Je online aanwezigheid als digitale tatoeage

online leven
Delen

online levenVS tappen Facebook, Apple, Google en Microsoft af‘, kopte NU.nl gisteren.Volgens het artikel, met als bron de Washington Post, gebruikt de Amerikaanse overheid (FBI en Staatsveiligheidsdienst) de servers van negen grote bedrijven (Apple, Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, Skype en Youtube, en Dropbox zal hier binnenkort aan toegevoegd worden) om de gegevens (chatgesprekken, e-mails, foto’s en video’s) van consumenten te bekijken. Dit gebeurt met behulp van het programma PRISM en zou alleen informatie vergaren van niet-Amerikanen die buiten de Verenigde Staten wonen. Amerikaanse regelgeving staat namelijk niet toe dat het programma binnen de landsgrenzen van Amerika wordt gebruikt.

Big data is hot

Bij elk telefoontje dat wordt gepleegd, elke internetpagina die wordt bezocht of iedere Like die op Facebook wordt gegeven, laten mensen een digitaal spoor achter. Een spoor dat kan worden gevolgd door organisaties die daar veel aan kunnen verdienen of door overheden die op terroristenjacht zijn.

In de onderstaande TEDtalk heeft Juan Enriquez het over big data, tatoeages, onsterfelijkheid en de oude Grieken en draait het om de vraag: Wat is het effect van het permanent online delen van persoonlijke informatie?

Want wat als Google, Facebook, Twitter, Linkedin, mobiele telefoons, GPS, Foursquare, Wikipedia, bewakingscamera’s en creditcards onze digitale tatoeages zijn? En wat als Andy Warhol nu eens ongelijk had en we niet 15 minuten beroemd zijn, maar juist maar 15 minuten anoniem….

Juan Enriquez: Je online leven, permanent als een tatoeage

Andere interessante filmpjes

Waarom je (g)een to do lijstje moet bij houden….
Waarom er te weinig vrouwen aan de top zijn
Lichaamstaal – Amy Cuddy
 Communicatie en mensen
 Motivatie
Alain de Botton: Carrière angst, carrière crisis en carrière snobisme
 Dan Ariely: Het voorspelbaar irrationeel zijn, bedrog, de lariekoek-factor en het testen van intuïtie

 


Delen

1 comment on “Je online aanwezigheid als digitale tatoeage

  1. Pingback: Dan Ariely – Hoe krijgen we een goed gevoel over ons werk? « Werken in een Callcenter

Comments are closed.