Arbeidsmarkt: 40-plusser: Met 40 bent u afgeschreven! Het is maar dat u het weet

Delen

In vervolg op de vorige blog over de introductiefase van nieuwe medewerkers, kregen we diverse (persoonlijke) emails. Herkenning, frustratie, onzekerheid en irritatie vormden de boventoon in deze berichten. De grootste irritatie kwam echter van de “oudere werknemers”, die aangaven dat ze niet eens voor een sollicitatiegesprek worden uitgenodigd. Er is de afgelopen tijd veel aandacht besteed aan de 40-plusser. Wij willen graag uw medewerking vragen voor ons onderzoek.

Op 23 maart meldde het AD dat je “Met 40 al te oud” bent en op www.rtl.nl staat een artikel dat een “werknemer op zijn veertigste al wordt afgeschreven“. Hoogleraar Beate van der Heijden deed onderzoek en kwam er achter dat 70% van de leidinggevenden vindt dat de gemiddelde leeftijd van de afdeling onder de 40 moet liggen. “Zelfs oudere chefs zijn van mening dat hun personeel van boven de 40 te oud is.”  En ook al moeten 40-ers nog minimaal 26 jaar werken tot hun pensioengerechtigde leeftijd (althans zoals we dit NU hebben afgesproken) werkgevers beoordelen hun oudere werknemer als “minder flexibel, vaker gefrustreerd minder ambitieus, minder creatief en minder vernieuwend”, volgens Beate. Volgens mij kunnen we hier toch wel over een probleem spreken, is het niet?

Onderzoek 45+er op de Nederlandse arbeidsmarkt

Sinds 1 januari 2012 zijn wij -als AVAfit specialisten- bezig met een onderzoek over de voordelen over en de gevolgen er van voor de 45+er op de Nederlandse arbeidsmarkt. We onderzoeken of de vooroordelen zoals die ook uit het onderzoek van Beate van der Heijden naar voren komen, invloed hebben op het gedrag van de 45+er op de arbeidsmarkt. Het onderzoek loopt tot mei. U kunt nog volop meedoen en wij hebben uw mening hard nodig. Er zijn 2 vragenlijsten:

  1. Bent u een werknemer, een werkzoekende, een (vrijwillig) werkloze of een (bijna) gepensioneerde? Wij willen u graag een aantal vragen stellen. Doet u mee? De eerste vragen gaan over hoe u zelf tegen de groep 45+ aankijkt, vervolgens vragen wij u uw eigen competenties te waarderen. Tenslotte leggen we u vijf stellingen voor, waar we uw mening over willen weten. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 7 minuten. Wanneer u bij de laatste vraag uw emailadres invult, houden wij u op de hoogte van verdere ontwikkelingen en krijgt u het rapport te zijner tijd digitaal toegestuurd. Klik op deze link.
  2. Bent u werkgever, manager of leidinggevende en heeft u een mening over de 45+er als arbeidskracht? Uw leeftijd speelt geen rol. Doe dan mee met de tweede vragenlijst. Ook deze vragenlijst bestaat uit drie delen. In het eerste gedeelte vragen wij hoe u tegen de groep 45+ers aan kijkt. Het tweede gedeelte vragen wij hoe uw ervaring is in de beoordeling van hun competenties. Tenslotte leggen wij ook u vijf stellingen voor, waarbij wij graag uw mening horen. Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer 7 minuten van uw tijd in beslag, maar levert u ook weer kennis op. Want wanneer u bij de laatste vraag uw emailadres invult, houden wij u op de hoogte van verdere ontwikkelingen en ontvangt u het rapport te zijner tijd digitaal. Klik op deze link.

Be AVAfit en geef uw mening!!!! Alvast bedankt voor uw medewerking. Geeft u de link ook even door aan uw collega, vriend, kennis, familielid of buurman/vrouw?

Artikelen lezen van Esmeralda de Vries? Esmeralda schreef:

Wat je nodig hebt is LEF!! (van Kooten & de Bie)
HRM: Help! De sluiswachter verzuipt
Figuranten moeten lachen!
Op zoek naar: de ambassadeur van gastvrijheid!
Bang voor de tandarts?
And now…..Something completly different!


Delen

About Esmeralda de Vries

Esmeralda de Vries is arbeidsmarkt-watcher en organisatie-socioloog. Met een technische en HRM achtergrond heeft zij vanuit haar bureau E. de Vries Personeelsadviezen een methode ontwikkeld voor strategisch HRM en werkONDERNEMERschap: het AVAfit model. AVA staat voor Afstemming in de Vraag náár en de Afstemming ín werk. Fit staat voor de fits en schakels er tussen. Deze systematiek maakt het mogelijk om stap voor stap strategisch HRM doelgericht te gebruiken. AVAfit is toepasbaar op persoonlijk, HRM, organisatorisch en branche niveau.

Momenteel verricht zij - als buitenpromovenda aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit van Twente - onderzoek naar de omgevingsinvloeden op (nieuwe) arbeidsverhoudingen en een fit SHRM.

Als onderzoeker, blogger en spreker is haar kernwoord "nieuwsgierigheid". Niet alleen speurt zij naar ontwikkelingen op de Nederlandse arbeidsmarkt en vertaalt deze naar praktische acties op de werkvloer, maar laat zij anderen ook nieuwsgierig worden naar de mogelijkheden die deze veranderingen bieden. In zowel gastcolleges op hogeschool en universiteit als (key-note) spreker slaat zij tijdsbruggen tussen alumni & studenten, oud & jong, profit & non-profit, werkgever&werknemer.

Emeralda maakt gebruik van nieuwe mogelijkheden zoals social media. Je kunt haar volgen op Twitter, LinkedIn, Facebook en www.avafit.com .

1 comment on “Arbeidsmarkt: 40-plusser: Met 40 bent u afgeschreven! Het is maar dat u het weet

  1. Pingback: Hi-RE’s Keek op de week – HRM Weekoverzicht week 15 | HI-RE Social Medium

Comments are closed.