123Mobile Event brengt actuele Mobile Recruitment Trends naar Nederland

      Reacties uitgeschakeld voor 123Mobile Event brengt actuele Mobile Recruitment Trends naar Nederland
Mobile Recruitment
Delen

Mobile Recruitment

Mobiele apparaten zoals tablets en smartphones veranderen in een razend tempo mogelijkheden voor interactie tussen organisaties en kandidaten op de arbeidsmarkt. De kandidaat loopt hierin als mobiele consument vaak voorop. Veel organisaties zijn zich tegelijk nog onvoldoende bewust van de mogelijkheden die mobile hen kan bieden bij de werving van kandidaten. Daarom wordt op 12-12-2012 voor het eerst in Nederland het event 123Mobile georganiseerd. Topsprekers uit binnen- en buitenland nemen recruiters mee in hun wereld van mobile om te inspireren en hun succesvolle aanpak uit aangrenzende vakgebieden naar het recruitmentvak te brengen. Het event wordt op niet-commercií«le basis georganiseerd en vindt plaats bij USG Capacity in Almere, winnaar van de beste mobiele website in 2011. Tijdens het event wordt ook de Mobile Recruitment Award 2012 uitgereikt voor de beste Nederlandse mobile-recruitment website.

Over mobile recruitment

Het sollicitatiegedrag van werkzoekenden en carrií¨reverbeteraars verandert door de opkomst van mobile. Uit het laatste Mobile Planet rapport van Google (1e kwartaal 2012) blijkt dat de penetratie van smartphones inmiddels 43% is, een stijging van 10% binnen 12 maanden. Mobile neemt inmiddels een centrale plaats in het dagelijks leven in, en 76% van de gebruikers neemt de smartphone zelfs mee naar het werk. Uit een interview met Emma Frazer, Head of Industry for Recruitment van Google UK, gehouden op 5 oktober jl., blijkt zelfs dat 1 op de 5 zoekopdrachten naar vacatures via mobile wordt uitgevoerd!

Gordon Lokenberg, mede-initiatiefnemer, blogger en interim recruiter, over het event: “We merkten met een aantal fans van ons vak dat er wel veel gepraat wordt over mobile in recruitmemt, maar dat het hier nog te vaak bij bleef. Voor veel organisaties lijkt mobile nog iets dat komen gaat, terwijl het voor de kandidaat al de realiteit van vandaag is. Dit leidt tot een mogelijke mismatch. We willen juist aan de hand van cases van vandaag ver weg blijven van futuristische verhalen waarin het allemaal nog moet komen. Daarvoor hebben we gezocht naar mensen binnen en buiten ons vakgebied die nu al succesvol zijn met mobile. We denken dat we hiermee kunnen helpen de kandidaat weer centraal te stellen.”

Over de mobiele recruitment award 2012

Tijdens 123Mobile wordt de Mobiele Recruitment Award 2012 uitgereikt aan de organisatie die de concurrentie op recruitmentgebied op achterstand zet door een uitstekende sollicitatie-ervaring te bieden aan kandidaten. Welke organisatie zet de kandidaat centraal, faciliteert mobiel solliciteren, en is de mobiele website of app een integraal onderdeel van een gedegen moderne recruitment strategie?

Over 123 mobile

Initiatiefnemers van het event zijn: Maddle, Intelligence GroupUSG CapacityCureka, concepts2go, Recruit2, Gordon Lokenberg en Cammio. Het event vindt plaats op woensdag 12 december 2012 bij USG Capacity in Almere en duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Sprekers zijn onder meer Chuck Martin (auteur The Third Screen),  Chris Hoyt (aka RecruiterGuy en PepsiCo), maar ook sprekers van Otys, Sales Profs, Sanoma Mobile, Beljon + Westenterp, Croon en Maximum. Dagvoorzitter is Michel Schilders van USG Capacity. Er zijn 123 kaarten beschikbaar voor deelnemers die willen speeddaten met de actuele mogelijkheden van mobiel recruitrment.

Voor meer informatie over het event en een gedetailleerd programma: 
123mobile.nl
facebook.com/123MobileDay
twitter.com/123MobileDay


Delen