HRM Weekoverzicht – Hi-RE’s Keek op Week 52

      Reacties uitgeschakeld voor HRM Weekoverzicht – Hi-RE’s Keek op Week 52
HRM Weekoverzicht Hi-RE.nl; Artikelen over Recruitment, HRM en AMC
Delen

HRM Weekoverzicht Hi-RE.nl; Artikelen over Recruitment, HRM en AMC

Zo’n laatste week van het jaar staat toch wel vooral in het teken van terugblikken. En ik moet eerlijk zeggen 2012 was eigenlijk wel weer een heel erg leuk jaar. Een jaar waarin weer meer mensen hun kennis en hun passie op ons blog zijn gaan delen en ook het aantal bezoekers is dit jaar weer meer en meer gegroeid. En daar zijn we trots op 🙂 .

HRM Weekoverzicht Top 20 Best gelezenHRM Weekoverzicht – Terugblikken 0p 2012

Bij het terugblikken op het jaar 2012 horen zeker verschillende toplijstjes met de meest gelezen artikelen van een bepaalde categorie. Dit jaar hebben we 8 verschillende toplijstjes gemaakt. Hieronder zie je welke…

Top 20 Best gelezen Recruitment Artikelen 2012

Een overzicht van de 20 meest gelezen artikelen in de categorie Recruitment.

Top 20 Best gelezen AMC Artikelen 2012

Een overzicht van de 20 meest gelezen artikelen in de categorie Arbeidsmarktcommunicatie (AMC).

Top 20 Best gelezen HRM Artikelen 2012

Een overzicht van de 20 meest gelezen artikelen in de categorie HR(M).

De allerlaatste Top 25 Meest gelezen artikelen 2012

Om het terugblikken compleet te maken een top 25 meest gelezen artikelen. Hierbij hebben we alle artikelen (meer dan 850) die we het afgelopen jaar hebben gepubliceerd op Hi-RE.nl op een hoop gegooid en een top 25 van samengesteld.

Best of 2012 Filmpje

Elke vrijdag publiceren we een filmpje op Hi-RE.nl. Soms is dat een grappig filmpje, soms een filmpje van een interessante spreker en een ander keer weer een filmpje met feitjes en weetjes over een bepaald onderwerp. Ook van deze categorie hebben we een Top 20 meest bekeken filmpjes samengesteld.

Best of 2012 HI-REographic’s

Iedere donderdag publiceren we op Hi-RE.nl een Hi-REographic, ofwel een infographic die te maken heeft met het vakgebied HRM, AMC, Recruitment of daaraan gerelateerde onderwerpen.

Best of 2012 CV 2.0

Wie ons al wat langer kent, weet dat we bij Hi-RE.nl gek zijn op creatieve, opvallende bijzondere en aangrijpende CV’s, ofwel de CV 2.0. En we vinden en krijgen regelmatige echte juweeltjes binnen. In de Best of 2012 CV 2.0 de 20 CV 2.0’s die door de bezoekers van Hi-RE.nl het meest gewaardeerd werden.

Best of 2012 Apps

Waar zouden we zijn zonder apps? We kunnen niet meer zonder onze mobiel, tablets en continue beschikbaarheid van wat we op een bepaald moment willen weten of kunnen. Apps maken ons leven soms een stuk makkelijker. Iedere week zijn we in de rubriek Apps op zoek naar de interessante, handige en leuke apps, zowel voor op de werkvloer als in privé sferen. In de Best of 2012 Apps de 20 Apps die door de bezoekers van Hi-RE.nl het meest gewaardeerd werden.

HRM Weekoverzicht – Andere artikelen

Natuurlijk hadden we de afgelopen week naast de verschillende toplijstjes ook gewone artikelen. Deze week publiceerden we op Hi-RE.nl:

HRM Weekoverzicht Terugblikken en vooruitkijkenTerugblikken en vooruitkijken
Door: Zwager van A’dam  | Geplaatst op 31 december 2012

Deze tijd van het jaar word je doodgegooid met terugblikken. Niet alleen op het (bijna) afgelopen jaar 2012, wat op zich nog een beetje is voor te stellen. Nee, we gaan veel verder terug. Bijvoorbeeld naar de jaren ’30 van de vorige eeuw en zelfs, via een mooie Tv-reconstructie, naar de “Gouden Eeuw”.

Een mooiere tegenstelling is niet te bedenken. De armoe van nauwelijks 80 jaar geleden tegenover de welvaart van zo’n 400 jaar terug. Al zal er in die tijd ook veel armoede zijn geweest. Alleen praten historici daar niet graag over.

Praten over de VOC, De Nachtwacht en successen van De Ruyter en Tromp trekt meer kijkers dan mensen informeren over uitbuiting en slavernij. Lees verder…

HRM Weekoverzicht ontslag - goed werkgeverschapOok bij ontslag een goed werkgever…
Door: Manon Gerritsen | Geplaatst op 2 januari 2013

Afscheid nemen van werknemers die zich sinds jaar en dag hebben ingezet voor uw bedrijf is niet leuk, maar sommige ondernemers ontkomen er op dit moment niet aan. Het geven van een (meer dan) marktconforme vergoeding bij ontslag, maar ook ondersteuning bij het zoeken naar een nieuwe baan is niet alleen goed voor de werknemer, maar ook voor u. Er komt namelijk een tijd dat u weer mensen gaat aannemen en het werkgeversimago is dan belangrijk. Daarnaast is het een signaal naar de huidige medewerkers van goed werkgeverschap.

Mercer heeft onderzoek gedaan bij multinationals naar de sociale plannen en regelingen met betrekking tot ontslag in Duitsland, Nederland en België. Zo blijkt dat in Nederland, net als in Duitsland, 44 procent van de multinationals een sociaal plan heeft dat ‘vrijgeviger’ is dan de wettelijke regeling. In België 40 procent. We hebben een vergelijking gemaakt van regelingen op het gebied van ‘gedwongen ontslag’, ‘vrijwillig ontslag’ en ‘vroegpensioen’ Lees verder….

HRM Weekoverzicht Revolutie van werk - Bas van de Haterd (R)evolutie van werk; nieuw boek van Bas van de Haterd
Door: Redactie| Geplaatst op 3 januari 2013

Bas van de Haterd heeft zich de afgelopen maanden druk bezig gehouden met het schrijven van zijn boek: (R)evolutie van werk. (R)evolutie van werk is een boek over de veranderende wereld van werk. Het boek gaat over nieuwe manieren van werk organiseren, over nieuwe type organisaties en andere manieren waarop we met zijn allen gaan werken. Bas van der Haterd werpt geen blik op de toekomst, maar heeft de huidige ontwikkelingen in perspectief gezet in zijn nieuwe boek.

Voor het schrijven van het boek richtte Bas van de Haterd ook een LinkedIn-Group op, waarin hij de leden om input en ideeën vroeg, maar ook iedereen op de hoogte hield van de stad van zaken. Lees verder…

HRM Weekoverzicht In tijden van crisis: halvering van jouw doelgroepIn tijden van crisis: halvering van jouw doelgroep
Door: Nicol Tadema-de Voor  | Geplaatst op 3 januari 2013

Toegegeven: rekenen is niet mijn sterkste kant, laat staan als het gaat om berekeningen waar percentages aan te pas komen. En waarschijnlijk zijn dit ook nog eens percentages waar zelfs het grootste wiskundige genie niets mee kan. Maar als het gaat om het vinden van de meest gekwalificeerde kandidaat, voelt het voor mij alsof HRM en recruitment de doelgroep voor hun vacature met 50 % verkleint.

Best wrang als je nagaat dat openstaande functies in deze tijden van economische malaise niet vanzelfsprekend vacatures worden. Nadat je het hindernisparcours langs ballotagecommissies hebt afgelegd, volgt het werving- en selectieproces. Tijdrovend en extra kostbaar als je maar de helft van je doelgroep tot je beschikking hebt. Lees verder…

HRM Weekoverzicht geilen op analyticsRecruitment – Geilen op analytics
Door: Annemarie Stel | Geplaatst op 3 januari 2013

Recruitment is dol op getallen. In het eerste deel van de beschouwing overhet ERE.net-artikel van John – pardon, Dr. John – Sullivan over ‘Next Year’s Recruiting Headlines, Trends, and Next Practices’ stipte ik ze al aan als één van de terreinen waar voorspellingen over werden gedaan: metrics. We krijgen er geen genoeg van.

En jaha, je moet bepaalde dingen weten. Hoe gaat je personeelsbestand zich ontwikkelen? Wat is het aanbod in je doelgroep? Wat doet de concurrentie? En als je een website hebt: hoeveel bezoekers komen er? Wat doen ze? Hoe lang? Kunnen ze via de site solliciteren? Loopt dat proces gesmeerd? Of haken ze ergens af? Allemaal heel nuttig. Maar met de overvloed aan informatie –Big Data, of hoe we het ook maar noemen – is ook de vraag belangrijk geworden: wat moet ik écht weten en wat is ballast? Lees verder…

HRM Weekoverzicht Strategische sourcing - DWW_4e editie 2012Terugblik de Wereld Werft in 2012: Workshop Strategische sourcing
Door: Daphne van Lit-Kempers  | Geplaatst op 4 januari 2013

Eigenlijk is de titel van deze workshop voluit : Strategische sourcing – van RPO door HRM naar de Recruiting Culture op de afdeling door UMC St Radboud en wordt deze verzorgd door Remko Bakker en  Niels Groenendijk.

Een dergelijke lange titel schept verwachtingen en dus ga ik er eens goed voor zitten. En dat blijkt nodig. …

UMC st Radboud is gestart met een Arbeidsmarktpilot die ze slim hebben verbonden met de organisatiestrategie. De 3 strategische speerpunten zijn: Lees verder…

HRM Weekoverzicht Hoe volwassen is uw recruitmentorganisatie - 1Hoe volwassen is uw recruitmentorganisatie?
Door: Redactie | Geplaatst op 4 januari 2013

Vijf jaar na het eerste onderzoek, is het nieuwe onderzoek naar recruitment kengetallen in volle gang. In het onderzoek wordt stil gestaan bij de 18 belangrijkste KPI’s van recruitment en – dat is nieuw- wordt er een analyse gemaakt naar de volwassenheid van de recruitmentorganisatie. Het onderzoek definieert 4 verschillende fases van volwassenheid: Lees verder…

Van de Pers

HRM Weekoverzicht Werknemers werken liefst langer dan vijf jaar bij werkgeverWerknemers werken liefst langer dan vijf jaar bij werkgever

Niet alleen Nederlandse HR-managers zijn loyaal aan hun werkgever, ook Nederlandse werknemers zijn trouw.  56 procent van de Nederlandse werknemers blijft het liefst langer dan 5 jaar voor een werkgever werken. Dit blijkt uit een online onderzoek van Unique onder 678 respondenten waarin de vraag gesteld werd: ‘Hoe lang blijf jij ideaal gezien in dienst bij je nieuwe werkgever?’ Daarnaast geeft 32 procent aan het liefst tussen de 2 en 5 jaar bij een werkgever te blijven.

Korter dan 2 jaar bij een werkgever blijven, is minder populair onder werknemers. 8 procent geeft aan tussen de 1 en 2 jaar bij een werkgever te willen blijven, en slechts 4 procent geeft de voorkeur aan een periode van korter dan een jaar. Lees verder...

HRM Weekoverzicht financiering kinderopvangFinanciering kinderopvang vooral taak van ouders zelf

Bijna 40 procent ven de bevolking vindt dat de financiering van de  kinderopvang vooral een taak van ouders zelf is,  18 procent ziet dit primair als een taak van de overheid, 11 procent vindt dat het de taak is van de werkgevers en 32 procent is van mening dat de kosten gedeeld moeten worden tussen ouders, overheid en werkgevers. Lees verder

HRM Weekoverzicht – CV 2.0 en filmpje…

CV 2.0 Teletekst-style
Uitzendbureau Turbo Toppers deel 4


Delen