LEIDINGGEVEN: “OEI, ZE HEBBEN ER GEEN ZIN MEER IN, EN NU?”

      Reacties uitgeschakeld voor LEIDINGGEVEN: “OEI, ZE HEBBEN ER GEEN ZIN MEER IN, EN NU?”
Delen

Gerard is een beginnend teamleider. Vroeger was hij “˜één van de jongens’. Gerard is destijds op gaan vallen doordat hij zo’n ongelooflijk goede vakman was.  En nog steeds, is. Dus besluit het management dat hij maar leiding moet gaan geven. Het management is er vast van overtuigd dat hij dat dan ook wel kan.

Euhhh…..

Hieronder lees je over het leven van Gerard, een beginnend teamleider, (voormalig top-vakman)

Gerard is nu alweer zes maanden bezig als meewerkend voorman/teamleider. Hij loopt wel tegen wat “˜dingetjes’ aan, maar dat hoort erbij. Tenslotte is er overal wel wat, toch? De jongens gaan goed, en hij hoeft eigenlijk niks tegen ze te zeggen: ze doen het vanzelf. 

Leidinggeven

Leidinggeven is eigenlijk een eitje, denkt hij. Als de jongens maar doen waarvoor ze zijn opgeleid, en als ze maar weten wat ze moeten doen, dan gaat het allemaal vanzelf…. 

Gebrek aan zin hebben in….

Maandagochtend 7.30 uur. Het regent en miezert, het ziet er naar uit dat dat de hele dag gaat duren. Gadver. Eén voor één druppelen de jongens binnen, het enthousiasme houdt niet over zo te zien… wat een klaaghoofden!!

Klussen van de dag

Gerard roept zijn mannen bij elkaar in de kantine. “Mannen, er ligt weer een hoop werk op ons te wachten.” Gemompel volgt. Gerard slaat er geen acht op en hij verdeelt de klussen en taken. Morrelend gaan zijn jongens aan de slag.

Gerard zelf heeft het op het moment wat minder druk. “Dat is mooi, dan kan ik zelf een beetje meewerken en de jongens in de gaten houden, ze liepen niet over van goeie zin vanochtend”, denkt hij. Hij pakt zijn laswerk van vorige week. Het is een klus die geen haast heeft en waarbij echte ouderwetse precisie noodzakelijk is. Heerlijk!

Gerard loopt richting werkvloer en zet alles op zijn werkbank. Onderweg vangt hij nog net wat “˜gedoe’ op: “Het is hier ook altijd hetzelfde”, “Wij krijgen nooit wat te horen”, “Altijd maar met die rotapparatuur werken, krijg er gewoon pijn in me poten van!” Gerard slaat er geen acht op; de jongens zeuren de laatste tijd wel vaker.

Sjonge jonge! Het is alweer 13.00 uur! Snel even naar de kantine voor een kop soep en een broodje. Mmmm, had het niet eens in de gaten, time flies when your’e having fun!

afb-2Gerard loopt de kantine in en daar aangekomen treft hij een zootje ongeregeld. Zijn jongens hangen in de stoelen en kijken verveeld op hun mobiel. Sjon dooft nog net een sigaret uit op een schoteltje (Grmmpppffff!!!!) overal rommel. Gerard begint een donderpreek en stapelt de borden op elkaar, daarna zet hij alles in de afwasmachine. “˜Wat is er toch met jullie aan de hand?”

“Nou chef, kijk, het zit zo: WE HEBBEN ER GEEN ZIN MEER IN!!“

“Waaaat???!!” Gerard staat met zijn mond vol tanden. Hoe dat zo? Wat is er aan de hand!? Voor de verandering buldert hij nu eens even niet. Peter, een oudgediende op de afdeling, stapt op hem af. Zullen we het er even over hebben? Samen lopen ze naar Gerards kantoorhok.

Kijk, zegt Peter, het zit zo: we hebben er tabak van dat jij alles maar in je eentje beslist. Alle belangrijke beslissingen waar wij bij betrokken zijn, gaan over onze ruggen heen! Daarnaast horen we alleen maar iets van je als we het niet goed doen. We hebben de laatste tijd helemaal geen lol meer in het werk.

Bovendien vraag je ons nou nooit eens wat wí­j nodig hebben. Het gaat alleen maar over het management wil dit, dat, de klanten zus, zo, en het moet allemaal vorige week maar klaar zijn! Doordat jij alleen maar op je kantoortje zit, gaan hier de dingen fout. Iedereen doet maar wat en maakt er een zooitje van! Zo hebben wij er geen zin meer in! En trouwens, je mag blij zijn dat ik je dit allemaal vertel!

Gerard loopt brandweerrood aan. Een paar adertjes op zijn voorhoofd worden nu wel heel zichtbaar…Waaaat?? Waaarom?? Aaaarggh!! Peter maakt zich snel uit de voeten. “Don’t shoot the messenger” zegt hij nog snel.

Pfffff! Hij loopt naar zijn kantoorhok. Dat is een bittere pil! Hij gaat zitten en legt zijn benen op tafel. Goeie genade! Ik had niet in de gaten dat de vlag er zo voor staat! Eigenlijk moet ik blij zijn dat Peter me dit allemaal vertelt. Maar wat moet ik hier nu in hemelsnaam mee?

Gerard pakt zijn boek: “Leidinggeven voor Dummies” uit de kast. Een cadeautje van zijn vrouw toen hij net begon als leidinggevende. Op blz. 49 leest hij: Leidinggeven is mensenwerk. Daaronder staat een toptien van motivatoren. Hmmm, dat herinner ik me nog van die workshop! Net wat ik nodig heb, denkt hij. Mijn jongens moeten weer gemotiveerd worden! Hij pakt een kop koffie erbij en begint te lezen:

  1. Bedank medewerkers persoonlijk als ze goed werk hebben geleverd. Doe dit persoonlijk in een gesprek, schriftelijk of op beide manieren. Bedankt mensen op tijd en vaak.
  2. Wees bereid om met medewerkers te praten en naar hen te luisteren, zo vaak als ze willen, of ze dit nodig hebben.
  3. Geef werknemers regelmatig gedetailleerde feedback over hun werk. Ondersteun hen bij het behalen van betere resultaten.
  4. Erken, beloon en promoveer diegenen die goede prestaties leveren. Zorg ervoor dat wie minder presteert, zichzelf verbetert of vertrekt.
  5. Verschaf informatie over de recente successen en mislukkingen van het bedrijf, over nieuwe producten en diensten, en over manieren waarop het bedrijf de concurrentie de loef gaat afsteken. Laat zien welke rol de werknemers hebben in dit alles.
  6. Betrek werknemers bij beslissingen die genomen worden, zeker als deze beslissingen henzelf betreffen. Betrokkenheid is een belangrijke motivator.
  7. Geef medewerkers een kans om zich te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Stimuleer hen om het beste uit zichzelf te halen. Laat zien hoe jij hen kunt helpen bij het halen van hun doelen en daarmee van de doelen van de hele organisatie.

Ok! Vanaf nu ga ik daar mee aan de slag! Gerard loopt naar de afdeling; hij is van plan om dit grondig aan te pakken.


Delen

About Andrea van Aken

Over Andrea van Aken:

Ik help meewerkende voormannen en teamleiders met leidinggeven op de werkvloer

Jij bent een specialist binnen je vakgebied. Je blinkt vaak uit doordat je hebt ‘beste jongetje van de klas bent’. Je kunt het zo gek niet bedenken of jij draait het wel eventjes in elkaar. Eigenlijk ben je onmisbaar. Omdat jij zo goed in je vak bent, neemt het management automatisch aan dat jij dan ook wel leiding kunt geven. Ze hebben het je voorgelegd en enthousiast ga je aan de slag met deze nieuwe uitdaging. Maar na een tijdje stoot je je neus. Want, wat blijkt? Leidinggeven is echt een vak, en dat vak valt soms helemaal niet mee! Gelukkig kun je het vak met een beetje begeleiding wel leren.

Mijn vak

Trainen is mijn passie, míjn vak. Ik train leidinggevenden en voormannen in het vak van leidinggeven. Ik ondersteun je met tips en trics zodat het leidinggeven je goed afgaat en je meer grip krijgt op de soms zeer lastige praktijksituaties. Met mijn hands-on trainingen boek je direct resultaat; met wat je vandaag leert, kun je onmiddellijk aan de slag in je eigen praktijk.

Wat mijn klanten over mij zeggen:

• “Het is een ‘niet-te-ver-van-mijn-bed show en direct toepasbaar in de praktijk”

• “Zeer praktisch. Gewoon leuk!!”

• “Door deze training sta ik steviger in mijn schoenen”

• “Ik heb er echt van geleerd! Hier heb ik wat aan”

• “De trainingen zijn een prima mix van theorie en praktijk”

Heb je een lastige situatie op het werk en wil je daar eens over sparren? Ik sta je graag te woord op 06 46268332.

Meer weten over Gerard? Zie: Gerardblogs

Meer weten over succesvol leidinggeven? Dan heb ik een gratis E-book voor je. Je kunt het downloaden op mijn website: E-book over Gerard Je ontvangt dan ook elke maand gratis tips, trics, adviezen en nieuwtjes over leidinggeven.

Bedrijfsgegevens:

Praktisch leidinggeven aan of op de werkvloer

Noordstraat 1

4493 AE Kamperland

E-mail: andrea.vanaken@gmail.com

Website: www.praktischleidinggevenaandewerkvloer.nl of: www.l-va.nl