De evolutie van recruitment in een infographic

      Reacties uitgeschakeld voor De evolutie van recruitment in een infographic
evolutie recruitment thumb
Delen

evolutie recruitment thumb

Dat de geschiedenis van het recruitment zo oud is als de weg naar Rome, dat weten we ondertussen wel. En misschien was het zelfs nog wel ouder, als je dit filmpje serieus neemt. Maar nu we het toch over Rome hebben, weten we uit de geschiedenis niet al dat bijvoorbeeld Julius Ceasar altijd druk was om zijn legers vol te krijgen met (jonge) mannen. En volgens de infographic van vandaag paste Julius Ceasar (49 BC) ook een vorm van referral toe en gaf hij een derde van een jaarsalaris van een soldaat aan degene die een nieuwe soldaat aanbracht.

Recruitment tijdens de oorlog

Tijdens de Eerste Wereldoorlog namen de vrouwen het werk dat altijd door mannen gedaan werd over. De mannen vochten immers voor het behoud van het vaderland en het werk dat zij altijd deden, moest gewoon gedaan worden. Na de Eerste Wereldoorlog raakten een heleboel vrouwen dan ook werkloos. De mannen kwamen terug van het slagveld en namen het werk weer over. Bij het uitbreken van Tweede Wereldoorlog ontstond weer hetzelfde probleem en moesten de vrouwen het werk weer overnemen, terwijl de mannen weer aan het vechten waren. Vrouwen deden werk, wat voor de oorlog ondenkbaar was geweest. Er waren vrouwelijke postbodes, politieagenten, maar ook in de verschillende industrieën, waar eerder alleen maar mannen werkten, deden vrouwen nu het werk. Volgens de onderstaande infographic waren er tijdens de Tweede Wereldoorlog 6 miljoen meer vrouwen op de werkvloer te vinden.

Veranderingen

Daar waar vacatures in de jaren ’50 tot en met ’80 vooral in kranten te vinden zijn, komt er in de jaren ’90 een podium bij; De jobboards komen op en het internet. In de zoektocht naar personeel is men niet langer meer aangewezen op het adverteren in de kranten en het plaatsen van vacatures op internet, jobboards  en social media neemt een vlucht.

Infographic – De evolutie van recruitment

evolutie van recruitment

 Bron: Hireology

Andere leuke en interessante infographics

Hoe maak je je LinkedIn profiel onweerstaanbaar? 
Welke vaardigheden verwachten werkgevers van kandidaten?
Leugens op een CV 
Hoe herken je stress op de werkvloer 
Hoe je de perfecte CV maakt
Hoe weet je dat je personeel op zoek is naar nieuwe baan?
Twitter gebruiken; ja of nee? (infographic)
Tijdverspilling op het werk in een infographic
De voorbereiding op een sollicitatiegesprek


Delen