Waarom mobile belangrijk is voor je recruitment strategie in een infographic

      Reacties uitgeschakeld voor Waarom mobile belangrijk is voor je recruitment strategie in een infographic
we doen alles met onze mobiel dus daarom is het belangrijk om mobile mee te nemen in je recruitment strategie
Delen

we doen alles met onze mobiel dus daarom is het belangrijk om mobile mee te nemen in je recruitment strategieNatuurlijk hebben we mobile meegenomen in onze recruitment strategie!, hoor ik je denken. Maar is dat echt zo? Is je werken-bij of het vacaturegedeelte van je website al helemaal ‘mobile friendly’? Of is het bijvoorbeeld mogelijk om vanaf een mobiel te solliciteren op de vacatures die je momenteel hebt? Is dat al mogelijk dan doe je het beter dan veel andere bedrijven! Uit onderzoek blijkt namelijk dat je bij slechts één derde van de Fortune Top 500-bedrijven mobiel kunt solliciteren.

Uit datzelfde onderzoek blijkt ook dat slechts 167 van deze 500 grote bedrijven het carrièreonderdeel op hun website zo hebben geoptimaliseerd dat het geschikt is voor mobiel bezoek. Al bleek wel dat steeds meer bedrijven daar iets mee aan doen zijn, want in juli 2012 was het aantal Fortune top 500-bedrijven die beschikte over een “mobile friendly’-site nog maar 65 en dat is eind 2012 al gestegen naar 167.

De infographic van vandaag gaat ook over mobile en dat je het mee moet nemen in je recruitment strategie. De cijfers van de infographic (gemaakt door HireRabbit) spreken voor zich…

Cijfertjes over mobile gebruik

(Toch nog even een korte samenvatting, al spreekt de infographic voor zich…)

Momenteel zijn er wereldwijd 6 miljard mobiele abonnementen. Omgerekend betekent dat dat 87 procent van de wereldbevolking een mobiel heeft. (Natuurlijk is dat per hoofd minder, want er zijn genoeg mensen die 1, 2, 3 of 4(?) verschillende mobiele telefoons /abonnementen hebben).  De verwachting is dat het aantal in ieder geval nog op gaat lopen naar 6,9 miljard eind 2013 en 8 miljard in 2016.

Het gebruik van onze mobiel is natuurlijk de afgelopen jaren ook sterk veranderd. Konden we er eerst alleen maar mee bellen (probeer dat nu nog maar eens aan je (kleine) kinderen uit te leggen), konden we er daarna ook mee sms-en en nu is het niet meer dan normaal dan dat we whatsappen, facebooken, mailen, etc. en zo af en toe ook nog eens bellen ( 😉 ).

De traffic van smartphones naar websites is in de periode 2011-2012 met 103 procent toegenomen en zal nog verder gaan toenemen naarmate er steeds meer (8 miljard in 2016) mobiele telefoongebruikers bijkomen. Hoe meer we kunnen met onze mobiel (en het altijd ook dingen kunnen doen/opzoeken/regelen), hoe hoger de verwachtingen ook zullen worden. We raken er aan gewend (bedenk maar eens hoe irritant het is als je zomaar je mail niet kunt lezen op je mobiel, mobiel kunt bankieren, geen afspreken kunt maken in je agenda, whatsapp niet werkt. Of hoe het zou zijn om geen mobiel meer te hebben (soms zalig 😉 ) om altijd en waar dan ook dingen op onze mobiels te kunnen doen. Dus ook het zoeken naar een baan en kunnen solliciteren, al zal Annemarie Stel het hier niet mee eens zijn (zie haar artikel Mobiel solliciteren: nee, bedankt) het hier niet mee eens zijn, ook gemeengoed worden. Immers ons cv (leees: LinkedIn-profiel) hebben we al online en de formulieren op websites waarmee je kunnen solliciteren, zullen ook steeds meer geoptimaliseerd gaan worden en gaat mobile meer en meer een belangrijk onderdeel vormen van je recruitment strategie…. Of niet?

Ik kan het natuurlijk mis hebben, dus ik ben benieuwd wat jij er van vindt en of je het eens bent met de volgend stelling:

Mobile wordt steeds belangrijker en daarmee het ‘mobile’ solliciteren ook! En daarom is mobile belangrijk voor je recruitment strategie.

Infographic – Het belang van mobile in je recruitment strategie

Mobile steeds belangrijker dus belangrijk om mee te nemen in je recruitment strategie

 

Andere leuke en interessante infographics

Hoe maak je je LinkedIn profiel onweerstaanbaar? 
Leugens op een CV 
Hoe herken je stress 
Hoe je de perfecte CV maakt
Hoe weet je dat je personeel op zoek is naar nieuwe baan?
Twitter gebruiken; ja of nee? (infographic)
Tijdverspilling in een infographic
De voorbereiding op een sollicitatiegesprek
Waarom mooi zijn lonend is voor je carrière


Delen