Het cv van de maand juni 2013: Lisette van Bemmel

cv van de maand - genomineerden juni
Delen

cv van de maand - genomineerden juniHet cv van de maand is een initiatief van Sollicitatie Lab en wij van Hi-RE houden wel dit soort leuke initiatieven en werken hier dan ook graag aan mee. Na het cv van de maand Januari,Februari, Maart, April en Mei  is het logischerwijze tijd voor het “Cv van de Maand Juni”. Het Juryrapport is geschreven door Ton Vermin en Cees Bakker van Sollicitatie Lab.

CV van de maand Juni – Het Jury-rapport

Cv’s zijn er in vele verschijningsvormen, dat bleek ook weer in de juni editie van het cv van de maand.

Een cv in de vorm van een winkel, met QRC’s, een foto onderaan de pagina, met een motto en een degelijk cv. Het is altijd erg afhankelijk van de ontvanger van de cv, hoe een cv wordt gewaardeerd. Toch zijn er wel een paar rode lijnen.

We beginnen met de kritische opmerkingen van ons Recruiterspanel. Het panel van deskundigen dat dit keer bestond uit:

Met speciale dank aan Debora de Vlieg, omdat zij op het laatste moment insprong.

cv van de maand juni - patrickNiet te lang

Het is duidelijk recruiters houden niet van lange cv’s. Dat was bijvoorbeeld een kanttekening die alle recruiters maakte bij het cv van Patrick Bijvoet. Een citaat:

 • “Persoonlijk vind ik beschrijvende cv’s niet prettig. Ik wil snel kunnen screenen. Niet hele verhalen lezen, dit cv is sowieso erg lang.”

Andere kanttekeningen bij het cv van Patrick waren: “Weet niet helemaal waar hij naar toe wil Onderwijs, website-gebeuren of social media?” Verder miste men een foto van hemzelf en vond men de volgorde van de onderwerpen weinig logisch.

Wel een gezicht, maar geen QR’s

Het ontbreken van een foto vond men ook in het cv van Charissa Caron een gemis. Verder waren de Quick Reference Codes in haar cv een bron van de nodige opmerkingen. Een paar citaten:

 • “De lijn met buttons is erg leuk gedaan, maar ik twijfel over de QR codes……… Persoonlijk gebruik ik het niet, maar ik vind het wel leuk gedaan.”
 • “QR codes, niet elke recruiter kan ermee omgaan.”
 • “…… van mij hoeven al die scan-dingen niet. Ik ga niet met mijn I-Phone boven cv’s hangen om meer informatie te vinden.”

Conclusie wat ons betreft, dit Recruiterspanel wil een gezicht en QR-codes zijn een stap te ver.

cv van de maand juni - ingridGoede beschrijving werkervaring belangrijk

Recruiters willen graag een duidelijk beeld van iemand’s werkervaring. Hoe Ingrid van Ramselaar haar werkervaring heeft beschreven was voor een aantal recruiters het grootste probleem in haar cv. We citeren weer:

 • “Profielbeschrijving is wel wat lang. Kan bondiger, boeit meer. Ik vind het niet zo handig dat ze relevante functies (ervaring) voorop heeft staan zonder iets erbij en ik mag dan achterop gaan zoeken wat ze daar nu heeft gedaan of gokken waar ze wat heeft gedaan want dat staat er niet bij.”

Lange teksten zijn dus niet populair bij recruiters. Dit was ook het belangrijkste bezwaar bij het cv van Lisette van Bemmel:

 • “Jammer dat ze de puntsgewijze vermelding van haar ervaring niet consequent doorvoert.  Ik zou wel het profiel in de ik-vorm houden. Ze start beschrijvend en gaat dan over op “mijn doel”.

Een andere recruiter vond haar cv te saai en miste trefwoorden waarop zij vindbaar moet zijn in haar profielbeschrijving.

cv van de maand juni - heleenNiet te veel informatie

Het winkel-cv van Heleen Toebast, maakte natuurlijk ook veel tongen los en duidelijk dat recruiters de info snel willen vinden. Of zoals een recruiter schreef:

 • “Hoe leuk ook, het cv is niet altijd even duidelijk en je moet soms wat zoeken naar informatie” en een andere recruiter: “Toen ik ‘m de 2de keer doorlas, kwam hij wel rommeliger over. Misschien toch wat minder tekst gebruiken.”

Wat vond het publiek van de cv’s?

Ook bij het publiek was de winkel aanleiding tot discussie. Een paar reacties:

 • “Een heel uitgesproken lay-out. De ene persoon zal het wel aanspreken, de ander niet.”
 • ” Door het gebruik van de winkelruiten zet Heleen zichzelf in de etalage. En nog een mooie etalage ook.”
 • ‘”Een wel erg volle winkel.”

Maar ook bij de andere cv’s werden de nodige reacties geplaatst. Een bloemlezing:

Bij het cv van de Patrick kwam de reactie:
 • ” Leuk die foto met visitekaartje”

Bij Ingrid:

 • “CV van Ingrid heeft de overzichtelijkste opzet en is daardoor snel te scannen voor de recruiter.”
 • ” De foto zou wat vriendelijker mogen.”

cv van de maand juni charissaBij het cv van Charissa kwamen de volgende opmerkingen:

 • ” Strak, duidelijk, informatief.”
 • ” Wat een modern cv. Met gebruik van de online markeringen. Super!”

Charissa had ook haar familie gemobiliseerd, wat bleek uit de volgende argumentatie: “familie-eer he ;) ”

Ook Lisette heeft begrepen dat heden ten dage het erg belangrijk is om je netwerk te mobiliseren. We zagen dan ook veel van Bemmeltjes voorbij komen.

In de reacties werd vooral de overzichtelijkheid en de degelijkheid genoemd.

Ondanks dat Charissa de laatste dagen sterk op kwam, is de favoriet van het publiek toch:…………

Lisette van Bemmel

cv van de maand lisette

Maar is dat voldoende om ook cv van de maand juni te worden?

Het recruiterspanel

Terug naar de recruiters, want behalve kritische geluiden was er ook veel waardering voor de 5 genomineerde cv’s. Te beginnen bij het cv van Patrick:

 • “Een mooi duidelijk cv. Patrick geeft mooie duidelijke omschrijvingen wat hij doet en wat hij gedaan heeft. Geeft een veelzijdig beeld.”

Ook het gebruik van een motto wordt als positief ervaren, al gaven sommige recruiters aan dat het beter is om een eigen motto te verzinnen.
Bij Ingrid is er veel waardering voor de lay-out:

 • ” Mooi duidelijk cv. Ingrid geeft duidelijk aan wat ze zoekt, wat haar ambities zijn en wat ze te bieden heeft.”

Over het cv van Lisette waren de recruiters ook positief:

 • “Duidelijk profiel: helder en concreet. Rustig en overzichtelijk cv.”

Ook het overzichtelijke cv van Charissa deed het goed bij de recruiters:

 • “Overzichtelijk cv, daar houd ik wel van. Vergeleken met de anderen is de layout misschien wat saai. Maar wel doeltreffend. Als recruiter wil ik snel kunnen “screenen”.

Maar de voorkeur van de recruiters gaat, misschien verrassend, toch uit naar:

het winkel cv van Heleen Toebast

Een paar citaten van de recruiters:

 • “Dit cv springt eruit qua lay out. Erg leuk maar ook inhoudelijk, goed dat ze haar competenties koppelt aan werkervaring. Het maakt dat ik meer wil weten. Op de achterkant vind ik inhoudelijk meer.”
 • “Ik houd van puntsgewijs als het gaat om werkervaring. Dus fijn.”
 • “Hoewel ik normaal gesproken niet van ‘dit soort’ CV’s houd, heb ik dit CV lang bekeken. Hij blijft op een positieve manier ‘hangen’ en dat is een voordeel bij sollicitatieprocedures”

2 honden?

Lisette van Bemmel dus de de favoriet van het publiek en Heleen Toebast van de recruiters en in beide gevallen Charissa Caron als goede tweede. Dus wie wordt het cv van de maand juni? Heleen of Lisette of geldt hier ook waar twee vechten om een been…….

Duidelijk is het, dat het tussen deze drie dames gaat, want Ingrid en Patrick vallen (net) buiten de top 3.

We hebben het al eerder opgemerkt, het was deze maand close. Nummer 3 haalde 23,8% van de stemmen, Nummer 2 24,0% en  de winnaar 25,4%.

And the winner is………

Het spreekwoord gaat niet op want Charissa wordt met haar cv 3e. Heleen wordt met haar winkel 2e. En de favoriet van het publiek, wordt ook de winnaar van het cv van de maand juni:

Lisette van Bemmel

 

Tot slot

We bedanken de leden van het recruiterspanel, iedereen die gestemd heeft en alle deelnemers.

Je kan je cv nu inzenden voor het cv van juli. Een van de leden van het recruiterspanel merkte nog op: ” Opvallend dat er weer zoveel vrouwen zijn die creatief met hun cv aan de slag gaan. Volgende keer alleen maar mannen voor de verandering?” Dat doen we natuurlijk niet, maar nodigen wel alle heren uit om hun cv in te sturen. Meer weten hoe je mee kan doen? Klik

 


Delen

2 comments on “Het cv van de maand juni 2013: Lisette van Bemmel

 1. Nicole Reinieren

  Hallo, ik zou u ook graag mijn bijzondere cv willen laten zien, is dat mogelijk?

 2. Natasja Jansen

  Natuurlijk! Je kunt het sturen naar natasjajansen@hi-re.nl. Als je mee wilt doen aan de verkiezing van de CV van de maand dan moet je even op de website van SollicitatieLab kijken…

Comments are closed.