Wisselen HRM’ers vaak van baan?

Delen

Wisselen HRM’ers vaak van baan? En wisselen zij vaker van baan dan werknemers uit andere sectoren? Uit het Arbeidsmarkt Gedragsonderzoek (AGO) blijkt dat in het afgelopen jaar één op de vijf  HRM’ers van baan gewisseld is. 14 procent ging daarbij aan de slag bij een nieuwe werkgever en 6 procent kreeg een andere baan bij dezelfde werkgever. Dit verschilt niet zo heel veel van hoe dat gesteld is bij de gehele Nederlandse beroepsbevolking. Daar wisselde namelijk één op de vier werknemers van baan. Daarbij ging 17 procent aan het werk bij een nieuwe werkgever en 8 procent veranderde van functie bij de huidige werkgever.

De cijfers op een rijtje

Vraagstelling: Heeft u de afgelopen 12 maanden één of meer keer (ander) betaald werk gevonden? (Hieronder verstaan wij ook: tijdelijk werk, uitzendwerk, vakantiewerk, part-time, free-lance, thuiswerk en betaalde stage.)

Baanwisselingen
Nederlandse Beroepsbevolking Doelgroep HRM
Ja, bij een nieuwe werkgever 17% 14%
Ja, bij dezelfde werkgever 8% 6%
Nee 70% 77%
Wil ik niet zeggen 4% 1%
Weet ik niet 2% 1%
Totaal 100% 100%

Bron: AGO – Intelligence Group

Over de cijfers

De cijfers zijn dus afkomstig uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO). De doelgroep HRM is gedefinieerd uit respondenten die als huidige of gewenste functie Personeel en Organisatie/HRM hebben aangegeven. Het aantal respondenten is in dit geval 315. Zij geven antwoord op de vraag:  Heeft u de afgelopen 12 maanden één of meer keer (ander) betaald werk gevonden? (Hieronder verstaan wij ook: tijdelijk werk, uitzendwerk, vakantiewerk, part-time, free-lance, thuiswerk en betaalde stage.)

Meer cijfers weten HRM’ers op de arbeidsmarkt? Lees dan ook eens:

Hoeveel vertrouwen hebben HRM’ers in de arbeidsmarkt?


Delen

1 comment on “Wisselen HRM’ers vaak van baan?

  1. Pingback: Welke oriëntatiebronnen gebruiken HRM'ers om een baan te vinden? | HI-RE Social Medium

Comments are closed.