Werken bij Jp gray Professionals (deel 1)

Jp gray Professionals
Delen

Jp gray Professionals

Hoe is het om bij Jp gray Professionals te werken? Bij het werken bij een organisatie als bijvoorbeeld Google heb je al snel het beeld van een hip kantoor, gave dingen doen, goed voor je carrière, veel uitdaging etc. Denk je aan de Rabobank, of Shell dan heb je weer een heel ander beeld.

Maar hoe is het nu om bij een ander bedrijf te werken? Vaak heb je een wel een beeld, maar nog vaker weet je het eigenlijk gewoon niet. Bij de naam gaat je wel een belletje rinkelen en weet je waarschijnlijk wel wat het bedrijf ongeveer doet, maar wat precies en hoe het daar nu echt is om te werken dat blijft vaak een mysterie en weet je eigenlijk pas echt als je met dat betreffende bedrijf in contact komt of er echt gaat werken. Reden voor Hi-RE om daar eens naar te kijken en een tipje van de sluier op te lichten.

Tom de Gier  Werken bij Jp gray ProfessionalsVandaag vragen we het aan Tom de Gier van Jp gray Professionals. Tom is Recruitment consultant bij de Jp Gray Professionals. Jp Gray Professional maakt onderdeel uit van SThree. Jp gray Professionals is een werving- en selectiebureau dat zich vooral richt op Finance & Accountancy, maar ook bijvoorbeeld op HR en Logistiek.

Tom, wat is je functie bij Jp gray Professionals?

Ik ben een Recruitment consultant bij Jp gray Professionals.

Wat houdt dat precies in?

Ik houd mij bezig met het werven en selecteren van kandidaten voor de cliënten in mijn portfolio, evenals het account management van deze cliënten. Waar dit op neer komt is dat ik binnen de accounts die ik beheer veel, telefonisch en persoonlijk, contact heb met managers die wervingsbehoeften hebben. Daarnaast spreek ik veel kandidaten die wellicht interessant kunnen zijn voor de vacatures van deze cliënten, zowel hier op kantoor als via de telefoon.

Hoe ben je bij Jp gray Professionals terecht gekomen?

Ik heb tijdens mijn afstuderen mijn CV op monsterboard geplaatst, en werd op een dag opgebeld door mijn huidige manager dat ik een profiel had dat goed aan kon aansluiten bij wat ze zochten binnen Jp gray Professionals. Ik heb vervolgens het selectieproces doorlopen, en ben direct na mijn afstuderen begonnen in de functie van trainee consultant.

Is Jp gray Professionals en grote organisatie in Nederland? Staat Jp gray Professionals op zichzelf of maakt het deel uit van een grotere organisatie?

Jp gray Professionals is momenteel nog niet een erg grote, maar wel sterk groeiende organisatie binnen Nederland, en binnenkort ook Belgie. Wij zijn met Jp gray professionals onderdeel van SThree Plc., een van de grotere werving & selectie organisaties wereldwijd.

Hoeveel mensen werken er bij Jp gray Professionals?

Op dit moment werken er 9 mensen voor Jp gray professionals, maar we zijn momenteel aan het werven voor nieuwe medewerkers, dus dit kan snel veranderen.

Jp gray Professionals  is van origine een Engels bedrijf.  Heerst er een Engelse bedrijfscultuur? Ervaar je verschillen in bedrijfscultuur met bijvoorbeeld eerdere Nederlandse werkgevers? Vind je dit moeilijker of makkelijker en hoe ga je ermee om?

Hoewel ik natuurlijk geen vergelijkingsmateriaal heb, merk je wel dat je voor een Engelse organisatie werkt. Veel van de senior managers in Nederland zijn Engels, waaronder de business manager van Jp gray Professionals. Ik denk dat de bedrijfscultuur hier het prototype van ‘work hard, play hard’ is. De mensen hier werken hard voor hun succes, maar dit wordt vervolgens ook zeker gevierd.

Waar zouden we Jp gray Professionals van moeten kennen in Nederland?

Inmiddels is Jp gray Professionals een bekende naam aan het worden in de recruitment wereld, en werken wij nauw samen met veel van Nederland zijn grotere organisaties. Ik denk dat als je het aan onze klanten vraagt het vooral is vanwege de snelle service met kwalitatief goede kandidaten.

Hoe bekend is Jp gray Professionals in Nederland? Moet je vaak uitleggen wat Jp gray Professionals is en wat ze doen?

Ik werk inmiddels ruim een jaar voor Jp gray professionals, en ik merk dat dit enorm aan het toenemen is. Waar ik eerst nog vaak moest toelichten wie wij zijn en wat wij doen, is het tegenwoordig zo dat veel van de organisaties in Nederland al wel eens in contact zijn geweest met een van onze consultants.

In welke markt(en) is Jp gray Professionals gespecialiseerd?

Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van support personeel, hierbij kun je denken aan commerciële support functies, financiële functies, maar ook in bijvoorbeeld logistiek of HR. Binnen deze markten werken wij voornamelijk op detavast constructies.

Merk je dat sommige markten moeilijker zijn dan andere?

In principe niet op het moment dat ik mij bezig houd met de functies waar wij regelmatig aan werken, en daardoor een goed netwerk  hebben. Er zijn wel eens vacatures die langskomen waar wij wat minder ervaring mee hebben en dan is het lastiger om de goede kandidaten  snel te kunnen vinden, al weten wij ze wel altijd te vinden.

Volgende week publiceren we op Hi-RE het tweede gedeelte van het interview met Tom de Gier van Jp gray Professionals. In dit tweede deel van Werken bij… vragen we Tom onder andere hoe zijn werkdag er uit ziet, of hij  Jp gray Professionals een goede werkgever vindt, wat zijn leukste vacature was die hij ooit heeft moeten vervullen én wat hij zou veranderen als hij één dag de baas zou zijn van Jp Gray Professionals.


Delen

1 comment on “Werken bij Jp gray Professionals (deel 1)

  1. Pingback: Werken bij Jp gray Professionals (deel 2) « Werken in een Callcenter

Comments are closed.