Maandagstelling: Recruiters niet overtuigd van Social Media

Delen

Niet alle recruiters overtuigd van het nut van social media viel er afgelopen zaterdag te lezen op DutchCownboys. In dit artikel schrijft Dominique Dewitte over de resultaten van het rapport van recruteringsbedrijf Rpber Half. Uit dit rapport blijkt dat 55 procent van de personeelsdirecteuren social media geen efficií«nt rekrutingsinstrument vindt en dat men ook niet overtuigd is van de potentie van social media om het recruteringsproces in de toekomst te veranderen. 63 procent geeft aan er niet in te geloven dat profielen op sociale netwerken de traditionele CV gaat vervangen.

Daar waar social media door veel bedrijven succesvol lijkt te zijn bij commercií«le projecten, blijft het succes achter op het gebied van rekrutering. Wel geeft 32 procent aan social media te gebruiken in de communicatie met potentií«le kandidaten en 30 procent zet het ook in kandidaten te vinden.

De Stelling van vandaag is dan ook: Recruiters zijn niet overtuigd van Social Media. Wat vinden jullie?


Delen

1 comment on “Maandagstelling: Recruiters niet overtuigd van Social Media

  1. Pingback: Maandagstelling: Recruiters niet overtuigd van Social Media « Het effect van sociale media op HRM

Comments are closed.