De 16 beste cv’s van 2016

      Reacties uitgeschakeld voor De 16 beste cv’s van 2016
Delen

In 2016 zijn 60 cv’s genomineerd voor het cv van de maand en voorgelegd aan onze recruiterspanels. Naast feedback vroegen we de recruiters de cv’s een cijfer te geven. Dit zijn de 16 cv’s met het hoogste gemiddelde cijfer van de recruiters.

Deze top 16 is dus iets anders dan de cv van het jaar verkiezing. Dit gaat alleen om de mening van de recruiters die in de maand van deelname van de kandidaat in het panel zaten. Maar het maakt de CV TOP 16 zeker niet minder interessant. Ook al omdat je de feedback van recruiters kan lezen door hieronder op de afbeelding van het cv te klikken of gebruik te maken van de links.

16. Het cv van Veronique

Het cv van Veronique werd door het recruiterspanel beoordeeld met een 7,5167 gemiddeld. De cijfers varieerden van 8,5 tot een 6.Het laat weer zien hoe de meningen verdeeld kunnen zijn. Waar de recruiters het wel over eens waren, dat het cv een goede uitnodigende foto heeft.

Lees alle feedback op het cv van Veronique

15. Het cv van Angelique

Angelique werd met haar cv, het cv van de maand januari.Ook voor haar een dikke 7,5. Een 7,5286 om precies te zijn.Angelique is een actieve werkzoekende. Zo ging zij een tijdje geleden met een bakje kersen op pad, onder het mom ‘een sollicitatie met pit’. Haar cv werd vooral gekozen omdat zij op een goede manier gebruik van de STAR-methode maakt.

Lees alle feedback op het cv van Angelique

Lees hier over haar sollicitatie met pit

14. Het cv van Sabine

Sabine heeft een mooi compact cv op 1 A4-tje. Verder vonden de recruiters het cv zakelijk opgesteld. Ook werd genoemd dat het cv fijn is om te lezen. Lekker kort en bondig voegden ze er nog aan toe. Het cv van Sabine werd gewaardeerd met 7,5429.

Lees alle feedback op het cv van Sabine

 

13. Het cv van Ingrid

Het leuke van deze top 16 is, is dat er ook cv’s in staan die geen cv van de maand geworden zijn. Cv’s die wel een hoge waardering kregen van het recruiterspanel. Zo ook het cv van Ingrid uit Ermelo. Haar cv werd beoordeeld met een gemiddelde van 7,5714. Recruiters viel vooral de open uitstraling van het cv op: “Het cv van Ingrid vertelt mij direct wat ze voor je kan betekenen.”

Lees alle feedback op het cv van Ingrid

12. Het cv van Benji

Op de 12 plaats vinden het cv van Benji uit Arnhem. Benji won met zijn cv, de cv van de maand juni verkiezing. De recruiters gaven zijn cv gemiddeld een 7,5833. Een van de recruiters noemde zijn cv “een zeer overzichtelijk onderscheidend en creatief cv met net dat beetje extra.

Lees alle feedback over het cv van Benji

11. Het cv van Emmy

Het cv van Emmy kreeg in februari van de recruiters een gemiddeld cijfer van 7,5857. Het was niet genoeg om cv van de maand te worden, maar wel een hele mooie score. De recruiters hadden vooral veel waardering voor de foto, het feit dat ze extra activiteiten en de hobby’s  heeft vermeld.

Lees alle feedback op het cv van Emmy

10 Het cv van Bianca

Het cv van Bianca werd in november gekozen tot het cv van de maand november.Het recruiterspanel gaf haar cv een 7,8 gemiddeld. Voor het feit dat Bianca concrete resultaten in haar cv heeft opgenomen scoorde goed.

Lees alle feedback op het cv van Bianca

9. Het cv van Clara

De nummer 9 in deze lijst is het cv van Clara. De recruiters gaven haar cv gemiddeld 7,9286. Recruiters waren vooral te spreken over haar foto, de netheid van haar cv, bijvoorbeeld geen spelfouten.

Lees meer feedback van recruiters over het cv van Clara

8. Het cv van Maarten

Maarten heeft een op de beveiligingsbranche gericht cv. Sterk punt is dat hij in zijn cv zijn visie heeft opgenomen. Dat werd ook direct door de recruiters opgepikt. Hij kreeg van de recruiters een mooie 8. Opvallend trouwens dat de recruiters in hun waardering vrij unaniem waren in de beoordelingen 4x 8,5 en ook nog een 8, 7,5 en 7.

Lees meer feedback en tips voor het cv van Maarten 

 

7. Het cv van Tine

In dit lijstje van Top-CV’s mag het cv van Tine zeker niet ontbreken. Tine heeft een zorgvuldig en opvallend cv. Dit werd dan ook direct door de recruiters herkend en waardeerde het cv met een 8,0833. Ook werd zij met haar cv, het cv van de maand maart. Haar 2 rechter handen viel natuurlijk direct op, maar ook inhoudelijk is het en uitstekend cv

Lees meer over wat recruiters vonden van het cv van Tine Looise

6. Het cv van Christianne

Het leuke van deze top 16 is, dat ook cv’s hoog eindigen van deelnemers, die de pech hadden dat in hun maand wel erg veel goede cv’s waren ingezonden. Dat geldt zeker voor Christianne. Ze eindigde in oktober net achter, de latere winnares van het cv van het jaar. De recruiters gaven haar cv maar liefst gemiddeld een 8,1667. De recruiters waren vooral te spreken over dat de genoemde sterke punten overeenkomen met de beschreven functies. Eén van de recruiters vond de kleur groen minder, maar anderen vonden juist het fris en uitnodigend.

Meer feedback over het cv  van Christianne

5. Het cv van Vincent

Eén van de opvallendste cv’s van 2016, was wel het cv van Vincent. Eerst even uitleggen, dat ook Vincent gemiddeld een 8,1667 van de recruiters kreeg, maar bij gelijk eindigen telt het hoogste cijfer dat een cv kreeg en dat was bij Vincent een 10. De recruiters waren over het algemeen ook zeer te spreken over zijn schrijfstijl en de meeste recruiters hadden ook veel waardering voor het filmpje in zijn cv. Dat Vincent gemakkelijk schrijft bleek ook uit een artikel dat hij later publiceerde over de veranderingen in zijn cv.

Meer feedback over het cv van Vincent

 Het filmpje in Vincent zijn cv bekijken

Het artikel over de veranderingen in zijn cv

4. Het cv van Noreen

Het cv van Noreen kennen jullie vast, want haar cv is uitgeroepen tot het cv van het jaar 2016. “Eh cv van het jaar en dan toch maar op 4 in deze top 16” horen we je denken. We leggen het even uit. Bij de cv van het jaar verkiezing is het oordeel van recruiters natuurlijk wel belangrijk en telt het zwaar mee, maar ook het publiek heeft een belangrijke stem. Overigens zijn de verschillen tussen de waarderingen van de verschillende cv’s klein dus dat geeft ook weer de betrekkelijkheid van dit soort lijstjes weer. Gewoon erg goede cv’s. Bij de recruiters eindigde het cv van Noreen dus op plek 4.

Lees de feedback van recruiters op het cv van Noreen

Bekijk de uitslag van de cv van het jaarverkiezing

3. Het cv van René

Op de derde plaats in deze lijst met de beste cv’s van 2016 is geí«indigd het cv van René uit Groningen. Het leverde hem direct de titel “Het beste cv van het Noorden” op. Recruiters waren vooral enthousiast over het feit dat René gezien zijn arbeidsverleden zijn cv kernachtig weet te beperken tot 2 A4-tjes. Eigenlijk zelfs maar 1,5 A4-tje. Ook zijn foto past goed bij de rest van zijn cv.

Meer lezen over het cv van René

2. Het cv van Robbert

Misschien wel een verrassende nummer 2. Natuurlijk werd het cv van Robbert, het cv van de maand juli. Maar in de strijd voor het cv van het jaar viel het cv buiten de finale. De recruiters in het recruiterpanel van de maand juli gaven zijn cv,  een dikke 8, gemiddeld een 8,25 om precies te zijn. Eén van de recruiters noemde zijn cv een “in 1 oogopslag cv”.

Meer lezen over het cv van Robbert

1. Het cv van Judith

In de cv van het jaar verkiezing eindigde ze als 3e, maar van de recruiters uit het panel van de maand september werd haar cv maar liefst gewaardeerd met een 8,5. Twee recruiters vonden haar cv zelfs het perfecte cv en gaven een 10.

Wil je weten waarom recruiters het cv van Judith kozen als nummer 1?

Zelf meedoen?

Laat je inspireren door deze cv’s en stuur dan je eigen cv in voor het cv van de maand.

Stuur je cv naar info@sollicitatieLAB.nl

Mocht je twijfelen, lees dan even de reacties van een aantal deelnemers van het afgelopen jaar.

Wil je meer informatie over het meedoen aan het cv van de maand, klik dan hier.


Delen