Zo houdt u uw medewerkers tevreden!

      Reacties uitgeschakeld voor Zo houdt u uw medewerkers tevreden!
Delen

Medewerkers zijn de spil van je bedrijf. Wanneer de juiste mensen op de juiste plaats staan, lopen de zaken goed en wordt er niet langs elkaar heen gewerkt. Goede medewerkers wil je natuurlijk graag behouden en dat kan alleen door hen tevreden te houden.

Hoe kan je dat nu bewerkstelligen? Daar zijn natuurlijk vele manieren voor te bedenken en daarom geven wij je in dit artikel enkele tips.

1. Zorg voor duidelijke communicatie

Duidelijkheid is zowel voor de werkgever als de werknemer belangrijk. Als er goed gecommuniceerd wordt, weet iedereen beter wat er van hem of haar verwacht wordt. Dit zorgt ervoor dat een medewerker zich thuis voelt in zijn of haar functie. Op deze manier kweek je zelfvertrouwen bij de medewerker.

2. Zorg voor een goede onderlinge sfeer

Natuurlijk kan je er niet garant voor staan dat al je werknemers goed met elkaar kunnen opschieten, maar je kan er wel zorg voor dragen dat men op een gezellige wijze met elkaar omgaat. Het is belangrijk dat de sfeer open is, zodat medewerkers zowel bij jou als bij elkaar terecht kunnen met bepaalde opmerkingen of vragen. Alleen op die manier is een bedrijf transparant.

3. Zorg voor een goede werkhouding

Medewerkers brengen vaak veel uren van de dag zittend door en dan is het belangrijk dat hun werkhouding goed is, zodat ze zich fit en gezond voelen. Gezonde werknemers zijn immers vaak ook de meest tevreden werknemers? Een investering in ergonomische meubelen betaalt zich zeker terug. Bij Vink Lisse vind je bijvoorbeeld een breed scala aan ergonomische bureaus, kasten, tafels en nog veel meer.

4. Zorg voor doorgroeimogelijkheden

Mensen functioneren vaak het beste wanneer zij zicht hebben op een doorgroeimogelijkheid. De uitdaging ligt immers daar waar je nog geen ervaring mee hebt. Door deze mogelijkheid voor werknemers open te houden, zullen zij hun best doen om de vereiste competenties voor de hogere functie ook te beheersen.

5. Zorg voor pauzes en ontspanning

De hele dag focussen komt de kwaliteit van het afgeleverde werk vaak niet ten goede. Het is daarom belangrijk dat er op de dag wat momenten zijn waarop er pauze gehouden kan worden. Een moment van rust om wat te eten, even bij te kletsen over het gedane werk en de gedachten op iets anders te concentreren. Ook een bedrijfsuitje kan wonderen doen.

Er zijn dus veel factoren die invloed hebben op de tevredenheid van werknemers, zoals duidelijke communicatie, voldoende uitdaging en de juiste meubelen. Probeer deze punten af te stemmen op de wensen en behoeften van je medewerkers, zodat niet alleen zij, maar ook jij tevreden kan zijn over het geleverde werk en de bijbehorende zaken.

Voor meer info klik hier

Bron foto TEAM – Stephanie Hofschlaeger  / pixelio.de

Bron Foto met werkende man en vrouw: Bron: Konstantin Gastmann  / pixelio.de


Delen