Belastingaangifte 2012: Tip 6

Belastingaangifte 2012

Het aangiftebiljet voor de inkomstenbelasting 2012 ploft binnenkort weer bij veel mensen op de mat. Het overgrote deel van de lezers zal deze belastingaangifte 2012 digitaal doen.

De komende weken geef ik een dagelijkse tip op dit blog. Want niet iedereen is thuis in de wereld van de fiscus.
Om het leesbaar te houden bespreek ik dagelijks één vraag van het aangiftebiljet of een onderdeel daarvan. Alle tips zijn natuurlijk de komende tijd terug te lezen op dit blog.

Vandaag is het de beurt aan  Belastingaangifte 2012 Tip 6: Brief Belastingdienst

En die gaat over de brief van de Belastingdienst, waarin staat dat men op grond van bekende gegevens dit jaar geen belastingformulier hoeft in te vullen.
Veel mensen ontvingen deze brief het afgelopen jaar of soms nog eerder.

Menigeen is, na ontvangst van deze mededeling, blij dat men van dit lastige karwei af is. Maar deze blijheid hoeft niet altijd terecht te zijn!

Want in de brief wordt de mensen niet aangeraden wel aangifte te doen als zij menen kosten te hebben gemaakt die aftrekbaar zijn voor de belasting. Het kan gaan om zorgkosten, studiekosten, giften of zelfs een vergeten kleine hypotheek.

Mijn advies is daarom aan iedereen om, ondanks hetgeen de Belastingdienst u vertelt, altijd zelf na te gaan of u misschien toch recht op teruggave van teveel betaald belastinggeld heeft.

Ik kan nu alles tot in detail uitleggen hoe één en ander werkt. Maar u kunt ook het blog van verleden jaar nog eens lezen, waarin alles wordt uitgelegd.
Klik hiervoor dan op deze link.

Verder kunt u de dagelijkse tips raadplegen die op dit blog verschijnen, of al zijn verschenen.

Wees wijs en laat niet onnodig geld liggen.
Invullen van een belastingbiljet is meestal een kleine moeite en kan onverwacht geld opleveren.

Voor meer tips over de belastingaangifte 2012, houd ons blog in de gaten of  klik op deze link

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Belastingaangifte 2012: Tip 6, 10.0 out of 10 based on 1 rating

About Zwager van A'dam

De Zwager van A'dam blogt over “Alledaagse Dingen en Absurde Verhalen” Een verzameling korte verhalen over muziek, sport, nieuws, financiële zaken, arbeidsmarkt en “gewoon” gekkigheden. De Zwager van A'dam is ook te volgen op Twitter (@zwagervanadam)

De naam  Zwager van A'dam laat zich  verklaren door het gegeven dat de schrijver in Zwaag woont en afkomstig is uit Amsterdam. Vandaar de naam Zwager van A'dam.).