Onderzoek: Praten over seks en salaris taboe op werkvloer en social media

      Reacties uitgeschakeld voor Onderzoek: Praten over seks en salaris taboe op werkvloer en social media
Delen

De traditionele taboes die al jaren gelden op de werkvloer blijken ook overeind te blijven in de online wereld. Werknemers praten eerder over hun relatie dan dat ze openheid geven over hun salaris. Niet alles van het privéleven wordt gedeeld bij een praatje bij de koffieautomaat of op social media. Dit blijkt uit een onderzoek door Reuters in opdracht van Glassdoor.com. Glassdoor.com is een site waar werknemers hun oordeel kunnen vellen over hun werkgevers. Voor dit onderzoek werden 2.118 Amerikaanse werknemers ondervraagd.

Werknemers praten eerder over hun relatie dan over hun werk, maar dit geldt meer voor oudere werknemers dan voor de werknemers jonger dan 34. Jongere werknemers hebben minder moeite om over de stand van zaken op hun werk te praten en geven ook makkelijker details over hun werk prijs.

Niet alleen op de werkvloer blijkt het geven van informatie over het seksleven en salaris not done, ook online blijven deze traditionele taboes gelden. Driekwart van de ondervraagden is actief op social media. Zij hebben een account op LinkedIn of Facebook. De bereidheid om persoonlijke informatie op een website te plaatsen, is bij meer dan helft van de ondervraagden aanwezig, maar het moet wel binnen bepaalde grenzen blijven. Het online delen van persoonlijke informatie bestaat voornamelijk uit geven van een review over een bepaald restaurant en het delen van foto’s. Details geven over het seksleven en salaris valt niet binnen deze grenzen. Hierbij blijkt wel dat werknemers dan nog liever praten over hun relatie dan over hun werk. Slechts twee procent van de ondervraagden gaf aan er geen problemen mee te hebben om details over hun seksleven of salaris te delen.

Bron: Reuters


Delen