Focus op wat niet verandert

      Reacties uitgeschakeld voor Focus op wat niet verandert
Delen

focus zuilDe Waan van de Dag. Tijdens mijn ochtendwandeling kom ik “˜m altijd tegen. Met een vriendelijk knikje groet ik de Waan van de Dag en loop ik verder. In mijn ooghoeken zie ik de buurman nog net meegaan met de Waan van de Dag. De buurman zeilt met elk zuchtje wind mee. Wat is nieuw, wat is hot? Vraag het mijn buurman, hij weet het. Waar je mijn buurman vindt? Het is die man die met haastige spoed de heilloze weg oprent, achter de mode aan, hand in hand met de Waan van de Dag.

In plaats van mee te gaan met de Waan van de Dag, loop ik richting een betonnen zuil. Er zitten een paar schroeven in waar ik de laatste mode aan kan ophangen. En ook weer heel eenvoudig af kan halen als het uit de mode is. Die betonnen zuil, daar kan ik tegenaan leunen en verder op bouwen. Het beton dat ik eerder in de mal goot is een mix van toegevoegde waarde, kwaliteit en creativiteit.

Dus, ik sta relaxed te leunen tegen mijn betonnen zuil. Mijn buurman en de Waan van de dag komen aangerend, oogkleppen op en druk in gesprek over wat nieuw  en wat hot is. Ze zien mijn betonnen zuil niet. Voor de zekerheid doe ik even een stapje opzij. Boem. Arme buurman en Waan van de dag, dat deed vast pijn. Mijn betonnen zuil staat fier overeind. Zoals altijd.

Dit blog maakt deel uit van de blogreeks Rework, waarvoor ik geí¯nspireerd ben door het boek Rework van 37signals. Het verhelderende hoofdstuk “˜Focus op wat niet verandert’ vind je op pagina 91.

Wil je meer blogs lezen uit deze blogreeks?
In de bovengenoemde blogreeks Rework verschenen op HI-RE al eerder de volgende blogs:

Onderbrekingen bedreigen productiviteit

Ondernemen: Trek een streep in het zand


Delen

About Nicol Tadema - de Voor

Nicol Tadema – de Voor van VoorTekst schrijft op Hi-RE.nl over arbeidsmarktcommunicatie, geeft tips over het schrijven van vacatureteksten, maar ook over online recruitment en SEONaam: Nicol Tadema – de Voor

Beroep: Tekstschrijver, gespecialiseerd in het schrijven van vacatureteksten

Bedrijf: VoorTekst

 

Professioneel profiel van Nicol Tadema – de Voor

Recht door zee, eigenwijs, creatief, scherp, zonder omweg en met visie: Nicol Tadema – de Voor blogt, zoals zij zelf is. Veel blogs over vacatureteksten, het meest gebruikte middel in de arbeidsmarktcommunicatie, omdat daar gewoon veel over te vertellen is. Maar ook blogs over arbeidsmarktcommunicatie in het algemeen, online recruitment, SEO en gerelateerde events deelt Nicol hier op Hi-Re.

Na een marketingloopbaan van zo’n 10 jaar in de werving- en selectiebranche, bundelde Nicol in 2011 haar passie voor schrijven, kennis van arbeidsmarktcommunicatie en ondernemersdrift. Met als resultaat: Voor Tekst, het tekstbureau voor online (arbeidsmarkt-) communicatie. In 2013 is daar de service Voor Vacaturetekst aan toegevoegd, het gespecialiseerde tekstbureau voor vacatureteksten. Samen met haar team van tekstschrijvers schrijft Nicol tekst die doel treft.

Waar kun je  Nicol Tadema – de Voor online vinden?

Website Nicol - Voor Tekst E-mailadres Nicol Tadema – de VoorLinkedIn profiel Nicol Tadema – de Voor Nicol op FacebookNicol Tadema – de Voor op Google+Voor Vacaturetekst op TwitterVoorTekst op Twitter

Contactgegevens Nicol Tadema – de Voor

Mobiel +31 (0)6 11760846

E-mail: nicol@voortekst.nl

Meer artikelen van Nicol vind je hier...