Roddels op de werkvloer

      1 reactie op Roddels op de werkvloer
Delen


Collega’s… vaak zie je ze op een dag langer dan je je partner ziet. Je brengt steeds meer tijd met je collega’s door. En de sfeer op de werkvloer is zeer bepalend. Een slechte sfeer op de werkvloer is een belangrijke reden voor vertrek en een goede werksfeer zorgt voor meer creativiteit en een hogere productie.

Roddels, roddels, roddels…

Zo wordt er op de werkvloer wat afgeroddeld. Uit onderzoek van OnePoll, gehouden onder 2000 mensen blijkt dat één op de vijf werknemers zijn collega’s haat en twee op drie geeft toe over collega’s te roddelen zodra deze buiten gehoorafstand zijn. Niet alleen op de werkvloer wordt er geroddeld, 25% gaat er mee door in de kroeg na werktijd.
Vooral in medialand moet je niet werkzaam zijn als je niet van roddelen houdt. Als je geen geroddel wilt, kun je het beste aan het werk gaan als verpleegster. De Mediabranche daarentegen is de meest roddelende branche, gevolgd door de accountants, IT’ers en salesmedewerkers.

Er wordt vooral graag geroddeld over de Baas, en daarbij worden de senior managers het meest verafschuwd en gaan ze het meest over de tong.

Vrouwen versus mannen

Dat uit het onderzoek blijkt dat vrouwen meer roddelen dan mannen komt niet als donderslag bij heldere hemel. Veertig procent van de ondervraagde dames gaf toe de afgelopen week een roddelberichtje over iemand te hebben verstuurd. Dit was bij de ondervraagde mannen zo’n twintig procent. Vrouwen besteden gemiddeld 20 minuten per dag aan geroddel. De reden van hun geroddel ligt in het gevoel dat collega’s jaloers zijn of dat ze door collega’s als bedreiging worden gezien. Mannen daarentegen roddelen omdat ze collega’s lui vinden of omdat er door collega’s verkeerde (aanmatigende) ideeí«n worden gedaan.


Delen

1 comment on “Roddels op de werkvloer

  1. Pingback: uberVU - social comments

Comments are closed.