Change Management: Wat denken ze wel niet!

Delen

Dat is een goede vraag… vraag het de mensen zelf eens wat ze denken in plaats van je het te blijven afvragen. Dat is de enige manier waarop je (gedeeltelijk) te weten komt wat “ze” denken.  Het leuke is, vaak weten mensen zelf niet eens waarom ze op bepaalde manieren reageren. Veel van ons gedrag zit namelijk in ons onbewuste en lijkt daardoor automatisch te gaan.

In de huidige Westerse wereld worden we niet geleerd hoe we ons eigen onbewuste kunnen verkennen en aanpassen. De zin: “zo ben ik nou eenmaal” is dan ook op eens zeer goed te begrijpen. Want als jij niet weet hoe jij je eigen (onbewuste) gedrag kan veranderen, is het begrijpbaar dat na verloop van tijd deze houding ontstaat. Een steeds toenemende groep van mensen in de Westerse wereld is meer en meer op zoek naar hoe ze dit wel kunnen doen. De een noemt het spiritueel, de ander noemt het psychologie. De hamvraag “waarom ben ik hier op aarde?” is voor vele, zo niet alle, de drijfveer om op onderzoek uit te gaan en je eigen antwoord te vinden. Als je dan gaat zoeken is er zo een brede keuze om tot een antwoord te komen dat de keuze vaak valt op dat wat men al kent. Hier een beknopt lijstje met mogelijke wegen:

  • Religie
  • Psychologie
  • Astrologie

In elke variant van het bovenstaande zal er ongetwijfeld iets zijn wat je aanspreekt. Natuurlijk ook delen waar je het minder mee eens bent. Misschien kan jij jezelf wel identificeren met een specifieke variant. De echte vraag is: maakt het uit welke weg iemand kiest om naar Rome te gaan?

Dus laat ze maar denken wat ze willen. Iedereen zoekt zijn eigen antwoorden om zijn eigen manier. En vind je iemand die jou verder op je pad kan helpen, dan zal je ongetwijfeld inzicht krijgen in een van de andere vele wegen.

Veel reisplezier!


Delen

1 comment on “Change Management: Wat denken ze wel niet!

  1. Pingback: Tweets die vermelden Change Management: Wat denken ze wel niet! -- Topsy.com

Comments are closed.