Landelijk platform voor inzicht arbeidspotentieel Wajongers

      Reacties uitgeschakeld voor Landelijk platform voor inzicht arbeidspotentieel Wajongers
Wajongers en NUGers willen aan het werk. Nieuw arbeidsplatform maakt arbeidspotentieel van deze groep inzichtelijk voor werkgevers.
Delen

Vanaf 2015 zal de Participatiewet in werking treden. Deze wet heeft als doel 125.000 mensen met een arbeidsbeperking aan een baan te helpen. Om werkgevers goed inzicht te bieden in de mogelijkheden (het arbeidspotentieel) van deze groep is het platform Wijzijndeoplossing.nl opgericht. Wijzijndeoplossing is een landelijk platform waarin het arbeidspotentieel van deze groep in kaart worden gebracht en laat zien wat deze groep in zijn mars heeft om zo aan een leuke baan te kunnen komen.

 

Gebrek aan inzicht arbeidspotentieel Wajongers en NUG’ers

Veel werkgevers lopen tegen het probleem aan dat zij graag een Wajonger of een NUG’er (niet-uitkeringsgerechtigde) in dienst willen nemen, maar geen inzicht hebben in het arbeidspotentieel van deze groep. Om werkgevers goed inzicht te bieden in de mogelijkheden van deze groep biedt Wijzijndeoplossing.nl als eerste een landelijk platform waarin de mogelijkheden van deze groep in kaart worden gebracht. Wijzijndeoplossing.nl lost zo dit probleem op.

Het bedrijf biedt een vrij toegankelijk platform waarop alle Wajongers en NUG’ers die graag aan het werk willen kunnen worden ingeschreven. Werkgevers krijgen hiermee de mogelijkheid om hun vacatures te matchen met de ruim 300.000 NUG’ers en Wajongers in Nederland. Om zoveel mogelijk Wajongers en NUG’ers de mogelijkheid te bieden om in te schrijven op dit platform, roept Wijzijndeoplossing.nl werkgevers op om plekken te sponsoren en samen de oplossing voor dit probleem te realiseren. Hiermee wordt de zelfredzaamheid van Wajongers en NUG’ers enorm verhoogd en krijgen werkgevers rechtstreeks toegang tot een groep zeer gemotiveerde potentií«le werknemers.

Wijzijndeoplossing.nl faciliteert rechtstreeks contact tussen de werkzoekende en werkgever, waardoor de gebruikelijke drempels die veelal ontstaan door bureaucratie bij verschillende instanties wegvallen.

Voor werkgevers die geen vacatures hebben, maar wel willen bijdragen aan de oplossing, is het mogelijk om een inschrijving op het platform te sponsoren voor €100,-.

Wijzijndeoplossing.nl schept een collectief voor werkgevers om het probleem rond het gebrek aan inzicht in het arbeidspotentieel van Wajongers en NUG’ers in kaart te brengen. De komst van de Participatiewet in 2015 heeft als doel om 125.000 mensen met een arbeidsbeperking aan een baan te helpen. Om werkgevers goed inzicht te bieden in de mogelijkheden van deze groep biedt Wijzijndeoplossing.nl als eerste een landelijk platform waarin de mogelijkheden van deze groep in kaart worden gebracht. Voor werkgevers die geen vacatures hebben, maar wel willen bijdragen aan de oplossing, is het mogelijk om een inschrijving op het platform te sponsoren voor €100,-. Wijzijndeoplossing.nl is uniek omdat het platform rechtstreeks contact tussen de werkzoekende en werkgever faciliteert, waardoor de gebruikelijke drempels die veelal ontstaan door bureaucratie bij verschillende instanties wegvallen.

Kansen op arbeidsmarkt verbeteren door inzicht te geven arbeidspotentieel

“Wijzijndeoplossing heeft als doel om per 1 januari 2014 100.000 platformplekken gerealiseerd te hebben voor mensen met een beperking”, aldus Harry Haddering, voorzitter TOOON en mede-initiatiefnemer van Wijzijndeoplossing.nl. “Hiermee willen we de kansen op de arbeidsmarkt van deze groep met 50% verbeteren. Om deze doelstellingen te verwezenlijken hebben wij hulp nodig van de werkgevers. Zij kunnen ofwel plekken op het platform sponsoren of vacatures koppelen. Wij geloven dat we hiermee gezamenlijk het probleem van het gebrek aan inzicht in het arbeidspotentieel van Wajongers en NUG’ers kunnen tackelen. Voor elke 1000 plekken die worden gesponsord nemen wij zelf iemand uit de doelgroep in dienst. Het unieke aan dit platform is dat de doelgroep betrokken is bij de ontwikkeling, maar ook bij de matching en begeleiding.”

Hoe werkt het?

Wijzijndeoplossing.nl heeft voor alle beroepsgroepen in Nederland in kaart gebracht wat de mogelijkheden zijn voor mensen met beperkingen. Welke dingen moet je per beroep echt kunnen? Tot op heden werd dit altijd gedaan in het kader van bijvoorbeeld niveau, maar eigenlijk nooit in het kader van beperkingen.

Maakt het uit voor een functie of je kunt lopen of niet?

Doordat de werkzoekenden zelf ook invullen wat hun mogelijkheden zijn, ontstaat een matchbaar geheel: er kan nu gematched worden op de standaard zaken als opleiding, leeftijd en eventuele ervaring en daarbij rekening worden gehouden met de belemmeringen. Hieruit ontstaat een grove lijst van eventuele beschikbare vacatures. Voor werkgevers die een vacature beschikbaar hebben voor iemand met een beperking geldt dat ze deze vacature gewoon op hun eigen website kunnen plaatsen. Hieraan wordt dan het logo van Wijzijndeoplossing.nl toegevoegd. Het platform vindt deze vacature automatisch en matched deze met de deelnemers. Bedrijven zien dan meteen of er werkzoekenden zijn die aan hun eisen en wensen voldoen. De vacature komt ook als bericht bij de deelnemer, die rechtstreeks of met de hulp van een begeleider kan reageren.

Bron: Persbericht

Wijzijndeoplossing - Landelijk arbeidsplatform met als doel werkgevers inzicht te geven in het arbeidspotentieel van oa Wajongers waardoor deze groep mensen een baan kunnen vinden


Delen