NVP Sollicitatiecode: Sollicitant afwijzen is wassen neus!

NVP Sollicitatiecode- stelling sollicitant afwijzen

Ook deze week heeft de Commissie NVP Sollicitatiecode weer een interessante stelling, namelijk:

Een sollicitant afwijzen is voor mij een wassen neus; wij sturen een standaard afwijzingsbrief en geven geen uitgebreide motivatie. Daar hebben we ten slotte geen tijd voor, gezien het grote aantal sollicitaties.

Wat vind jij? Stem mee in de poll!

(Mocht je nog niet gestemd hebben op de stelling van vorige week: Het CV is passé, dan kun je hier je stem nog uitbrengen)

[polldaddy poll=”7131179″]

logo NVP sollicitatiecode - stelling sollicitant afwijzenDe NVP Sollicitatiecode

De Sollicitatiecode van de NVP bevat basisregels, die arbeidsorganisaties (bedrijven en instellingen die arbeidsrelaties aangaan) en sollicitanten naar het oordeel van de NVP in acht behoeven te nemen bij de werving en selectie ter vervulling van vacatures. Soms is het nog onduidelijk hoe sollicitatieprocedures (zouden) moeten verlopen of gaat er iets mis. Jaarlijks ontvangt de Commissie NVP Sollicitatiecode gemiddeld 150 vragen en klachten over sollicitatieprocedures.

De Commissie  is (onder andere) verantwoordelijk voor het actueel houden van de NVP Sollicitatiecode. Voor meer informatie over de Commissie of de Klachteninstantie, zie de website van de NVP of klik hier

NVP Sollicitatiecode herziening in 2013

De Commissie NVP Sollicitatiecode heeft het voornemen om de NVP Sollicitatiecode in 2013 te herzien en aan te passen aan de actuele stand van zaken in de werving en selectie branche. Daarom roept de Commissie jou op, en daagt je ook uit, om te reageren op de stellingen die de komende weken hier (en ook op website van de NVP) zullen worden gepubliceerd om zo de ervaringen en suggesties die worden gegeven mee te kunnen nemen voor de nieuwe versie van de NVP Sollicitatiecode.

De stellingen zijn uitdagende en relativerende vragen die altijd de intentie hebben om je gedachten nog een keer te laten gaan over actuele thema’s, maar ook over werving en selectie (processen) en wij, de Commissie NVP Sollicitatiecode zijn benieuwd hoe HR Professionals denken over actuele thema’s die betrekking hebben op werving en selectie en we hopen daar (mede) door deze stellingen achter te komen.

Doe je mee?

(Geef in de bovenstaande poll aan wat voor jou van toepassing is en mocht je nog tips, op- en/of aanmerkingen hebben, laat die dan achter bij de reacties die onder dit blog staan)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
NVP Sollicitatiecode: Sollicitant afwijzen is wassen neus!, 5.5 out of 10 based on 2 ratings

About Commissie NVP Sollicitatiecode

logo-sollicitatiecodeDe NVP Sollicitatiecode bevat basisregels die arbeidsorganisaties (bedrijven en instellingen die arbeidsrelaties aangaan) en sollicitanten naar het oordeel van de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP) in acht behoren te nemen bij de werving en selectie ter vervulling van vacatures. Het doel van de code is een norm te bieden voor een transparante en eerlijke werving en selectieprocedure. De code is chronologisch opgebouwd vanaf het ontstaan van de vacature tot de aanstelling. De arbeidsorganisatie kan de (toepassing van de) code aan haar eigen specifieke situatie aanpassen, zo daartoe aanleiding bestaat. De NVP zal de praktijk van werving en selectie door arbeidsorganisaties volgen en haar invloed aanwenden om deze op het door haar voorgestane peil te brengen en te houden. De code is opgesteld in overleg met de Stichting van de Arbeid.

Meer informatie over de NVP Sollicitatiecode en de Commissie NVP Sollicitatiecode vind je hier...