Wanneer heb jij voor het laatst iets nieuws gedaan waar je blij van werd?

Personal branding - Wanneer heb jij voor het laatst iets nieuws gedaan waar je blij van werd?
Delen

Personal branding - Wanneer heb jij voor het laatst iets nieuws gedaan waar je blij van werd?

In mijn personal branding bureau spreek ik regelmatig met mensen die naar mij toe komen omdat ze toe zijn aan een nieuwe stap. Mensen bij wie het is gaan kriebelen. Die echt succesvol willen gaan ondernemen in plaats van uurtje-factuurtje te werken. Die al tijdenlang dezelfde dingen doen, inmiddels op routine werken, daar in vastlopen, en nu echt een nieuwe stap willen gaan maken. Mensen die toe zijn aan een goedlopend bedrijf waarin zij de dingen doen waarin hun hart ligt.

Waarin zij zichzelf als ondernemer blijvend kunnen ontwikkelen op een succesvolle manier.

Werken vanuit een passie, maar geen goed inkomen

Ik help coaches die willen werken aan een sterke profilering in de markt omdat ze alleen nog maar willen werken met de allerleukste klanten. En dat liefst voor een goede prijs. Gelijk hebben ze. Waarom zou je jezelf te barsten werken voor een mager uurtarief ?

Toch is dit de realiteit voor veel zelfstandige professionals. Veel coaches werken voor veel te lage uurtarieven. Ze doen op zich wel werk waar ze passie voor hebben, maar verdienen veel te weinig.

En dit geldt uiteraard niet alleen voor coaches. Ook trainers, adviseurs (zakelijk, technisch, creatief), ontwerpers, webdesigners, tekstschrijvers, fotografen en  journalisten nemen opdrachten aan waar ze niet echt warm voor lopen. En dan wil de klant liefst ook nog een ‘gunstig tarief’.

Maar ja, de schoorsteen moet toch roken en er is iedere maand weer die hypotheek.

personal branding - niet gelukkigWel een leuk inkomen, maar toch niet gelukkig

Daarnaast kom ik ook regelmatig mensen tegen die eigenlijk prima verdienen, maar die toch niet meer zo heel blij door het leven gaan. Dan heb ik het over interimmanagers die ieder jaar zo’n 70.000 kilometer op de teller van de auto hebben staan, lange dagen maken en niet veel voldoening meer halen uit hun werk.

Veel interim-managers worden ingehuurd om overal opnieuw hetzelfde kunstje te vertonen. Omdat ze daar zo ervaren in zijn, en omdat ze hun kunstje zo goed beheersen. Het resultaat is dat je een bepaalde mate van routine ziet optreden en dat de passie er na verloop van tijd een beetje vanaf gaat. De zoveelste implementatie, de zoveelste keer een afdeling op de rit zetten, de zoveelste keer een verandertraject vlot trekken… Het is geen uitdaging meer voor hen.

Deze interimmanagers komen bij mij omdat  ze willen gaan ondernemen op een andere manier in plaats van zich op basis van uurtje-factuurtje in te laten huren. Omdat ze al hun kennis en ervaring op een andere manier willen gaan inzetten. Iets anders willen gaan doen. En dat is best een grote stap waarbij ze graag wat hulp inhuren. Ze hebben vaak wel een aantal ideeën maar weten nog niet zo goed hoe ze hier op een goede manier vorm aan kunnen geven. Deze interimmanagers help ik om de stap te maken naar een nieuwe vorm van succesvol ondernemerschap.

personal branding - veranderingTime for a change?

Is het voor jou ook tijd om aan je groei als ondernemer en als mens te werken?

Ben jij ook ooit zelfstandig geworden omdat je meer vrijheid zocht en ruimte om je te ontplooien?

Veel mensen worden zelfstandig om hun ideale levensstijl te realiseren. Ze willen graag hun talenten tot ontwikkeling brengen, het werk doen dat ze het allerliefste doen, vrijheid verwerven en een (zeer) goed inkomen verdienen. Dat kan jij ook realiseren. Wat heb je daarvoor nodig?

Een gestructureerde marketingaanpak die begint bij personal branding (want jij bent tenslotte je bedrijf.) En vanuit die basis werk je aan een succesvolle business branding.

Wat heb je nodig voor een bloeiend bedrijf?

  • Een focus op een duidelijke niche, waarmee je jezelf onderscheidend profileert, opvalt en mensen op je af krijgt.
  • Een aanbod van diensten dat onweerstaanbaar is voor klanten én lucratief voor jou.
  • Een systematische aanpak waarmee je klanten werft. Klanten krijgen is echt geen mysterie, ik kan je leren wat werkt om ze te krijgen, in een voortdurende stroom.
  • Een website die klanten voor je trekt – automatisch en 24 uur per dag.
  • Een emailnieuwsbrief (ezine) en een mailinglijst om je klanten moeiteloos te bereiken.
  • Wervende teksten, die je lezers enthousiast maken en triggeren tot actie om diensten bij je af te nemen

‘Terwijl we uitstellen, haalt het leven ons in’

 – Seneca-

Wil jij nu echt die nieuwe stap gaan maken en niet langer meer uitstellen waar je al lange tijd  over droomt?

Ik ben gecertificeerd coach ‘Bouw een bloeiend bedrijf’ en ik kan jou helpen met de succesvolle opbouw van jouw bedrijf. Wil je hier meer van weten? Neem dan gerust contact met mij op. Mail naar saskia@depersonalbrandingcoach.nl of bel mij op 06 30 623 555.

 


Delen

About Saskia Postma

Naast mijn ervaring op het vlak van marketing (en communicatie) beschik ik over ruim twintig jaar ervaring als (loopbaan)coach, en headhunter. Ik heb honderden sollicitanten gesproken en begeleid. Ook bemiddelde ik voor Managers en directeuren bij vaste en tijdelijke functies in alle mogelijke branches.Die brede werkervaring maakt dat ik mij snel kan verplaatsen in alle mogelijke soorten werkgebieden van interim-managers. Ik merk dat ik hiermee veel te bieden heb aan mensen die voor zichzelf werken als interim-manager en worstelen met hun positionering.

Daarom heb ik De Personal Branding Coach opgericht. Een bureau dat jou helpt om een authentiek "merk" van jezelf te maken. Authentiek in die zin dat de "etalage" die je mooi gaat inrichten voor de buitenwereld klopt met de "winkelinhoud". Ik wil graag dat je trots bent op wat jij te bieden hebt als mens en als ondernemer, en dat je communicatie-uitingen jouw toegevoegde waarde voor anderen op een wervende manier gaan ondersteunen. Met mijn ervaring kan ik jou helpen om in beeld te brengen waar jouw grootste kracht en focus ligt en hoe je dit communiceert naar jouw doelgroep: zodat jij in beeld bent als er mooie opdrachten te vergeven zijn.

Op mijn site kun je je opgeven voor een GRATIS E-BOOK over Personal Branding.

Contact:

E-mail: saskia@depersonalbrandingcoach.nl

Twitter: @SaskiaDPostma

Website: www.depersonalbrandingcoach.nl

1 comment on “Wanneer heb jij voor het laatst iets nieuws gedaan waar je blij van werd?

  1. Pingback: HRM Weekoverzicht – Hi-RE’s Keek op Week 6 « Werken in een Callcenter

Comments are closed.