HEB IK NOG RECHT OP HUURTOESLAG IN 2017?

      Reacties uitgeschakeld voor HEB IK NOG RECHT OP HUURTOESLAG IN 2017?
Delen

Het einde van het jaar nadert, tijd om de financií«n van en voor uzelf nog eens op een rijtje te zetten. En dan bedoel ik vooral het eventueel recht op huurtoeslag voor nu en komend jaar.

Laten we als eerste de algemene voorwaarden voor de huurtoeslag bekijken:

Voorwaarden voor huurtoeslag in 2017

U bent 18 jaar of ouder.

U en de verhuurder hebben een huurcontract getekend. Bij tijdelijke woonruimte krijgt u geen huurtoeslag. Bijvoorbeeld als u in een opvang voor daklozen of in een blijf-van-mijn-lijfhuis woont.

U huurt een zelfstandige woonruimte.

U, uw eventuele toeslagpartner en medebewoners staan bij de gemeente ingeschreven op uw woonadres.

U, uw eventuele toeslagpartner en medebewoners hebben de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning.

Uw huur, (gezamenlijke) inkomen en vermogen zijn niet te hoog.

Wilt u weten of u huurtoeslag kunt krijgen? Maak dan een proefberekening.

Belangrijk.

Natuurlijk is het belangrijk om te weten of het inkomen en/of de huur niet te hoog is. Maar daar kunt u zelf niet veel aan veranderen, dat zijn bijna vaststaande zaken.

Maar waar u wel wat aan kunt doen is de hoogte van uw vermogen per 31 december 2016. Op 1 januari 2017 mag u namelijk per persoon niet meer dan 25.000 euro bezitten.

Tot uw vermogen hoort onder meer spaargeld, aandelen en een vakantiehuis. Ook vermogen dat u hebt in het buitenland telt mee.

Zit u een beetje op de grens, dan is het misschien aan te raden om voor het einde van dit jaar (2016) nog enige wat grotere aankopen te doen, die u anders toch van plan was te doen in 2017.

Zodat uw banksaldo/ vermogen beneden de kritische grens van 25.000 euro per persoon blijft.

Dat kan u heel veel teleurstelling, onbegrip en zelfs terugbetaling schelen. Want weet u wel dat de maximale huurtoeslag voor 2017 ruim 3.000 euro bedraagt.

Stel je toch eens voor dat je aan alle voorwaarden voldoet, maar met een ietsje teveel geld op de bank. Dan trek je bij wijze van spreken toch alle haren uit je hoofd.

Wees dus wijs en kijk nog eens heel goed wat mogelijk is. Desnoods schenk je iemand maar wat. Je wordt er dan zelf niet armer van. 


Delen

About Gerard Boonstra

Het kan handig zijn om iemand stand-by te hebben voor de boekhouding, salarisadministratie of afdeling Personeelszaken. Want plotseling valt er iemand uit, of er is ineens een tijdelijke piek in de werkzaamheden.Als u op dat moment kunt beschikken over een ervaren kracht voor desnoods een paar uur per week, maand of kwartaal scheelt dat veel kopzorgen. U gaat geen vaste verplichtingen aan en voor de kosten hoeft u het ook niet te laten.Voorkeur voor ondersteuning in regio A'dam/ NH en/ of Westfriesland.- Maar ook rest van Nederland uiteraard mogelijk en bespreekbaar.Informeer eens via een mail naar de mogelijkheden. Doe dit via gp653@quicknet.nl. U krijgt altijd antwoord. En meestal ook nog eens heel snel.https://nl.linkedin.com/in/gerardboonstrahttp://gerardboonstra.blogspot.nl/Ook voor een advies over belastingzaken, afkoop (klein) pensioen of het opzetten van uw administratie kunt u bij hem terecht.