HRM: Expat & Spouse Aftercare, Ja of Nee?!

Delen

In 2009 heeft het bedrijfsleven in regio Amsterdam gezamenlijk veertien miljoen euro over de balk gesmeten door niet te kijken naar Expat & Spouse aftercare. Best zonde vind je niet?

Hoe kom ik aan dit cijfer?

Vooropstaand, dit cijfer is een schatting! Ik baseer onderstaand verhaal op cijfers die ik bij diverse instanties (Expatcenter, Economische Zaken, third parties) heb opgevraagd.

In 2009 hebben zich rond de 3200 kennismigranten gemeld en in 2010 meer dan 4700.

In 2008 verliet 1/8 deel ons stadje Amsterdam binnen een jaar. Over 2009 en 2010 zijn er (nog) geen cijfers bekend. Laten we daarom hypothetisch gezien eens 1/8 deel van 3200 kennismigranten nemen. Kom je al gauw uit op 400 kennismigranten, die Amsterdam binnen één jaar weer verlaten.

Besparing

Ik wil jullie aan de hand van een rekenvoorbeeld laten zien, hoeveel geld je als bedrijf zou kunnen besparen, als je aandacht besteed aan de partner van de expat.

We gaan uit van een gezinssituatie met partner en 2 kinderen uit de US. De expat is 34 jaar en verdient minimaal € 50.619 (IND2011). De expat is aangenomen op basis van een 3-jarig contract. Het volgende rekenvoorbeeld is gebaseerd op een bedrijf dat met een redelijk uitgebreid Expat contract werkt. Onderstaande cijfers zijn gemiddelden.

Men geeft het volgende uit:

Recruitingkosten: € 10.000
Visakosten: € 5. 000
Relocating: € 3.000
Scholen : € 10.000
1e jaar huur : € 17.000
Inwerkkosten expat: €  8.000
Totaal : € 53.000

€ 53.000 : 3 jaar = een investering van € 17.500 p.j.

De voornaamste en belangrijkste reden dat een Expat het land binnen 1 jaar weer verlaat, is dat de partner zich niet kan settelen, er word simpelweg onvoldoende begeleiding geboden.

De spouse mist ouders, heeft geen sociale kring, heeft geen vangnet, komt niet aan een baan of weet zelfs niet hoe dit te regelen en voelt zich onveilig en onbegrepen. Hier is door HR dus een slag te slaan! De partner is namelijk degene die uiteindelijk zegt: “˜ Ik wil terug’, en wel NU’!  Daar ga je dan met je budget… € 35.000 down the drains! Doe dit bedrag als bedrijfsleven maar eens x 400 … kom je al snel uit op € 14 miljoen! Daar zou ik nou wakker van liggen!

Uiteraard zijn er HR uitzonderingen op de regel. De HR managers uit de creatieve sector werken meestal tot laat in de avond en soms zelfs wel in het weekend om de partners van de expat te begeleiden. Maar als je eigen sociale leven je lief is en je graag rond 18u naar huis wilt, zul je moeten gaan kijken op welke manier je meer rendement kunt halen uit je budget. Op 17 januari heb ik hier een artikel over geschreven met tips & trics.  Zoals je ziet, ben ik in dat artikel van een ander rekensommetje uitgegaan, maar dat even terzijde. Ieder bedrijf doet namelijk een andere investering, so you do your own math!

Aandacht

 

Ik wil je twee magische woorden meegeven: Personal Attention, that’s what it is all about!

Als jij dat als HR manager kan leveren, zit je goed. Lukt het je niet, huur iemand in die daar heel goed in is. Een Expat buddy bijvoorbeeld! Een vertrouwenspersoon, een vraagbaak en een tijdelijke Best Friend! Een buddy is zelfs iemand die jou kan influisteren dat je eens even wat meer aandacht aan iemand zou moeten besteden, omdat dat nodig is!

De besparing

 

€ 35.000 lichter en je moet opnieuw beginnen met je procedure. Nog eens € 53.000, dan kom je al snel uit op € 88.000! Wat te doen? Een Expat buddy inhuren zodat dit niet meer gebeurt! Voor 6 maanden heb je al een buddy voor nog geen € 4000!

Dat is al gauw een BESPARING van € 84.000! Het inschakelen van een buddy betekent dat de expat, inclusief het gezin, sneller thuis zijn in Nederland, en dus sneller de focus op de werkzaamheden kunnen richten wat weer meer rendement oplevert voor het bedrijf. Dan heb jij als HR manager een eigen sociaal leven en kom je ieder jaar uit met je budget. Ik zie hier een win-win situatie! Als je HR- of Afdelingsbudget je lief is.. Schakel dan een Expat buddy in!

HRM Expat kennissessie

 

Op 19 mei 2011 organiseer ik weer een HRM Expat kennissessie. Een spouse komt vertellen over haar ervaringen en ik deel uiteraard mijn kennis met je! Je kunt je nog inschrijven! Mits je uiteraard met Expats werkt :-). Dit kan via de website : http://bit.ly/msXAKL

Met vriendelijke groet,

Lexia Emerenciana

www.xllentguidance.com


Delen

2 comments on “HRM: Expat & Spouse Aftercare, Ja of Nee?!

  1. Pingback: HRM: ‘If mommy ain’t happy, no one is happy!’ | HI-RE Social Medium

Comments are closed.