HRM Weekoverzicht – Hi-RE’s Keek op de week 46

      Reacties uitgeschakeld voor HRM Weekoverzicht – Hi-RE’s Keek op de week 46
HRM Weekoverzicht Hi-RE.nl; Artikelen over Recruitment, HRM en AMC
Delen

HRM Weekoverzicht Hi-RE.nl; Artikelen over Recruitment, HRM en AMC

Het HRM Weekoverzicht van week 46; Wat gebeurde er in de week van 12 tot en met 18 november?

Wat mij de afgelopen week vooral opviel, was de juridische status die een rechter aan een WhatsAppvbericht toekende. De rechter achtte het ontslag van een werkneemster van het bedrijf Flexjob onterecht. De werkneemster verliet op 17 april boos haar werk en uitte haar boosheid onder meer door uitspraken als  “Dit werk is niks voor mij. Ik wil dit ook niet meer en stop ermee.” De werkgever stuurt haar vervogens een bevestiging van haar ontslag. De werkneemster beroept zich er op dat zij geen ontslag heeft genomen en dat dit onder meer zou blijken uit het WhatsAppbericht dat zij de volgende dag heeft gestuurd om zich ziek te melden. De werkgever geeft aan het bericht niet te hebben ontvangen, wat volgens WhatsApp niet kan. De rechter stelt de werkneemster in het gelijk. Volgens de rechter is het bericht wel aangekomen (twee vinkjes voor het bericht, betekent dat het bericht is aangekomen en dat stond ook bij de ziekmelding) en oordeelt dan ook dat Flexjob de werkneemster het gemiste salaris en vakantiegeld inclusief rente alsnog moet uitbetalen. Een interessante uitslag.

Het HRM Weekoverzicht

De impact van recruitmentDe impact van recruitment
Door: Annemarie Stel |Geplaatst op 12 november 2012

Groot nieuws, dat de afgelopen anderhalve week onafgebroken in de recruitment community werd rondgetwitterd: Recruitment heeft van alle HR-functies de hoogste impact. Gemeld via dit artikel op Ere.net. Wauw! De hoogste impact! Altijd fijn om je  relevantie erkend te zien.

En dat niet alleen: afgezet tegen het kengetal “˜beurswaarde’ doen bedrijven met een goede HR-functie het ook buitensporig goed; tot tien keer beter dan bedrijven met een “˜slechte’ HR-functie. Conclusie: een top-of-the-bill HR-functie met als ongekroonde koning een top-of-the-bill recruitmentfunctie is een garantie voor succes. Het is een geweldig staaltje PR door BCG en een onweerstaanbaar “˜nieuws’feit voor iedereen die zich met het onderwerp bezighoudt. Alleen… Wat zegt het nou eigenlijk?

Lees verder…

privilegesSocial media, de privileges van de (online) ster
Door: Annemieke Heldoorn |Geplaatst op 13 november 2012

Wat is dat toch met klantenservice? Je krijgt af en toe het gevoel dat ze je het liefst helemaal niet helpen en aan de telefoon doen ze er alles aan om je zo snel mogelijk af te schepen.

Nee, dan social media. Dat is blijkbaar dé manier om goed geholpen te worden. Het mooie van social media is natuurlijk dat het openbaar is. Klaag jij over een bedrijf, dan zien andere mensen dat ook. Het verspreidt zich via social media sneller dan mond-tot-mondreclame en social media maakt bedrijven zichtbaar bang.

Lees verder…

Employer Branding Experience 2012 - impressieEmployer Branding Experience 2012, een impressie
Door: Redactie|Geplaatst op 13 november 12

Wie ooit in het Circustheater in Scheveningen is geweest, weet wat ik bedoel als ik zeg dat je, als je in het Circustheater bent, het gevoel krijgt echt UIT te zijn, dat de show zo gaat beginnen, dat er achter elk gordijn een goochelaar staat die een konijn uit zijn hoge hoed tovert,  of een acrobaat die de meest waanzinnige toeren uithaalt. Het Circustheater heeft sfeer, enorm veel sfeer en je kunt niet wachten tot de belofte wordt waargemaakt en je mooie dingen gaat zien…

En er was behoorlijk wat moois te zien afgelopen donderdag tijdens de Employer Branding Experience 2012. Voor mij persoonlijk bestond dat moois uit Richard MosleyLaura Baselaar (VUmc) en Annemarie Voskuil(Ministerie van Defensie).

Lees verder…

ontslagrechtVoorkom ontslagprocedure bij de rechter
Door: Simon Stoltz |Geplaatst op 14 november 2012

De keuze voor de manier waarop een arbeidsrelatie wordt beí«indigd is voor veel werkgevers en werknemer een lastig gegeven. De ontslagprocedure via het UWV of via de kantonrechter vergt veel tijd en kan, ingeval de kantonrechter wordt ingeschakeld, tot veel emoties en hoge kosten leiden. Een van deze twee procedures wordt meestal gevolgd wanneer werkgever en werknemer er samen niet uitkomen en tegenover elkaar komen te staan. De vaststellingsovereenkomst biedt juist de mogelijkheid om in goed onderling overleg tot een beí«indiging te komen.

Lees verder…

Recruitment met beeldenRecruitment met beelden: Nederlandse voorbeelden ter inspiratie
Door: Daphne van Lit – Kempers|Geplaatst op 15 november 2012

In mijn eerdere blog  geen woorden, maar plaatsen; over recruitment met beelden stipte  ik de explosieve  groei van foto(beeld)netwerken zoals Pinterest aan.  En ik vroeg me af of het gebruik van beeld in recruitment werkelijk beter is of om een andere reden wordt ingezet.

Tijd om te ontdekken of in Nederland al gebruik wordt gemaakt van beeld in recruitment. Ken je andere voorbeelden? Deel ze in de comments hieronder!

Lees verder…

Stop nou eens efficií«nt te wezen!
Door: Boudewijn van Achter | Geplaatst op 15 november 2012

Ordelijke mensen houden van een leeg bureau, controleren graag, gaan onzekerheden uit de weg en zorgen ervoor dat zij alles op tijd af hebben. Ook al lijkt zo’n iemand erg efficií«nt in zijn of haar werk, toch kan deze persoon in de praktijk veel tijd steken in structureren, opruimen, risico’s verminderen en “˜doublechecken’, waardoor er te weinig werk wordt verzet.

Is het dan onhandig om opgeruimde mensen in je organisatie te hebben? Nee, niet als zij in een team samenwerken met meerdere chaotische types. Een goed team is namelijk samengesteld uit mensen die allemaal een andere rol vervullen.

Lees verder…

stofGRIJS betekent STOF!
Door: Esmeralda de Vries| Geplaatst op 16 november 2012

Heeft u dat nu ook wel eens? Je ontdekt iets, wat je eigenlijk al jaren hebt gezien, maar nooit over na hebt gedacht. Dat had ik dus vandaag

Wanneer je het grijze stof van iets afblaast, houd je ineens twee perspectieven over: De óude situatie waarbij een goede fles wijn onder het stof ligt en daar al jaren ligt. En de niéuwe situatie waarbij dezelfde goede fles wijn zichtbaar wordt, maar ook nog eens grijs stof doet opwaaien. Natuurlijk drink ik graag een glaasje van die oude wijn, maar ik ben eigenlijk meer geí¯nteresseerd in de stof die het “grijs” doet opwaaien………….

Lees verder…

employer branding social media slecht huwelijkSociale media en employer branding: nog steeds geen goed huwelijk
Door: Annemarie Stel | Geplaatst op 16 november 2012

“De een na de andere werkgever ontdekt social media als de oplossing voor élk wervingsprobleem”, zegt Joost Schrage in een interessant artikel over de wijze waarop organisaties sociale media vaak inzetten. Vaak is het “˜oude wijn in nieuwe zakken’, het vooral aan de wereld willen vertellen wat je zelf kwijt wilt, “om de eigen spullen te promoten en voor acties die direct resultaat opleveren”.

Echt “˜social’ zijn betekent ook: aandacht hebben voor intermenselijke contacten. Het opbouwen van relaties, het samenbrengen van mensen op basis van een gezamenlijke belangstelling. Dat komt heel dicht in de buurt van een community, het delen van kennis, informatie en ervaring(en), maar een dergelijke inzet van sociale media is natuurlijk niet de enige.

Lees verder…

Van de Pers

assessment-123Global Assessment Barometer 2012/2013

De nieuwe cut-e Assessment Barometer is gestart. De cut-e Assessment Barometer is een internationaal onderzoek naar wat HR professionals vinden van assessments. De laatste barometer dateert van 2011, dus het…

Lees verder…

werkloze 45-plussers moeilijk aan baan45-plussers hebben het moeilijk op de arbeidsmarkt

Werkloze 45-plussers komen niet snel aan de slag. Dit blijkt uit cijfers (StatLine) over de werkloosheid die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag publiceerde. Uit deze cijfers blijkt…

Lees verder…

flexwerken- bedrijfsrisico5 grootste bedrijfsrisico’s bij flexibel werken

Door werkgevers wordt zich onvoldoende gerealiseerd dat flexibel werken risico’s met zich mee brengt voor zowel bedrijf als werknemers. Zo weten werknemers bijvoorbeeld niet meer waar de vluchtroutes zich bevinden en laten ze regelmatig dure laptops rondslingeren. Securitas waarschuwt werkgevers voor de risico’s van flexibel werken.

Lees verder…

IntermediairEerste digitale editie Intermediair een succes

Vorige week schreven we hier op Hi-RE.nl dat de eerste digitale editie van de Intermediair was verschenen. En dit niet zonder succes, want de eerste cijfers zijn goed. En met…

Lees verder…

employer branding social mediaSocial media essentieel bij Employer Branding

Schrijft Annemarie Stel in haar artikel “˜Social media en employer branding: nog steeds geen goed huwelijk”˜ dat vandaag op Hi-re.nl staat, dat grote en kleine onderneming nog steeds moeite hebben met…

Lees verder…

Monster Employment IndexOnline vacatureaanbod daalde in oktober in alle sectoren- MEI

In oktober daalde het online vacatureaanbod met 1 punt en voor de derde maand op rij. Dit blijkt uit de Monster Employment Index – de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt. De…

Lees verder…

#RIDE 2012RIDE bijna uitverkocht

Nog iets meer dan een week en dan vindt het Recruitment Industry Dance Event (RIDE) weer plaats. Op donderdag 22 november 2012 wordt netwerk Event RIDE voor de zesde keer…

Lees verder…

Unique carrií¨rewebsite van het Jaar 2012Carrií¨rewebsite van het jaar Unique.nl

Deze week zijn ze weer bekendgemaakt: de website van het jaar in allerlei categorieen. Onze interesse gaat natuurlijk uit naar de winnaar in de categorie Carrií¨rewebsite van het jaar. Winnaar Carrií¨rewebsite…

Lees verder…

persbericht-1234Nederlanders ondanks crisis dol op Sint

Heeft dit bericht iets met HRM, Recruitment of AMC te maken? Nee, eigenlijk helemaal niet of je zou een artikel moeten schrijven over de employer brand van Sinterklaas, maar ja…

Lees verder…

CV’s, infographics, evenementen, etc….

HRM Evenementen November week 47
Culinaire app
CV 2.0 Wilde Westen
HI-REographic Loonstrookje
Filmpje Social Media comedy

Meer HRM Weekoverzichten met alle gepubliceerde artikelen op Hi-RE.nl vind je hier


Delen