Onderzoek: Thuiswerkplek vraagt om betere technologie

Delen

Uit een onderzoek uitgevoerd in opdracht van SIP@work blijkt dat 44 procent van de mensen die thuis werkt, behoefte heeft aan betere technologie op de thuiswerkplek.  Thuiswerkers geven aan behoefte te hebben aan sneller internet, video-conferencing mogelijkheden en presence- technologie – waarbij zichtbaar is hoe en wanneer iemand beschikbaar is.

Uit het onderzoek blijkt ook dat thuiswerkers behoefte hebben aan meer flexibiliteit in werktijden (32%). Een groot gedeelte van de thuiswerkers voelt zich nu nog gedwongen om tussen half negen en zes aan het werk te gaan. Acht procent van de thuiswerkers ervaart wantrouwen van zijn of haar werkgever  en geeft aan daar minder behoefte aan te hebben.

Grootste voordelen van thuiswerken

Door één derde van de mensen die regelmatig thuiswerken, wordt de afwezigheid van geroezemoes van ander collega’s als het voornaamste voordeel van het thuiswerken genoemd maar ook de mogelijkheid om tijdens het thuiswerken wat privé dingen tussendoor te kunnen doen, wordt door bijna één derde (31%) als voornaamste reden aangedragen. Opvallend is dat het minder in de file staan door slechts 18% van de thuiswerkers  als voornaamste voordeel wordt genoemd.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van StartReady door Peil.nl, het onderzoeksbureau van Maurice de Hond, onder 500 mensen die regelmatig thuiswerken.

Bron: Persbericht Whizpr/startready/sip@work


Delen

1 comment on “Onderzoek: Thuiswerkplek vraagt om betere technologie

  1. Pingback: Tweets die vermelden Onderzoek: Thuiswerkplek vraagt om betere technologie | HI-RE Interim Blog -- Topsy.com

Comments are closed.