Guerrilla-boeren

      Reacties uitgeschakeld voor Guerrilla-boeren
stadsboeren - Rotterdamse Food Council
Delen

Toronto Food Council - Rotterdam Food Council

De Rotterdam Food Council richt zich, onder meer, op de promotie van lokaal voedsel. Het uit Amerika en Canada overgewaaide initiatief bestaat uit experts op het gebied van voedsel, gezondheidszorg, onderwijs, woningbouw en natuur.

De Rotterdam Food Council geeft gevraagd en ongevraagd – wat klinkt dat lekker rebels – advies aan de gemeente. Daarnaast brengt de raad lokale ondernemers met elkaar in contact en creëert hiermee meer duurzame voedselketens. Lokaal geproduceerd voedsel hoeft geen grote afstanden af te leggen en is dus beter voor ons leefmilieu. Speciaal voor de Rotterdammer brengt de Food Council de lokale boeren in kaart, zodat de stadsbewoner gemakkelijker lokaal geproduceerd voedsel kan kopen. Dit draagt tevens bij aan de Rotterdamse kennis over eten: ‘waar komt mijn voedsel vandaan?’. Het onder de aandacht brengen van lokale, verse producten komt de – niet al te beste – gezondheid van de gemiddelde Rotterdammer ten goede.

guerilla-boeren Rotterdam Food CouncilBuurtmoestuin

Toevallig zat ik een paar weken geleden met mijn vriend op mijn balkon te fantaseren over een stukje groen achter mijn flat. Een prettig buurtgrasveld aansluitend op de achtertuinen van een paar gelukkige Kralingers. Deze gelukkige Kralingers even buiten beschouwing gelaten, bedachten wij hoe geniaal het zou zijn om dit plukje gras in een nacht om te ploegen, hier stiekem verschillende gewassen te zaaien en het om te dopen tot ‘buurtmoestuin’. Of, iets vriendelijker voor de vrolijke Kralingers die dankbaar gebruik maken van dit stukje extra achtertuin, er gewoon een paar koeien neer te zetten. Melk, boter, yoghurt, kaas, ijs… regelrecht van de eigen ‘buurtweide’.

Mijn vriend wees mij erop dat iets dergelijks al bestaat en ja hoor: ‘Uit Je Eigen Stad’ gebruikt kantoorgebouwen, braakliggende terreinen, daken, etc., midden in de stad Rotterdam om te planten, zaaien en kweken. Toch jammer: het spannende van het guerrilla-boeren is er nu wel een beetje af. Desondanks ga ik binnenkort zeker een (hooi)vorkje prikken in het ‘Uit Je Eigen Stad Restaurant’! Prik je mee?

stadsboeren - Rotterdam Food Council


Delen

About Joyce van Randwijk

As a psychologist, I was urged to take a look into my own head. I discovered that maximising - getting the best out of PEOPLE, PLANET and PROFIT - really energises me.

I am thus interested in social, organisational, positive & environmental psychology.

I like TASTE! My Big Five For Life (the 5 things I really want to do at this time) are:

T o use my personal values, knowledge and experience in order to create an innovatory career test.

A ctively explore new places and experience new adventures.

S ee even more both strong and interesting personalities.

T ake off writing a fiction book about our environment.

E njoying the moment.

 

I am delighted to work at 'De Jonge Krijger' because here I explore oppurtunities to create study and career perspectives for our future generation. Also, I challenge people to discover what they really want to do.

Online

Twitter

LinkedIn

Website