Gratis geld voor iedereen!

      Reacties uitgeschakeld voor Gratis geld voor iedereen!
Delen

Gaan we het echt meemaken? Krijgen alle huishoudens binnen de Eurozone binnenkort bezoek van Gaston van de Postcodeloterij?

Die namens de ECB en zijn voorzitter Mario Draghi iedereen een Gouden Envelop komt uitreiken? En niet eenmaal, nee waarschijnlijk een aantal maanden achter elkaar.

De inhoud? Waarschijnlijk zo’n 200 euro?

Een korte uitleg.

Waarom komt dit vooruitzicht op een aantrekkelijke bonus voor velen binnen de Eurozone snel dichterbij?

De groei blijft uit binnen alle grote economieí«n. Daardoor blijft de arbeidsmarkt een zorgenkindje, blijven veel landen niet binnen de afgesproken spelregels voor wat betreft hun begrotingen en wil de inflatie maar niet op het punt komen wat de ECB aanvaardbaar vindt. De 2% norm wil maar niet gehaald worden, sterker nog, hij verdwijnt steeds verder uit zicht.

Om de zaak weer aan de gang te krijgen werd overgegaan tot het verlagen van de rente. Maar ook hier komt op een gegeven moment een einde aan. Momenteel staat hij feitelijk op 0% en zijn er al banken die geld vragen als je geld bij hun op een spaarrekening wilt storten.

Mooi was laatst de vraag aan inwoners van een gemeente in Nederland of mensen zo laat mogelijk hun gemeentelijke lasten wilden betalen. Dit om te voorkomen dat hun gemeente voor een negatieve rente zou worden aangeslagen.

Terug naar de ECB en het beleid van “˜Super Mario’. De maatregelen tot nu toe hebben bij lange na niet het effect van wat er van werd verwacht. Het morren neemt hand over hand toe en nieuwe stappen worden moeilijk.

De geldpers van de ECB draait op volle toeren en er wordt op dit moment circa 80 tot 120 miljard Euro per maand in een waarschijnlijk bodemloze put gestort. Dit met het aankopen van staatsobligaties van landen in de Eurozone.

De zuidelijke landen, met veel staatsschuld, lachen zich een kriek. De noordelijke landen, met een behoorlijk financieel beleid, knarsen de tanden.

Het einde van dit beleid nadert, veel heeft het tot nu toe niet geholpen. Nog steeds is er nauwelijks sprake van groei.

Dus rest nog een laatste paardenmiddel, het uitdelen van GRATIS GELD aan alle huishoudens binnen de Eurozone.

Kritiek.

Natuurlijk staan de critici gelijk op. Ook dit zal volgens hen niet helpen. De mensen zullen het geld op de bank storten of opbergen in een ouwe sok. Want misschien heb je het later nog hard nodig?

Cadeaubonnen.

Om dit te voorkomen zou de ECB het middel van de Cadeaubon moeten aanwenden. Het uitgeven van Europese cadeaubonnen met bijvoorbeeld een waarde van 200 euro, met een beperkte geldigheidsduur. Zeg een maand of vijf tot zes.

Deze bonnen mogen overal aan worden uitgegeven, met uitzondering aan het doen van de dagelijkse boodschappen en het ermee betalen van een vakantie. Ook internet-aankopen worden uitgesloten. Want het doel is het MKB binnen de verschillende landen een impuls te geven. Fysieke winkels, de dienstensector, en bijvoorbeeld de schilder of tuinarchitect. Ach, een ieder zal begrijpen welke doelgroepen ik bedoel.

Rutte maakt zijn belofte waar.

Of dit zal helpen? Niemand weet het vooraf. Maar het zal zeker voor een (tijdelijke) opleving zorgen binnen het MKB. Met daaraan gepaard een (tijdelijke) meer vraag naar arbeidskrachten en een stijging van het inflatiepeil.

Daar zullen de ouderen van nu dan weer blij mee zijn. Kortingen van de pensioenen zijn even van de baan, want de Pensioenfondsen kunnen een betere dekkingsgraad presenteren.

Ach iedereen is blij. Zelfs Mark Rutte. Want hij kan zeggen ‘Zie je wel, ik had toch iedereen 1000 euro beloofd tijdens mijn vorige verkiezingscampagne?

 


Delen

About Gerard Boonstra

Het kan handig zijn om iemand stand-by te hebben voor de boekhouding, salarisadministratie of afdeling Personeelszaken. Want plotseling valt er iemand uit, of er is ineens een tijdelijke piek in de werkzaamheden.Als u op dat moment kunt beschikken over een ervaren kracht voor desnoods een paar uur per week, maand of kwartaal scheelt dat veel kopzorgen. U gaat geen vaste verplichtingen aan en voor de kosten hoeft u het ook niet te laten.Voorkeur voor ondersteuning in regio A'dam/ NH en/ of Westfriesland.- Maar ook rest van Nederland uiteraard mogelijk en bespreekbaar.Informeer eens via een mail naar de mogelijkheden. Doe dit via gp653@quicknet.nl. U krijgt altijd antwoord. En meestal ook nog eens heel snel.https://nl.linkedin.com/in/gerardboonstrahttp://gerardboonstra.blogspot.nl/Ook voor een advies over belastingzaken, afkoop (klein) pensioen of het opzetten van uw administratie kunt u bij hem terecht.