Top 10 Artikelen Hi-RE.nl Januari 2013

      Reacties uitgeschakeld voor Top 10 Artikelen Hi-RE.nl Januari 2013
Top 10 HRM Blog Artikelen Juni 2014
Delen

top 10

Maandelijks publiceren we toch heel wat artikelen op Hi-RE.nl en daar zitten gewoon heel wat goede, leuke en interessante artikelen bij. Artikelen die ook de bezoekers van Hi-RE.nl goed gelezen en gewaardeerd worden en aangezien we bij Hi-RE dol zijn op lijstjes beginnen we vanaf nu met een maandelijks top 10. Een Top 10 met daarin de artikelen die in die maand het beste gelezen zijn én ook in die maand gepubliceerd zijn. Gewoon om de artikelen (en natuurlijk de auteurs), die het meest gelezen zijn nog een keer in het zonnetje te zetten!

Samenstellen Top 10

Bij het samenstellen van deze top 10 hebben we alleen gekeken naar de artikelen van bloggers, dus niet naar artikelen van de redactie. Ook hebben we vaste items als de CV 2.0, infographics etc. buiten beschouwing gelaten (die zijn juist zo leuk om aan het einde van het jaar te doen 😉 ). Voor een plaatsje in de Top 10 hebben we gekeken naar het aantal keren dat een artikel gelezen is, getwitterd, geliked etc. Dit bij elkaar genomen, maakt dat een artikel in de Top 10 terecht komt. Overigens betekent het niet dat, als een artikel niet in de Top 10 staat, dat het niet goed gelezen is. De onderlinge verschillen zijn vaak klein, met grote uitschieters daar gelaten.

De top 10 van Januari 2013

Top 10 - Recruitment met beelden9 tips voor beeld in Recruitment door Daphne van Lit-Kempers

Eerder stipte ik al de redenen aan waarom het interessant kan zijn om beeld en beeldnetwerken te gebruiken voor recruitment. En daar is een reden bij gekomen: je kunt je er vooralsnog mee onderscheiden van de concurrent en opvallen bij kandidaten. Tenzij je te lang wacht natuurlijk. Daarom een stappenplan om er direct mee aan de slag te kunnen.

(Kijk je liever plaatjes dan dat je deze hele blog leest? Dan staan de tips speciaal voor jou in deze prezi.)
[Lees verder…]

Top 10 trends 2013Wat zijn de trends 2013: een overzicht door Annemarie Stel

De laatste weken van het oude jaar zijn traditiegetrouw de weken van de voorspellingen. Zo verging het ook het einde van 2012. Ik lees dergelijke berichten altijd met veel belangstelling en geef toe: ik heb me er in het verleden óók wel eens schuldig aan gemaakt. Bijvoorbeeld in de vorm van deze reeks van observaties en ideeën, over het vak, middelen en media, bureaus, professionals en organisaties. Daar wil ik het qua voorspellingen maar even bij laten.
[Lees verder…]

Top 10 - recruitment-showtimeDoe mij maar… een beetje meer show en minder inhoud door Koen Roozen

Met een half oor luisterend naar een nieuwjaarconcert de van Fanfare “De Vooruitgang”  in Stiphout, moet ik denken aan een showbizz bericht dat ik vorige week hoorde op de radio. De Gemeente Hollands Kroon (een fusiegemeente van Wieringen, Wieringermeer, Anna Paulowna en Niedorp) denkt dat het leuk is om kandidaten voor haar traineeship een pitch te laten doen. Compleet met een stemknop en draaiende stoelen zoals in de Voice of Holland.
[Lees verder…]

Top 10 - In tijden van crisis: halvering van jouw doelgroepIn tijden van crisis: halvering van jouw doelgroep door Voor Tekst

Toegegeven: rekenen is niet mijn sterkste kant, laat staan als het gaat om berekeningen waar percentages aan te pas komen. En waarschijnlijk zijn dit ook nog eens percentages waar zelfs het grootste wiskundige genie niets mee kan. Maar als het gaat om het vinden van de meest gekwalificeerde kandidaat, voelt het voor mij alsof HRM en recruitment de doelgroep voor hun vacature met 50 % verkleint.
[Lees verder…]

Top 10 - recruitment trends technologie5 Hot Trends In Recruitment Technologie – Trend 1 door Liesbet de Rouck

Om de beste resultaten te behalen in recruitment, is het van groot belang om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen op technisch gebied. Professionals in HR krijgen steeds meer toegang tot innovatieve tools die recruitmentprocessen sneller en goedkoper maken én om minder administratieve rompslomp vragen. Recruiters kunnen een wereldwijd publiek bereiken door de verspreiding van sociale media en mobiele communicatietools. Vandaag recruitment Trend 1: Onderzoeken van de de mobiele pionier.
[Lees verder…]

Top 10 - recruitment-25 Hot Trends In Recruitment Technologie – Trend 2 door Liesbet de Rouck

Recruitment Trend 2: Diepere sociale integratie: Vroeger was de reden van recruiters om sociale media te gebruiken voornamelijk direct hiring, met bedrijfspagina’s voor Facebook of Linkedin accounts die voornamelijk fungeerden als platforms voor merkbekendheid. Nu wordt duidelijk dat directe werving slechts het topje van de ijsberg vormde. Online netwerken zoals Facebook, Linkedin en Twitter blijken van onschatbare waarde bij het faciliteren van HR professionals om voorheen op zichzelfde processen aan elkaar te koppelen.
[Lees verder…]

Top 10 - toptalent behoudenBehouden van toptalent dé sleutel tot sterk HR-beleid door Alrik Boonstra

De laatste jaren speelt het aantrekken en behouden van toptalent binnen organisaties een steeds grotere rol. Met het oog op de vergrijzing is er namelijk een concurrentievoordeel te verkrijgen wanneer toptalent wordt binnengehaald én behouden. Daarnaast zien we voor de Nederlandse werknemers een verdere afname van de koopkracht: in 2013 verwachten we een gemiddelde salarisstijging van 2,4 procent. De crisis en de sterke concurrentie op de arbeidsmarkt maken het noodzakelijk om de strijd om talentvol personeel met voldoende slagkracht aan te gaan. Het identificeren en belonen van high potentials vormt de sleutel tot een sterk HR-beleid. Op dit punt valt nog grote winst te behalen.
[Lees verder…]

Top 10 - Strategische PersoneelsplanningHRM kan van Sales leren: hoe je Strategische Personeelsplanning intern verkoopt door Boudewijn van Achter

Misschien komt het door mijn commerciële achtergrond, maar ik ben verbaasd over de moeizame start van strategisch personeelsmanagement binnen bedrijven. Van HR -mensen hoor je vaak dat het lastig is om vroegtijdig vanuit het management informatie te krijgen over eisen en wensen met betrekking tot het toekomstige personeelsbestand. Het opstellen van plannen met daarin een prognose, hoeveel mensen met welke kennis op welk van niveau nodig zijn, blijft daardoor in de lucht hangen. Bijgevolg instroom en doorstroom is gebaseerd op ad hoc situaties en niet op slimme ideeën of structuren. Hoe krijg je het roer om?
[Lees verder…]

Top 10 - Privacy bestaat niet meer; kansen voor recruitment en arbeidsmarktcommunicatiePrivacy bestaat niet meer; kansen voor recruitment en arbeidsmarktcommunicatie door Huub Buijs

Of we er altijd blij mee moeten zijn, valt te betwijfelen. De realiteit is glashelder: privacy bestaat niet meer. Dat biedt kansen voor arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Een paar minuutjes snuffelen via Google en je vindt een schat aan informatie over een kandidaat. Bovendien geeft het je inzicht in je wervingsdoelgroep.
[Lees verder...]

Top 10 - werkloosheidsdiscriminatieHet woord van 2013: werkloosheidsdiscriminatie door Voor Tekst

Records worden gebroken alsof het niks is: met 552.000 werklozen overtreffen we de hoeveelheid werklozen uit eerdere recessies zoals in 2009 en 2011. Met 108.000 vacatures hebben we het laagste aantal vacatures van het afgelopen decennium, aldus het CBS. Hoera: cijfers! Zoals aangegeven in mijn vorige blogben ik geen rekenwonder, maar deze deelsom moet lukken: 552.000 personen zonder baan gedeeld door 108.000 vacatures= 5 werklozen voor elke vacature!
[Lees verder…]

Volgend maand vind je hier op Hi-RE.nl de top 10 van Februari!


Delen