HRM Weekoverzicht – Hi-RE’s Keek op Week 5

      Reacties uitgeschakeld voor HRM Weekoverzicht – Hi-RE’s Keek op Week 5
HRM Weekoverzicht Hi-RE.nl; Artikelen over Recruitment, HRM en AMC
Delen

HRM Weekoverzicht Hi-RE.nl; Artikelen over Recruitment, HRM en AMC

Weekoverzicht – Hi-RE’s Keek op Week 5

De vijfde week van het jaar 2013 zal de geschiedenis in gaan als een historische week. Beatrix kondigde aan het beging van deze week aan dat zij het in april voor gezien houdt en het kroontje doorgeeft aan de jongere generatie. Gelijk heeft ze. De pensioengerechtigde leeftijd is zij immers allang gepasseerd met haar 75 jaar. Al is het natuurlijk wel de vraag voor een gedeelte van onze pensioengenieters of zij niet een baantje erbij moeten gaan nemen, nu zij aan alle kanten gekort worden op hun pensioen.

De vijfde week van het jaar 2013 stond ook in het teken van het UWV die met sombere berichten voor de arbeidsmarkt kwam. Het UWV verwacht dit jaar 85.000 minder banen in Nederland en is ook somber over het aantal vacatures. Het aantal vacatures zal tot een dieptepunt dalen volgens het UWV en ze verwachten bij het UWV dat er in het hele jaar 2013 bijna 640.000 vacatures zullen ontstaan. In alle sectoren zal er minder werk zijn. Alleen in de technieksector en de zorgsector is er nog vraag naar personeel.

En least but not last is de vijfde week van de het jaar 2013 de week dat Nederland weer een staatsbank heeft. Of nou ja… de Staat heeft de SNS bank genationaliseerd en heeft daarmee de spaarcentjes van de Nederlandse bevolking weer gered. Natuurlijk had de Nederlandse overheid al in 2008 een kapitaalinjectie, in de vorm van 750 miljoen euro aan staatsteun, in de SNS gepompt, maar de vastgoedtak van de SNS bleef grote verliezen lijden waardoor het terugbetalen van de staatsteun in 2011 al in het gedrang kwam en uiteindelijk heeft geleid tot de nationalisatie van de bank deze week. Heel simpel gezegd dan…

Het HRM Weekoverzicht van week 5

Op Hi-RE draaide deze week gewoon alles weer door, weliswaar met iets minder artikelen dan jullie van ons gewend zijn, maar wel met een aantal keigoede artikelen. De artikelen van de afgelopen week….

HRM Weekoverzicht - recruitmentsiteMeer dan alleen een recruitmentsite
Door: Annemarie Stel | Geplaatst op 30 januari 2013

Vijftien jaar geleden werkte ik als ‘adviseur werving’ en stelden wij onszelf op zeker moment de vraag: moeten wij een website? En: moeten mensen kunnen solliciteren via e-mail? Hilarisch, als je terugkijkt. In beide gevallen was het antwoord: ja, natuurlijk moeten wij een website en ja, natuurlijk moeten mensen via e-mail kunnen solliciteren. Vandaag de dag is de vraag: moeten wij op sociale media? En ook daar is het antwoord: ja, natuurlijk. Ooit moeten wij op sociale media.

[Lees verder…]

HRM Weekoverzicht - recruitment trends technologie5 Hot Trends In Recruitment Technologie – Trend 3
Door: Liesbet de Rouck | Geplaatst op 28  januari 2013

Om de beste resultaten te behalen in recruitment, is het van groot belang om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen op technisch gebied. Professionals in HR krijgen steeds meer toegang tot innovatieve tools die recruitmentprocessen sneller en goedkoper maken én om minder administratieve rompslomp vragen. Recruiters kunnen een wereldwijd publiek bereiken door de verspreiding van sociale media en mobiele communicatietools.

Deze week is het de beurt aan Recruitment Trend 3: Kernsystemen gaan naar de Cloud.

[Lees verder…]

HRM Weekoverzicht - coachen - Het maken van een keuzeZijn wij ons wel bewust van eigen kunnen?
Door: Mervyn Nankoe | Geplaatst op 29 januari 2013

We denken ons zelf goed te kennen. U zou denken dat niemand u beter kent dan uzelf. Klinkt ook wel logisch toch? Maar is dit wel zo? Daarnaast denken wij ook keuzes te maken waar wij ons bewust van  zijn, maar eigenlijk ook weer niet. Bij de aankoop van een pak melk of een pak kaas grijpen we zonder enig na te denken onze voorkeur uit de schappen. Meestal een routineproces. Maar als we op jacht gaan naar een nieuwe tv dan gaat daar een heel bewust proces aan vooraf.

[Lees verder…]

Durf jij lef te tonen in het (ondernemers)levenDurf jij lef te tonen in het (ondernemers)leven?
Door: Saskia Postma| Geplaatst op 30 januari 2013

Met alle ellende die dagelijks over ons wordt uitgestort via de TV en andere media, zou een mens bijna een beetje kopschuw worden. Vooral niet van baan wisselen, ook al sleep je je dagelijks met lood in je schoenen naar dat kantoor. Vooral maar niet voor jezelf beginnen, want er zijn zoveel faillissementen..

Vooral niet te specifiek ergens voor kiezen, want dan zou je wel eens opdrachten mis kunnen lopen.

Kiezen is eng. Stel dat je de verkeerde keuzes maakt! Jezelf laten zien vinden ook heel veel mensen behoorlijk griezelig. Je kunt zomaar afgewezen worden als je je hoofd boven het maaiveld steekt! Je eigen zin doen en jezelf te duidelijk uitspreken lijkt in de huidige economie wellicht niet zo’n veilige keuze.

[Lees verder…]

medewerkersbetrokkenheid - handig lijstjeMedewerkersbetrokkenheid – Een handig lijstje
Door: Annemarie Stel | Geplaatst op 30 januari 2013

“Het creëren van medewerkersbetrokkenheid is geen project met een begin- en een einddatum, maar een continu proces”, trapt Frankwatching een al héél lang openstaande deur in. Oh oh. Wéér een marketeer die van alles buiten z’n eigen vakgebied aan het beweren is. Over betrokkenheid dus en daarbij is het volgens de auteur ‘van wezenlijk belang’ dat de rol van online ‘continu onder de aandacht is en blijft’. Niet verrassend – de schoorsteen van een ‘online strateeg’ moet natuurlijk wel blijven roken.

Mijn gezucht over dit soort grensoverschrijdende betweterigheid zal intussen wel bekend zijn. Het is dan ook met enigszins knarsende tanden dat ik zeg dat het artikel het voor elkaar krijgt om één zinnige bijdrage te leveren. Iets waar je als HR-medewerker óók iets aan kunt hebben.

[Lees verder…]

HRM Weekoverzicht - opzegtermijnOpzegtermijn in vaststellingsovereenkomst moet
Door: Simon Stoltz| Geplaatst op 31 januari 2013

Het doel van een vaststellingsovereenkomst tot beëindiging van de arbeidsrelatie is, dat de werkgever en werknemer met wederzijds goedvinden uit elkaar kunnen gaan zonder dat dit negatieve gevolgen heeft voor de WW rechten van de werknemer.

Regelmatig heb ik de afgelopen tijd discussie gehad met werkgevers die van mening zijn dat de opzegtermijn juist niet noodzakelijk in de vaststellingsovereenkomst hoeft te worden opgenomen. Daarmee roepen zij het risico over zich af, dat UWV hier moeilijk over doet en de ingangsdatum van de WW uitkering voor de werknemer op een latere datum zet dan de beëindigingdatum van het dienstverband. De werkgever loopt daardoor het risico dat hij van de werknemer een claim voor doorbetaling van loon krijgt over de tussenliggende periode.

[Lees verder…]

HRM Weekoverzicht - salaris keuze werkgeverPrijzenslag bij keuze werkgever
Door: Voor Tekst| Geplaatst op 1 februari 2013

Zoek je een werkgever die aansluit bij je persoonlijkheid? Ambieer je een zelfstandige positie met afwisseling? Wil je werken in een werkomgeving met een positieve sfeer?  Streef je een inhoudelijke functie na, die je tevens uitdaagt? Wil je werken bij een werkgever die ruimte heeft voor je ambities? Zomaar een greep uit de keur van openingszinnen van vacatureteksten. Prikkelend, wervend maar volgens de laatste cijfers van het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek van Intelligence Group moeten we onze verleidingstactiek voor werving wellicht aanpassen.

[Lees verder…]

HRM Weekoverzicht – Van de Pers

HRM Weekoverzicht - werving- en selectiebureau careers in salesCareers in sales, nieuw werving- en selectiebureau in Sales

Careers in Sales, een nieuw werving- en selectiebureau voor vacatures in account en salesmanagement, is afgelopen maand van start gegaan. Met de combinatie van ervaring in recruitment en sales heeft het bureau een stevige basis voor haar werving- en selectieactiviteiten binnen het vakgebied. 

[Lees verder…]

HRM Weekoverzicht - Emigratie buitenland om baanBereidheid tot emigratie voor baan groot in Nederland

Bijna een derde van de Nederlanders overweegt emigratie wanneer zij in Nederland geen passende baan kunnen vinden. Om dit te zoveel mogelijk te voorkomen, dienen het onderwijs en de arbeidsmarkt beter op elkaar aan te sluiten. Meer dan een kwart houdt bij de studiekeuze namelijk geen rekening met de baanzekerheid. Ruim de helft van de Nederlanders is wel bereid zich om te scholen voor een baan. Dat blijkt uit Het Nationale Werkonderzoek van JobTrack.nl onder 16.968 respondenten, uitgevoerd door Intelligence Group.

[Lees verder…]

Belastingaangifte 2012HRM Weekoverzicht – Belastingaangifte 2012 Tips

Door: Zwager van A’dam

Het aangiftebiljet voor de inkomstenbelasting 2012 ploft binnenkort weer bij veel mensen op de mat. Het overgrote deel van de lezers zal de belastingaangifte 2012 digitaal doen. De komende weken zal ik proberen een dagelijkse tip op dit blog te geven. Want niet iedereen is thuis in de wereld van de fiscus.

Pin mij er niet op vast als ik een dag niets schrijf, de dag erna zal er zeker weer een tip komen.

Tip 1: aanvragen van zorgtoeslag is met terugwerkende kracht mogelijk
Tip 2: Specifieke zorgkosten
Tip 3: Specifieke zorgkosten
Tip 4: Dieetkosten

Tip 5: Reiskosten bij ziekte
Tip 6: Brief Belastingdienst
Tip 7 gaat over het doen van vrijwilligerswerk en (het afzien van een) kostenvergoeding
Tip 8: Vrijwilligerswerk
Tip 9: Hoe vul je de belastingaangifte 2012 snel en makkelijk in

HRM Weekoverzicht – CV 2.0, Infographics etc

Top 10 Artikelen Hi-RE.nl Januari 2013
De Vrijdag Video – Don’t push the red button… of juist wel?
Wat recruiters nooit tegen een klant zouden moeten zeggen
CV 2.0 – Weer een mooi plaatje

Andere weekoverzichten vind je hier…


Delen