Het cv van de maand Juli 2014: Elin Gademans

Delen

cv maand juli 2014De maand juli is alweer bijna voorbij en dan is het weer tijd voor: Het cv van de maand! En wel het cv van de maand juli! Het cv van de maand is een initiatief van Sollicitatie Lab en wij van Hi-RE houden wel dit soort leuke initiatieven en werken hier dan ook graag aan mee.  Het Juryrapport is geschreven door Ton Vermin en Cees Bakker van Sollicitatie Lab.

Cv: Relevant en geen afgekloven woorden

Tijdens en net na het WK, zou je veel voetbaltermen verwachten, maar dat viel wel mee in ons recruiterspanel met Ingrid Bredius (ITSP), Michel van den BergThijs Hoekzema (Landal), Wendel Kouwenhoven (OLVG), Danií«lle Tolhuisen (Capgemini) en Sarah van Leijden (ASR).

Neen, het meest genoemde woord in de terugkoppelingen, was niet 532.433x  penaltykiller, gouden p** of reactie voetbal. Neen, het meest genoemde woord was relevant. Om Thijs Hoekzema te citeren:  Als het relevant is mag het in je cv!

De quote van Michel van den Berg was het opvallendst. “˜Uitdaging’ dat is anno 2014 wel een afgekloven woord. Dus we zouden willen zeggen: relevant en niet afgekloven en dat geldt zeker voor de 5 genomineerde cv’s. Veel relevantie en zeker niet afgekloven.

We introduceren de kandidaten nog een keer op basis van een opvallende reactie op hun cv:

Britt BrackenieEen sprankelend cv!
Elin GademansEen heel overzichtelijke en nette cv. Niet te druk. Gewoon goed.
Lucien de Konink: Een verrassend opvallend cv.
Ron Ploeg: Strakke layout, waarbij alles in 1 oog opslag te lezen is.
Sander Schramade: Een cv dat creativiteit laat zien.

Het was een echte mannen editie, Voor het eerst waren er meer mannen genomineerd dan vrouwen. Maar krijgen we ook een mannelijke winnaar van de maand juli?

Laten we beginnen met de recruiters, zo vlak voor de vakantie waren ze extra druk, daarom extra dank dat ze toch kans zagen de cv’s van commentaar te voorzien.

Als voorkeur van het recruiterspanel kwam met een nipt verschil Elin Gademans naar voren.

Maar is dat genoeg om de winnares van de maand juli te worden of wordt het één van de 3 mannen?

Vernieuwende wijn

Laten we daar duidelijk over zijn, de maker van het cv van de maand juli is geen man, dus Lucien en Sander vielen, nadat de stemmen waren geteld, buiten de top 3.

Ron van de Ploeg werd uiteindelijk 3e. Waarbij veel waardering voor het vernieuwende karakter.

Maar wie wordt de winnaar van de maand juli? Is het Britt Backenie of Elin Gademans?

We gaan naar de publieksjury.

Een paar citaten over het winnende cv:

  • Een strak cv waar alles is te vinden en toch een aantrekkelijk uiterlijk heeft.
  • Helder en overzichtelijk
  • Strak ontwerp, overzichtelijk, heldere en juist geformuleerde toelichtingen.
  • Hip, fris en volledig.
Eerlijk is eerlijk, deze punten zouden ook kunnen gelden voor Britt Brackeni, maar het publiek koos ook voor Elin Gademans als de winnaar van de maand juli en daarmee is zij de trotse winnares van het cv van de maand juli.

Het was spannend want Britt Brackenie werd met 1,6% achterstand heel fraai 2e.

Het juryrapport

Een goed cv bevat relevante informatie. Je wil verder in één oogopslag alle persoonlijke gegevens kunnen lezen en een beeld van de kandidaat krijgen. De winnaar va deze maand heeft duidelijke, bondige en inhoudelijke omschrijvingen van de werkervaringen, waarbij ook de deliverables worden genoemd.

Het cv van Elin Gademans is een overzichtelijk cv met voldoende witruimte rond de tekstblokken en de logo’s van voormalige werkgevers geeft direct een goed beeld waar ze gewerkt heeft.

Een professionele foto, een enthousiast persoonlijk profiel en geen taal- en grammaticafouten maakt van het cv een prima cv en Elin Gademans de terechte winnaar van het cv van de maand juli. 

cv van de maand juli - elin

Het cv van Elin


Delen

1 comment on “Het cv van de maand Juli 2014: Elin Gademans

  1. Pingback: Het cv van de maand Juli 2014: Elin Gademans « Werken in een Callcenter Werken in een Callcenter

Comments are closed.