‘Bedrijfsleven onderschat kracht van goede koffie’

      Reacties uitgeschakeld voor ‘Bedrijfsleven onderschat kracht van goede koffie’
Delen

Onderzoeken liegen er niet om; goede koffie op het werk bevordert de sfeer op kantoor en maakt personeel productiever en creatiever. Koffie op het werk is voor bijna heel Nederland vanzelfsprekend; 82 procent vindt een kop koffie belangrijk om de dag goed te kunnen beginnen.

Maar liefst 63 procent is niet tevreden over de koffievoorziening; de koffie zou best wat lekkerder kunnen. Ook is de koffie op het werk regelmatig onderwerp van gesprek: 61 procent van Nederland hoort collega’s en vrienden wel eens klagen over de koffie op hun werk.

Toch worden kansen en mogelijkheden op dit gebied nog onvoldoende gezien. Start-up Another Cookie, een full-service koffie- en theeconsultant, begeleidt het bedrijfsleven en de horeca in het ontdekken én benutten van de kracht van koffie.

Koffie is beleving

“Koffie is in eerste instantie vooral beleving,” zegt oprichter en eigenaar Jochem Snels. “Die beleving gaat verder dan de smaak, en komt ook naar voren in het servies, de verpakking, de herkomst van de bonen, en ja, zelfs de omgeving waarin het kopje wordt genuttigd.”

Volgens Snels wordt de keuze voor koffie – en alles wat daarbij komt kijken – door bedrijven niet goed doordacht, of zelfs helemaal niet doordacht. Te vaak moeten medewerkers en gasten het nog doen met een saai bakje filterkoffie.

Doordachte keuzes

Eigenaardig, vindt de ondernemer uit Rijen. “Hoe kan je als bedrijf, dat bijvoorbeeld claimt verrassend of innovatief te zijn, aankomen met een kaal kopje filterkoffie in het eeuwige hotelporselein in een grijze, sfeerloze ruimte? Daarmee laten organisaties een grote kans liggen om medewerkers extra te motiveren en gasten in de watten te leggen.” Met doordachte keuzes op koffiegebied worden mensen uitgedaagd en geïnspireerd, aldus Snels.

De customer journey staat bij Another Cookie voorop. “We beginnen met een uitgebreide intake. We kijken naar het bedrijfs-DNA, de markt, de doelgroep, de kansen en innovaties.” Hard nodig, want de keuzes bij Another Cookie zijn eindeloos: private label koffie, design en verpakking, eigen blends, duurzame bonen, porselein en glas, apparatuur en meubilair. Zelfs training, opslag en logistiek behoren tot het aanbod.

Mooie bonen

Het één kan niet zonder het ander, weet Snels. “Geen goede koffie zonder de juiste apparatuur. Je hebt geen beleving zonder de juiste aankleding. En kwaliteit kan weer niet zonder mooie bonen.” Op basis van de intake volgt een aanbod, waarbij kan worden gekozen uit een eigen koffielabel (private label) of het label van Another Cookie. Het Noord-Brabantse bedrijf werkt uitsluitend met biologische/duurzame bonen.

“Als je denkt dat we alleen maar een logootje op een beker knallen, heb je het goed mis,” aldus Snels. “Samen met de klant en onze creatieve partnerbureaus bepalen we welke bekers, kopjes, verpakkingen en design-items bij het bedrijf passen. Elk detail moet kloppen en het moet er perfect uitzien.”

Meer informatie op www.anothercookie.com.


Delen