News: 60 Days Challenge van Careerwise gaat van start!

Delen

Vorig jaar hebben we al even kort aandacht besteed aan de 60 days challenge van Careerwise. Careerwise helpt starters door middel van een Challenge om binnen 60 dagen de ideale baan te vinden. The catch is echter dat ze door middel van een persoonlijke marketingcampagne, social media tools en coachings-en netwerkgesprekken met experts hun baan moeten vinden. In navolging van  Annemarie Appelman gaan deze kanjers solliciteren en startten ze ieder hun  eigen online marketingcampagne. Annemarie wist, binnen 60 dagen, door het inzetten van social media én haar persoonlijke website “˜de baan van haar dromen’ te vinden. Mooi is dat het een initiatief van Careerwise en  Annemarie Appelman is en dat ze beiden deze jonge helden gaan helpen met tips en adviezen.

De Helden

Daan, Petra en Chantal, drie hoogopgeleide young en eager professionals, gaan vanaf 1 januari 2011 de uitdaging aan. Deze drie helden zullen de komende 60 dagen vooral te vinden zijn op social media, zoals Twitter, Linkedin, Facebook, Hyves en elk met een eigen weblog. HI-RE gaat ze ondersteunen door regelmatig onze lezers op de hoogte te houden van de vorderingen van deze mensen bij hun zoektocht. En wellicht kunnen onze lezers een handje helpen bij het vinden van die top baan!

Chantal Drenthen

Chantal Drenthen (24) studeerde International Business aan de Maastricht University. “Tijdens mijn bestuursjaar bij AIESEC ontdekte ik hoe mooi het is om samen te werken met mensen die passie voor hun werk hebben. Dat zoek ik ook in een baan. Ik wil graag werken voor een organisatie met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en groeimogelijkheden. Welke concrete functies daarbij aansluiten moet nog blijken. De 60 Day Challenge biedt de geweldige mogelijkheid om dat te ontdekken.”

Tags: leadership development, management, consulting, coaching, training, reizen

Volg Chantal via haar blog ChantalDrenthen.nlTwitterLinkedin

Daan Verhorst

Daan Verhorst (29) studeerde fiscaal recht aan de Rijks Universiteit Leiden. “Ondanks mijn brede wetenschappelijke, maatschappelijke en sociale interesses, heb ik er na mijn studententijd voor gekozen de fiscaliteit een kans te geven. Nu is het tijd is om datgene te gaan doen waar mijn hart en passie liggen.  Werk doen dat niet meer als werk voelt, maar doen wat goed bij me past. Mijn zoektocht inclusief ervaringen, leermomenten en ontdekkingen houd ik bij op mijn blog daanverhorst.com.”

Tags: finance, ondernemerschap

Volg Daan via zijn blog DaanVerhorst.comTwitterLinkedin

Petra Rierink

Petra Rierink (28) is een young professional met een aantal jaar werkervaring. “Tijdens mijn eerste baan heb ik beleidsmatige ervaring opgedaan en kreeg ik de ruimte om een MVO project te initií«ren en vorm te geven. Nu werk ik tijdelijk bij het Europees Parlement in Brussel. Het is interessant mijn kennis over bijvoorbeeld energietransitie en –efficií«nty en duurzame landbouw verder te kunnen ontwikkelen. Ik ben erg enthousiast over de uitdaging om binnen 60 dagen mijn droombaan te vinden op het gebied van MVO/duurzaamheid.”

Volg Petra via haar blog PetraRierink.comTwitterLinkedin

Kijkend naar het social media profiel van deze helden zal het een behoorlijk uitdaging worden. Ik ben dan ook nieuwsgierig naar wat de scores zullen zijn na deze 60 dagen!

Kandidaat Linkedin Twitter Facebook Hyves Blog
Chantal 150 connections 59Followers Ja ? Ja
Daan 238 connections 28Followers Ja ? Ja
Petra 248 connections 36Followers Nee ? Ja

Air support, call the A-team!

Naast de websites, blogs, twitter kun je de 60 days challenge ook volgen op twitter onder #60DayChallenge. Wij roepen iedereen op om deze helden te steunen en te helpen. Ze kunnen dus best wel wat Air support gebruiken en wij van HI-Re stropen de mouwen in ieder geval op! Wij gaan dus druk aan het volgen, retweeten, linken en bloggen en wij verwachten dat ook eigenlijk ook van jou!

Nog even kort het actie lijstje voor de mensen die het niet begrijpen.

  1. Nodig ze uit om te linken in LinkedIn
  2. Volg ze op Twitter (wordt dus follower)
  3. Retweet zo nu en dan een oproep of leuk bericht
  4. Bezoek hun Blog en reageer of laat een berichtje achter.
  5. Word vrienden op Facebook
  6. Kijk in je netwerk naar leuke starters mogelijkheden en laat het onze helden weten via de kanalen.
  7. Volg op twitter #60DayChallenge

Wij van HI-RE wensen de helden van de 60 Days Challenge veel succes !

Het HI-RE team!


Delen

1 comment on “News: 60 Days Challenge van Careerwise gaat van start!

  1. Pingback: Tweets die vermelden News: 60 Days Challenge van Careerwise gaat van start! | HI-RE Blog -- Topsy.com

Comments are closed.