Apps: Veiligheid voorop!

Delen

We moeten er allemaal niet aan denken… In huiselijke kring gebeurt er iets met je kind en een fles uit het gootsteenkastje, of je bent op vakantie en je wordt gebeten door één of ander beest. Hoe handel je dan?

De apps van deze week helpen daarbij.

EHBO – Rode Kruis:
Weet wat je moet doen bij een ongeval! Met deze app heb je de juiste EHBO instructies altijd op zak. Van brandwond tot valpartij, van vergiftiging tot verstuiking. Wat moet je doen? En vooral: wat moet je niet doen? Wil je snel en adequaat kunnen reageren, download dan deze EHBO app. De app geeft je kort en bondig instructies in geval van nood. Zo weet jij wat je moet doen!

Heb je niet de mogelijkheid om verdere Eerste Hulp te verlenen? Met deze app vind je tevens de route naar de dichtstbijzijnde EHBO-post en heb je de mogelijkheid om direct 112 te bellen.

    

Dokter op reis:
Er zijn veel lichamelijke ongemakken die de reispret flink kunnen verminderen. Je verzwikt je enkel of je spijsvertering neemt een loopje met je. Je koffer zit goed vol, maar de huisarts paste er niet meer bij. Dan is de app “Dokter op reis” misschien een uitkomst!

In deze app staan overzichtelijk de meest voorkomende medische problemen met hun verschijnselen, wat u er direct zelf aan kan doen en wanneer een dokter geraadpleegd moet worden. De volgende hoofdstukken worden besproken:
•Aanduiding klacht/last.
•Verschijnselen.
 Een korte opsomming van de dingen die u ziet of voelt.
•Zelf doen.
 Wat u zelf kunt doen om te klacht te verhelpen.
•Medicatie.
 Recepten met aanduiding stofnaam + dosering,vrij verkrijgbaar bij de apotheek.
•Wanneer naar de dokter?
 Beschrijving van verschijnselen die doktersbezoek wel nodig maken.
•Adviezen.
 Daar waar relevant worden nog wat praktische tips gegeven.

In “Dokter op reis” vindt je ook een medische begrippenlijst waarin medische termen kort en bondig worden uitgelegd. Bovendien beschikt “Dokter op reis” over en medisch woordenboek in 5 talen: Engels, Frans, Duits, Turks en Spaans. Zo kunt u ook in het buitenland een medisch woordje meespreken.

   

Meer artikelen over Apps op Hi-Re.nl:

Apps: CamCard
Apps: schrijven op je iPad
Apps: Move!
Apps: Data usage
Apps: Werf&

 


Delen

1 comment on “Apps: Veiligheid voorop!

  1. Pingback: Apps: SkyGrid | HI-RE Social Medium

Comments are closed.