AMC: Vacatureteksten zijn nog steeds ondermaats

Workshop Vacatureteksten schrijven VoorTekst
Delen

Uit onderzoek van de Campaign Group en Intelligence Group blijkt dat het niveau van vacatureteksten nog vaak belabberd is en de kwaliteit van de vacatureteksten de afgelopen drie jaar zelfs is afgenomen. Scoorde de vacatureteksten in 2009 gemiddeld nog een 5,4, in 2010 kregen ze gemiddeld een 5,1 en dit jaar gemiddeld een 5,2. Ondanks deze kleine verbetering, viel het resultaat toch wat tegen aangezien de verwachting was dat met de aankomende krapte op de arbeidsmarkt bedrijven meer aandacht zouden geven aan hun vacatureteksten.

Net als voorgaande jaren zijn de vacatures getest op 5 onderdelen met dertien onderliggende dimensies.

Onderdelen 2011 2010 2009
Aantrekkelijkheid (opmaak en vormgeving) 5,5 4,9 5,2
Wie (wie zoekt de organisatie) 5,9 6,0 6,0
Wat (omschrijving baan en werkgever) 5,1 5,1 5,3
Waarom (aanbod werkgever) 4,8 4,9 5,0
Waar & wanneer (call to action) 4,8 4,6 4,9

Opvallend is dat de dimensie “˜Waarom’ wederom een onvoldoende krijgt. Werkgevers durven in vacatureteksten het aanbod niet concreet te benoemen. In bijna 16 procent van de onderzochte vacatureteksten wordt er helemaal niet ingegaan op het aanbod en bijna 20 procent van de werkgevers geeft in hun vacatures slechts aan dat de arbeidsvoorwaarden marktconform zijn.

Ook de dimensie “˜Waar & Wanneer’ blijft slecht scoren. In bijna 70 procent van de vacatureteksten wordt er geen plaatsing- of sluitingsdatum van de vacature vermeld en missen vaak de contactgegevens of zijn deze niet volledig. Bij 30 procent van de onderzochte teksten missen de contactgegevens volledig of wordt er slechts een algemeen e-mailadres gegeven.

In vacatureteksten wordt nauwelijks verwezen naar Social Media

Tijdens de Vacaturetekstdagen is er tevens gekeken naar de integratie van Social Media in externe vacatureteksten van bedrijven en blijkt dat er nauwelijks verwezen wordt naar Social Media. Slechts in 2,5 procent van de onderzochte teksten wordt er verwezen naar Social Media. In deze gevallen waar wel verwezen wordt naar Social Media kan er bijvoorbeeld direct gelinked worden met recruiters, worden potentií«le kandidaten aangespoord om de organisatie te volgen op LinkedIn of Twitter of kan er gesolliciteerd worden met het LinkedIn-profiel.

Bron: Intelligence Group

Gerelateerde berichten:


Delen

1 comment on “AMC: Vacatureteksten zijn nog steeds ondermaats

  1. Pingback: Evenementen: Evenementen overzicht deze week | HI-RE Blog

Comments are closed.