De 10 meest verrassende nieuwe beroepen volgens ouders

Delen

LinkedIn onthult de 10 meest verrassende nieuwe beroepen volgens ouders

“˜Bring In Your Parents Day’ is terug op 6 november 2014

1 op de 3 ouders weet niet precies wat de baan van hun kinderen inhoudt. Dit cijfer was vorig jaar de aanleiding voor LinkedIn om Bring in Your Parents Day te organiseren. Op deze dag kunnen kinderen hun ouders uitnodigen op hun werkplek en hen laten zien wat ze precies doen. Wegens het succes van de vorige editie, is Bring in Your Parents Day terug. Op donderdag 6 november worden ouders in 14 landen wereldwijd uitgenodigd op het werk van hun kinderen. Ter gelegenheid hiervan heeft LinkedIn onderzocht wat de 10 beroepen zijn waarvan Nederlandse ouders nooit gedacht hadden dat hun kind dit zou kiezen. De bitcoin handelaar is volgens ouders het meest verrassende beroep, op de voet gevolgd door de drone operator en vlogger.

Banen die 10 jaar geleden nog niet bestonden…

LinkedIn vroeg deze maand meer dan 1.100 ouders om aan te geven wat de 10 meest verrassende nieuwe beroepen zijn. Ze kozen voor de beroepen waarvan ze toen hun kind jonger was nooit gedacht hadden dat zij deze als baan zouden kunnen kiezen. Simpelweg omdat deze beroepen toen niet of nauwelijks bestonden.

Nieuwe beroepen

Drone-operator Jochem Feldberg neemt zijn vader een dagje mee naar het werk

De 10 meest verrassende nieuwe beroepen volgens ouders zijn:

1. Bitcoin handelaar

2. Drone operator

3. Vlogger

4. iPhone glazenmaker

5. Draagdoekconsulent

6. Cupcake Designer

7. 3D printspecialist

8. Moleculair kok

9. Crowdfunding specialist

10. Scrum master

Welk nieuw beroep kiezen ouders zelf?

Als ouders zelf een ‘nieuw beroep’ mogen kiezen, komen er hele andere banen uit. Op 1 staat de budget coach, op 2 de zorgtoezichthouder en op 3 de dierenpolitie. Er zijn hierin opvallende verschillen tussen het noorden en zuiden van ons land. De budgetcoach staat in het noorden op 1 als leukste nieuwe beroep voor de ouders zelf, met 24,8%. In het zuiden is dit slechts 13%. Daar willen ze het liefste werken bij de dierenpolitie! Het populairste beroep voor ouders in het oosten van Nederland is zorgtoezichthouder. In het westen voert het beroep van budget coach ook de ranglijst aan.

Geen idee wat de beroepen inhouden…

De nieuwe beroepen roepen veel vraagtekens op bij ouders. Het minst bekende nieuwe beroep is dat van de UX designer. Meer dan 9 op de 10 ouders (91%) heeft nog nooit van dit beroep gehoord. De scrum master is al bijna net zo onbekend: 90,1% weet werkelijk niet wat dit inhoudt. De vlogger staat ook hier op plaats 3: 85,5% van de ouders snapt totaal niet wat een vlogger doet.

Wereldwijd evenement

LinkedIn Bring In Your Parents Day wordt georganiseerd in 14 landen: de Verenigde Staten, Groot-Brittannií«, Frankrijk, Nederland, Zweden, Italií«, Spanje, Brazilií«, Australií«, India, Canada, Singapore, China en Hong Kong. Bedrijven worden wereldwijd aangemoedigd om deel te nemen aan de dag en de ouders van hun werknemers op de werkplek uit te nodigen. Bedrijven als Logitech, Virgin Atlantic en British Airways hebben al aangegeven deel te nemen aan de dag.

Meer informatie over de dag, zowel voor ouders, werknemers als bedrijven, is te vinden via www.biyp.linked.com. Discussieer mee via Twitter met #LinkedIn #BIYP.

Infographic De meest verrassende nieuwe beroepen volgens ouders

Linkedin - verrassende beroepen - #biyp

– persbericht –


Delen

1 comment on “De 10 meest verrassende nieuwe beroepen volgens ouders

  1. Pingback: De 10 meest verrassende nieuwe beroepen volgens ouders « Werken in een Callcenter Werken in een Callcenter

Comments are closed.