afgelopen jaar toegenomen met 66%. M.a.w. Social Media groeit en zal dit ook de komende jaren blijven doen.

4. Zelfs Obama gebruikt Social Media – Tijdens zijn campagne was hij zeer actief op Twitter en ook nu maakt hij gebruik van Youtube voor zijn wekelijkse toespraken. Zijn communicatie-strategie werd onlangs “Obama 2.0″³ genoemd. Obama zal ook in de toekomst met behulp van het web blijven communiceren met het Amerikaanse publiek en de rest van de wereld.

Obamaganda - Army of Change

5. Als een Social netwerk valt – zal een ander opstaan! – Altijd als een een Social network daalt in populariteit (zie b.v. Myspace), zullen tegenstanders al snel zeggen dat Social media een rage is. Wat zij niet beseffen is dat de teloorgang van een Social network, niet het einde is van Social Media. Hoewel Myspace populariteit tanende was, werden andere sites, zoals bijvoorbeeld Twitter, razend populair. Dus, laat je niet voor de gek houden door de neergang van een enkel social netwerk. Anderen zijn sterker als ooit tevoren.

6. Het is snel – In deze steeds groeiende digitale samenleving is snelheid essentieel. We willen het laatste nieuws en we willen het Nu! Dat is een andere reden dat Social Media zo populair is. Bloggers brengen routinematig het laatste nieuws en de “˜instant’ interactiviteit, maaktsocial media een hit! Ga maar eens bij jezelf te rade, hoe vaak bekijk je heden ten dage niet een conferentie online, op een blog of op Twitter.

7. Het is kostenbesparend voor bedrijven – Omdat we de krediet crisis niet onder controle krijgen, zoeken bedrijven naar nieuwe, kostenbesparende manieren om te communiceren met hun doelgroep. Social media wordt snel een prioriteit voor velen onder hen. Het is een van de goedkoopste, snelste en meest effectieve manieren om snel contact met je klant te krijgen. Ga er maar gerust vanuit dat het aantal bedrijven die gebruik maken van social media, in 2009 alleen maar zullen stijgen.

8. Passie – een van de redenen dat social media het wint van de kranten is de passie erachter. Met social media hebben de mensen meer speelruimte om hun eigen persoonlijkheid ergens aan toe te voegen, het geheel is een stuk informeler. Als gevolg hiervan is de binding met lezers een stuk persoonlijker. Of je nu van ze houdt of ze haat, social media-gebruikers zijn veel meer gepassioneerd. Hang meer eens wat rond op Digg en lees maar eens wat commentaren als je me niet geloofd.

9. Het is gratis – iedereen houdt van gratis!

10. Social media is veelzijdig – Het sociale media landschap is veelzijdiger dan ooit tevoren. Er zijn sociale netwerken voor vrijwel elke denkbare niche. Of je nu op zoek bent om te praten over videospelletjes of om contact te maken met jonge singles, er zijn sociale netwerken voor iedereen. Deze veelzijdigheid betekent dat iedereen een plaats kan hebben in sociale media.

11. Het internet is Sociaal – dit is wellicht de grootste reden waarom je social media niet kunt negeren in 2009. Het internet is een sociaal medium. Dat zal niet veranderen. Mensen zullen altijd online contacten aangaan met anderen en social media zal er in een of andere vorm blijven om aan deze behoefte te voorzien.

Bron: http://www.frankdaelmans.com


Delen