Werken bij Jp gray Professionals (deel 2)

      Reacties uitgeschakeld voor Werken bij Jp gray Professionals (deel 2)
Jp gray Professionals
Delen

Vorige week  publiceerden we op Hi-RE in onze serie Werken bij… het eerste deel van Werken bij… Jp gray Professionals In dit artikel vroegen we aan Tom de Gier, recruitment consultant bij Jp gray Professionals naar een aantal algemene zaken zoals wat is je functie bij Jp gray Professionals ? Wat houdt dat nu precies in? Waar moeten we Jp gray Professionals van kennen én of  Toms verschillen ervaart in het werken bij een (van origine) Engels bedrijf tegenover een Nederlandse organisatie.

Jp gray ProfessionalsIn het artikel van vandaag vragen we Tom meer over hoe hij het werken bij  Jp gray Professionals ervaart. Hoe ziet zijn werkdag er uit? Wat zou hij doen als hij voor één dag de baas zou zijn van Jp gray Professionals  en hoe leuk is het om er te werken. Enfin, lees het zelf maar…

Het is maandagochtend, je loopt het kantoor binnen en de werkdag begint. Hoe ziet jouw werkdag er uit?

Dit ligt er maar net aan hoe mijn agenda er dan uit ziet, aangezien dit niet vast ligt. Het kan zijn dat ik in de ochtend bijvoorbeeld een afspraak bij een klant heb, in de middag bezig ben met het werven van kandidaten voor een vacature bij een van mijn cliënten, en laat op de middag nog een interne meeting heb.

Welke activiteiten van je werk zijn het leukste om te doen?

Het leukste aan het werk is de afwisseling tussen de verschillende werkzaamheden. Als je alleen maar op kantoor door CV’s aan het spitten bent, of juist alleen maar langs klanten gaat dan word dit wat eentonig. Juist die afwisseling maakt het interessant.

Als je je baan een cijfer op de schaal van 1 tot 10 moet geven, welk cijfer zou je dan geven? En welk cijfer zou je Jp gray Professionals geven?

Ik zou mijn baan op dit moment een 7.5 geven, ik heb het naar mijn zin, maar je moet uiteraard wel doelen hebben om jezelf en je functie te verbeteren. Het team in zijn algemeen geef ik een 9. Het team werkt goed samen en is bereid om elkaar uit de brand te helpen waar nodig, daarnaast is het ook een team waar iedereen elkaar, voor zover ik weet, persoonlijk ook graag mag.

Wat maakt Jp gray Professionals voor jou een goede werkgever en het werken bij Jp gray Professionals erg leuk?

Jp gray Professionals is een goede werkgever, omdat er een grote focus is op mensen op de juiste manier te begeleiden om ze succesvol te laten zijn. Er word goed gekeken naar je sterke kanten en daar wordt op ingespeeld. Het werken bij Jp gray Professionals is erg interessant vanwege de grote groei, en de uitdagingen die daarbij horen.

Stel dat je één dag de baas zou mogen zijn wat zou je dan veranderen?

Als ik een dag de baas zou zijn dan zou ik een playstation op kantoor neerzetten om in de pauze een spelletje FIFA te kunnen spelen.

Wat is de leukste of moeilijkste vacature die je ooit hebt mogen vervullen?

De leukste vacature om te vervullen is vrij recentelijk geweest, waarbij ik een Spaanse jongen heb geplaatst bij een van onze cliënten in Amersfoort. Het was zijn eerste functie die echt aansloot op zijn opleidingen, en ik heb nog nooit een kandidaat gehad die blijer was met zijn nieuwe functie.

Wat is je grootste blunder?

Ik kan me niet zo snel een specifieke blunder herinneren, maar wat er wel eens is voorgekomen is dat we een kandidaat naar de verkeerde vestiging van een cliënt hebben gestuurd waardoor hij te laat kwam voor zijn sollicitatiegesprek.

In het kader van MVO heb je jaarlijks recht op twee vrije dagen betaald om deel te nemen aan vrijwilligersactiviteiten voor een goed doel. Doe je dit? Welk goed doel zou jij kiezen en waarom?

Wij hebben afgelopen jaar inderdaad meegeholpen met het opbouwen van alle kerstversieringen bij een bejaardentehuis hier in de buurt. Wat misschien ook een goed idee is, als goed doel, is om bijvoorbeeld in wijken met een hoge werkloosheid sollicitatie advies te geven.

Hoe ziet jouw droomkandidaat er uit? En hoever zou je gaan om deze binnen te halen?

Een droomkandidaat heeft de juiste capaciteiten gecombineerd met een enthousiast karakter, maar het belangrijkste is, denk ik, dat hij erg gemotiveerd is voor de functie zelf. Dit betekent vaak ook dat je niet ver hoeft te gaan om deze kandidaat binnen te halen.

Heb je nog een sollicitatietip?

Ik denk dat het belangrijk is, tijdens een sollicitatiegesprek, dat je jezelf niet te zenuwachtig maakt van te voren. Vaak word er tijdens een interview een groot deel van de beslissing genomen op basis van een persoonlijke klik, dus als je zelfverzekerd en enigszins amicaal overkomt, werkt dit vaak in jouw voordeel.

Tom de Gier Werken bij Jp gray ProfessionalsMet dank aan   Tom de Gier voor zijn tijd en bijdrage!

Eerder verscheen in deze reeks al:
Werken bij… Sterksen
Werken bij… Broadbean

Werken bij… Huxley Associates (deel 1)
Werken bij…. Netwerven (deel 1)
Werken bij… Real Staffing Group
Werken bij… Independent Recruiters
Werken bij… Progressive Global Energy (deel 1)
Werken bij… Progressive Global Energy (deel 2)


Delen