CV van de maand maart: Peter Philips

      Reacties uitgeschakeld voor CV van de maand maart: Peter Philips
CV van de maand maart
Delen

CV van de maand maart

Vandaag niet, zoals jullie gewend zijn, het CV 2.0, maar het beste CV van de maand Maart. Het CV is beoordeeld door Sollicitatie Lab, die maandelijks een wedstrijd houden onder ingezonden CV’s en daar dan het beste CV uit kiezen. Wij van Hi-RE houden wel van dit soort leuke initiatieven dus reden om er hier op Hi-RE.nl ook elke maand aandacht aan te schenken.

CV van de maand maart: Het cv van Peter Philips uit Groningen

Het CV van Peter Philips is verkozen tot het beste van de maand maart. Het was een spannende strijd tussen de inzendingen van Joyce Menagie, Peter Philips en Eline Boele. De bezoekers van SollicatieLab, SollicitatieLab zelf en het recruiterspanel (Nancy Boot, Ingrid Bredius, Natasja Jansen, Loes de Blok en Petra ter Wielen) bogen zich allen over de 3 genomineerde CV’s en na de 2 vrouwelijke winnaars in januari en februari gaat de eer deze keer naar de enige man in het gezelschap: Peter Philips.

Het Jury-rapport

Solliciteren is vooral leren.

De recruiters uit het recruiters-panel hadden een aantal verbeterpunten bij de genomineerde cv’s. Het cv van Eline Boele werd bijvoorbeeld veel te lang gevonden, de plaatjes als weinig professioneel  en de beschrijving van de projecten en werkervaring veel te uitgebreid.  De  foto van Peter Philips werd weinig zakelijk gevonden, het typefoutje als storend, de indeling niet echt duidelijk en het kleurgebruik overdadig en niet handig bij het printen. Bij Joyce Menagie werd het lettertype als ouderwets gekwalificeerd, de splitsing in werkgevers en werkervaring als verwarrend en wordt ‘ondersteunen’ een veel te vaag begrip gevonden.

Maar naast deze (opbouwende) kritiek, zijn er ook lovende woorden van het recruiters-panel. Het cv van Joyce vindt men makkelijk leesbaar, mooi, rustig, kort, helder en vriendelijk qua uitstraling. Bovendien is de kleur en foto mooi op elkaar afgestemd.

De goede combinatie van kleuren wordt ook geroemd bij het cv van Peter. Verder is men van mening dat er een goed evenwicht is tussen persoonlijke en zakelijke uitstraling.

Bij Eline werd de duidelijke indeling genoemd. Verder is er veel waardering dat zij een hele campagne heeft opgezet waarin alles goed is geïntegreerd.

Uiteindelijk hebben de recruiters een lichte voorkeur voor de inzending van Peter Philips t.o.v. de inzending van Joyce Menagie.

Het publiek

Er is massaal gestemd en de inzendingen zijn veelvuldig bekeken. Een paar reacties:

 • Over het cv van Peter:
  • Ik vind het cv van Peter fris en open. Duidelijke verdeling in werk, prive ed.
  • Super mooi vormgegeven, sfeervol en sterk! Ik krijg een beeld bij Peter… !
  • Mooie Tijger
 • Over het cv van Joyce:
  • Kort, Krachtig, Wervend en Overzichtelijk.
  • Fris en luchtig!
  • Goede tekst en moeiteloos leesbaar, geen overdreven vormgeving. Prima!
  • Kort maar krachtig, “ondersteunen is mijn vak” prachtige samenvatting van haar CV. Omdat ik Joyce ken, kan ik zeggen dat het nog klopt ook.
 • Tot slot over het cv van Eline:
  • Mooie vormgeving. Sollictatiebrief is onderdeel van een campagne, vernieuwend en grensverleggend.
  • Duidelijk, overzichtelijk, mooie vormgeving.
  • Eline heeft zelf veel ondernomen,en is niet bij de pakken neer gaan zitten; Daar heb ik veel bewondering voor…….

Eline Boele maakt er werk van. Ongetwijfeld heeft zij ook haar netwerk gemobiliseerd, want haar cv werd door het publiek aangemerkt als favoriet. Maar is dat genoeg om cv van de maand maart te worden?

Het was deze maand heel spannend. De kandidaten lagen dicht bij elkaar. Op de derde plaats is geëindigd, de favoriet van het publiek: Eline Boele.

Het verschil tussen nummer 1 en 2 is minimaal, maar na 2 vrouwelijke winnaars, is de winnaar van de cv van de maand maart, een man.

Het cv van Peter Philips uit Groningen is uitverkozen tot het cv van de maand maart. Het cv van Peter doet aan het eind van het jaar mee aan de cv van het jaar verkiezing.  Peter, gefeliciteerd!

Maar we feliciteren ook Joyce Menagie met haar tweede plaats, ze was er heel dichtbij en Eline Boele met de derde plaats. We bedanken verder alle overige deelnemers en natuurlijk ons recruiters-panel.

Op 8 april nomineren we weer 3 cv’s voor het beste cv van de maand april. Als je mee wilt doen, kun je nu al inzenden.

Het CV van Peter

cv 2.0 peter

 


Delen