HRM Weekoverzicht – Hi-RE’s Keek op Week 6

      Reacties uitgeschakeld voor HRM Weekoverzicht – Hi-RE’s Keek op Week 6
HRM Weekoverzicht Hi-RE.nl; Artikelen over Recruitment, HRM en AMC
Delen

HRM Weekoverzicht Hi-RE.nl; Artikelen over Recruitment, HRM en AMC

De artikelen die de afgelopen week op Hi-RE.nl zijn gepubliceerd op een rijtje in het HRM Weekoverzicht van Hi-RE…

HRM Weekoverzicht - recruitment trends technologie5 Hot Trends In Recruitment Technologie – Trend 4
Door: Liesbet de Rouck | Geplaatst op 4 februari 2013

Om de beste resultaten te behalen in recruitment, is het van groot belang om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen op technisch gebied. Professionals in HR krijgen steeds meer toegang tot innovatieve tools die recruitmentprocessen sneller en goedkoper maken én om minder administratieve rompslomp vragen. Recruiters kunnen een wereldwijd publiek bereiken door de verspreiding van sociale media en mobiele communicatietools.

Eerder bespraken we hier al Recruitment Trend 1: Onderzoeken van de de mobiele pionier, Recruitment Trend 2: Diepere sociale integratie en Recruitment Trend 3: Kernsystemen gaan naar de Cloud,deze week is het de beurt aan Recruitment Trend 4: Groei van Grote Databases. Lees verder

HRM Weekoverzicht SociaalSociaal en authentiek zijn wassen neuzen
Door: Annemarie Stel | Geplaatst op 4 februari 2013

‘Sociaal’ is het woord dat we straks overal voor zetten: sociaal kapitaal, social return, social business… Alles sociaal. De sleutel tot succes daarbij is ‘authenticiteit’: authentiek leiderschap, authentiek zijn… Laten zien wie of wat je écht bent. Tenminste, dat is de leerstelling zoals die momenteel wordt aangehangen. En nodeloos om te zeggen dat er heel wat aanbieders zijn die ons graag willen helpen bij het worden van ‘sociaal’ en ‘authentiek’ – een zoekterm als ‘social business’ bijvoorbeeld levert in Google Afbeeldingen honderden, duizenden resultaten op. Vooral in de vorm van… implementatieschema’s. Lees verder

HRM Weekoverzicht  Speerpunten NL Museumland - HoornNederland Museumland
Door: Zwager van A’dam | Geplaatst op 5 februari 2013

De Nederlandse overheid heeft een aantal speerpunten benoemd die ons land een voortrekkersrol in de wereld moeten geven. Een sterk financieel centrum is daar één van, anderen zijn onder meer een “Kenniseconomie” en “Watermanagement”. Voor het laatste pakken we zelfs groot uit, onze nieuwe koning zelf staat aan het hoofd van dit speerpunt.

Of dit nu de juiste keuzes zijn is af te vragen? De ene bank na de andere bank valt om of moet door de belastingbetaler worden gered. Wat rest zijn brievenbusfirma’s aan de Amsterdamse Zuid-As, waaronder een Frans staatsbedrijf, en kapitaalvlucht van Nederlandse ondernemingen naar België. Lees verder

HRM Weekoverzicht  gelukkig verantwoord schoonmakenVerantwoord schoonmaken
Door: Marina Schriek | Geplaatst op 5 februari 2013

2013 wordt een pracht jaar. Ik vermoedde het al, maar weet het zeker sinds ik op 6 januari mijn ramen stond te lappen. Ik had een lekker muziekje opstaan en opeens realiseerde ik me dat mijn besluit om in 2013 vooral heel gelukkig te zijn grote consequenties had. Zo was ik gaan ramen schoonmaken omdat ik daar zin in had. En omdat ik zo enthousiast was, had ik ook meteen alle kozijnen meegenomen. Daar heb ik speciaal ecologisch verantwoord schoonmaakspul voor van EcoVision. Op basis van o.a. sinaasappelolie, een redelijk agressief spulletje, helemaal puur natuur. Het was nodig, dus ik had eer van mijn werk en al soppende nam ik ook het ergste vuil van de ruiten alvast mee. …FOUT! Lees verder

HRM Weekoverzicht  strategisch recruitmentbeleidSociaal HR of: wie wil er een ‘powerhouse’ worden?
Door: Annemarie Stel | Geplaatst op 6 februari 2013

Organisaties die ‘sociaal HR’ invoeren, zullen een ‘powerhouse’ worden, lichtende voorbeelden “van productiviteit, motivatie en inzichten waarnaar gehandeld kan worden”. Beweert een artikel op P&Oactueel, onder de titel In 2013 succes door sociaal HR.

Sociaal HR… Ik wil best aannemen dat er bij verschillende organisaties onder druk van de economische crisis zo nu en dan sprake is van behoorlijk a-sociale vormen van omgang met medewerkers, maar door de bank genomen is HR als bedrijfsfunctie een sociaal gebeuren. Het gaat over mensen, toch? Maar blijkbaar is dat niet genoeg en is het nodig om wéér een nieuwe invulling aan het begrip ‘sociaal’ te geven. Je vraagt je af waar het voor nodig is. Lees verder

HRM Weekoverzicht  ZelforganisatieRecruteren bij burgerinitiatieven
Door: Bernard Alfons Schoemaker | Geplaatst op 7  februari 2013

Burgers nemen zelf het initiatief en gaan hun omgeving vorm te geven. Door gebruik te maken van nieuwe media is samenwerken, persoonlijk contact en recruitment mogelijk geworden. Maar er is meer, deze initiatieven maken bovendien gebruik van nieuwe organisatie vormen die meer gebaseerd zijn op zelforganisatie en interactie tussen individuen.

Kenmerken van deze organisatievormen in onze toch wel, complexe maatschappij,  is dat het gedragsrepertoire voldoende acties en functies moet hebben om alle uitdagingen aan te kunnen. Niet alleen het vinden van een oplossingen vergt een grote behendigheid, maar ook het verzilveren en vertalen naar implementaties vergt een grote variatie aan functies. Lees verder

HRM Weekoverzicht  uitzendmarkt NLHollandsche jeugd eerst
Door: Jurriaan Rang | Geplaatst op 7  februari 2013

Aftrap van een alledaagse werkdag. Je verslikt je in jouw oer-Hollandse bak Senseo. De koppen van de wakkerste krant van Nederland beginnen op je in te werken. Op de achtergrond hoor je het gemompel van Jan de Hoop. Je humeur devalueert snel van een sip naar sipper stadium. Om de 10 minuten herhaalt het RTL ontbijtnieuws de chagrijnige actualiteiten. Berichten over de allesomvattende crisis vliegen je om de oren, alweer. Dagelijks hypen vrijwel alle media de gemoedstoestand van de hard werkende Nederlander naar ongekende laagte. Het wordt het komende decennium niks meer is jouw conclusie op het sipste moment. Na het volkoren bammetje, nu nog belegt met dubbele plak Old Amsterdam, met halfvolle energie naar het werk. Tenminste, als je jouw baan nog hebt na deze ochtend. Lees verder

HRM Weekoverzicht  Personal branding - Wanneer heb jij voor het laatst iets nieuws gedaan waar je blij van werd?Wanneer heb jij voor het laatst iets nieuws gedaan waar je blij van werd?
Door: Saskia Postma   | Geplaatst op 7  februari 2013

In mijn personal branding bureau spreek ik regelmatig met mensen die naar mij toe komen omdat ze toe zijn aan een nieuwe stap. Mensen bij wie het is gaan kriebelen. Die echt succesvol willen gaan ondernemen in plaats van uurtje-factuurtje te werken. Die al tijdenlang dezelfde dingen doen, inmiddels op routine werken, daar in vastlopen, en nu echt een nieuwe stap willen gaan maken. Mensen die toe zijn aan een goedlopend bedrijf waarin zij de dingen doen waarin hun hart ligt.

Waarin zij zichzelf als ondernemer blijvend kunnen ontwikkelen op een succesvolle manier. Lees verder...

HRM Weekoverzicht  good_job_green_ribbonAssessment: ook onderdeel van je Employer Brand
Door: Daphne van Lit-Kempers | Geplaatst op 7  februari 2013

Toeval of niet, maar de afgelopen weken hoorde ik meerdere keren dezelfde gemiste kans binnen recruitment voorbij komen. Zo zonde!

Het zit zo: in mijn directe omgeving zijn een aantal mensen aan het solliciteren naar een (andere) baan. Ze houden mij graag op de hoogte van het verloop van de gesprekken: “Dan hoor jij ook eens positieve verhalen over het sollicitatieproces, Daphne”. Klopt, vind ik heel inspirerend. Lees verder

HRM Weekoverzicht – Van de Pers

HRM Weekoverzicht Facebook vacature appYoomy lanceert Facebook vacature app

‘In 2013 vind je personeel via Facebook’ Bedrijven maken te weinig gebruik van Facebook voor het werven van personeel. Een gemiste kans, omdat steeds meer werkzoekenden zoeken een baan via…

 

HRM Weekoverzicht online zoeken talentBedrijven zoeken online massaal naar online talent

Uit cijfers van Elance, een platform voor online werk, blijkt dat online personeelswerving en freelance inkomsten een nieuw record hebben bereikt in 2012. Elance’s Global Online Report laat zien dat de vraag naar…

 

HRM Weekoverzicht Netwerven samenwerking LinkedInNetwerven en LinkedIn gaan samenwerken

Het Amsterdamse Netwerven van Leon Willemsens en Jan Peter Tulp kondigt met trots de samenwerking met LinkedIn aan. De samenwerking zal in eerste instantie gericht zijn op het meetbaar maken…

 

HRM Weekoverzicht edwin-zoekt-werkLancering edwinzoektwerk.nl voor nieuwe baan

Met de lancering van edwinzoektwerk.nl start Edwin van der Sande zijn campagne die hem aan een nieuwe baan binnen het werkveld van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment moet helpen. Onderscheidend en proactief…

 

HRM Weekoverzicht strategisch recruitmentbeleidMeeste organisaties hebben strategisch recruitmentbeleid

Tweederde van organisaties met recruiters heeft strategisch recruitmentbeleid, maar 50 procent heeft geen strategische personeelsplanning Bij 66 procent van de organisaties waar recruiters actief zijn, is ook daadwerkelijk strategischrecruitmentbeleid geformuleerd….

HRM Weekoverzicht – CV 2.0, Infographics etc

CV 2.0 Eline zoekt werk!
Hoe recruiters social media gebruiken… (infographic)
Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie


Delen