News: 60 Day Challenge: Time to say goodbye?

      Reacties uitgeschakeld voor News: 60 Day Challenge: Time to say goodbye?
Delen

60 dagen vliegen om, blijkt wel weer. De afgelopen weken hebben we met enige regelmaat geschreven over de 60 Day Challenge, oftewel over Daan, Chantal en Petra. Met interesse hebben wij hen gevolgd in hun zoektocht naar hun droombaan want daar ging het om bij de Challenge: Binnen 60 dagen je droombaan vinden met behulp van het inzetten van onder andere sociale media. Tijdens de Challenge ondervonden de kandidaten al dat als je je droombaan wilt vinden, je heel duidelijk voor ogen moeten hebben wat je droombaan nu precies inhoudt. Van het vinden van een droombaan binnen 60 dagen veranderde de Challenge in een zoektocht naar de definitie van “droombaan”. Testen, adviesgesprekken, glimpen en netwerken, brachten de kandidaten dichter bij het vinden van hun droombaandefinitie.

De 60 dagen zijn voorbij en hoe is het nu met Daan, Chantal en Petra. Hebben zij hun droombaan gevonden?

Het is spannend voor alle drie de kandidaten. Chantal heeft verschillende gesprekken gehad met verschillende organisaties en hieruit zal wellicht een baan uit voortkomen. Ook voor Petra is het zeer spannend. Via Twitter zag zij een opdracht/baan voor bijkomen, die onder haar droombaandefinitie viel en via Twitter wist ze binnen een uur een gesprek met de desbetreffende manager te regelen.

Daan was het bijna gelukt om binnen de 60 dagen zijn baan te verkrijgen. Hij zou namelijk 25 februari naar Google Dublin vliegen voor de laatste sollicitatieronde, maar de afspraak werd verzet en zal nu vrijdag 4 maart gaan plaatsvinden. Werken bij Google is voor Daan zeker een droombaan. Al bij aanvang van de Challenge gaf Daan al aan dat Google heel hoog op zijn lijstje van favoriete bedrijven stond en nu lijkt een droom werkelijkheid te gaan worden.

Petra, Daan en Chantal in het sociale netwerkenlandschap

Vanaf de eerste dag van de Challenge volgen we bij HI-RE de activiteiten van de drie kandidaten in het sociale netwerkenlandschap. Zijn ze actief, hebben ze veel connecties en/of veel volgers?

Het aantal contacten van de kandidaten is behoorlijk toegenomen. Vooral bij Chantal en Petra is het aantal volgers op Twitter explosief gestegen, maar zij waren ook met grote regelmaat op Twitter te vinden.

Kandidaat LinkedIn connecties

1-1-2011

LinkedIn

Connecties

2-3-2011

Twitter

Followers

1-1-2011

Twitter

Followers

2-3-2011

Facebook Blog
Chantal 150 205 59 375 Ja Ja
Daan 238 278 28 129 Ja Ja
Petra 248 293 36 303 Nee Ja

Dat de 60 Day Challenge een succes voor de kandidaten is geweest, kunnen we wel vaststellen. Alle drie hebben ze ontdekt waar hun droombaan nu eigenlijk uit bestaat en alle drie hebben ze al verscheidene gesprekken gevoerd met organisaties waar ze hun droombaan kunnen uitoefenen. Mede dankzij het inzetten van onder andere Twitter en het vergroten van hun netwerken (social en in real life) hebben zij veel geleerd en wellicht hun droombaan kunnen vinden.

Chantal, Petra en Daan, HI-RE vond het erg leuk om jullie te volgen en we hopen binnenkort van jullie allen goed nieuws te horen. Succes!!!


Delen