Werkgever verleidt starter op de arbeidsmarkt met flexibele werktijden

      Reacties uitgeschakeld voor Werkgever verleidt starter op de arbeidsmarkt met flexibele werktijden
Delen

Bijna één op de zes werkgevers (15%) noemt flexibele werktijden als arbeidsvoorwaarde in haar vacatures gevolgd door reiskostenvergoeding en een bonusregeling. Daarmee zijn flexibele werktijden de meest genoemde arbeidsvoorwaarde.

Ondanks dat starters op hele andere manieren geprikkeld moeten worden om te solliciteren dan bijvoorbeeld medioren of senioren op de arbeidsmarkt, zijn er nauwelijks verschillen in het aanbod tussen starters en alle andere vacatures.

Uit analyses van www.vacatureverbeteraar.nl blijkt dat vacatures voor starters een gemiddelde score halen van 26 punten (op een schaal van 100). Het gemiddelde voor alle vacatures is 22 punten: die voor starters scoren dus iets beter, maar nog altijd behoorlijk laag.

Meest genoemde arbeidsvoorwaarden voor starter

De arbeidsvoorwaarden waarmee de werkgever de sollicitant wil verleiden is voor de starter net iets anders dan alle ervaringsniveaus tezamen. Hierbij is opvallend dat de vacature voor een HBO-starter meer doelgroepgericht is geschreven en een gemiddelde score haalt van 28 punten. Die voor een VMBO-vacature 23 punten.

Qua inhoud van het aanbod is het opmerkelijk dat de werkgever extra focus legt op flexibele werktijden voor de startende doelgroep. Tevens verleiden ze de jonge generatie op basis van prestatiebeloning en worden bonusregelingen en winstdelingen expliciet vaker benoemd in een vacaturetekst dan dat werkgevers dit doen voor de oudere generatie.

Top 10 best scorende vacatures van maart 2017 

Ook biedt het onderzoek van de VacatureVerbeteraar ons inzichten in de best scorende vacatures in de maand maart. Opvallend is dat wederom Techsharks met een IT-vacature de lijst aanvoert en 92 punten heeft behaald. Daarnaast zijn intermediairs en payroll organisaties goed vertegenwoordigd.

  1. Techsharks beheer
  2. Technicum
  3. Leids universitair medisch centrum
  4. ING
  5. Bonfait
  6. Timing
  7. AXS payroll
  8. Eminent Group
  9. King Benelux
  10. Expro IT

Verantwoording

De analyse is uitgevoerd door Jobdigger en Intelligence Group met behulp van de VacatureVerbeteraar. Deze online tool is middels unieke algoritmes en taaltechnologie in staat om vacatures te analyseren op de mate van overeenkomsten met de wensen van de te werven doelgroep.

Daarnaast voert Intelligence Group al dertien jaar continu het eigen Arbeidsmarkt Gedragsonderzoek (AGO) uit, waarin de meest gewenste arbeidsvoorwaarden van alle arbeidsmarktdoelgroepen in kaart worden gebracht. Intelligence Group laat iedere maand een analyse uitvoeren over de nieuw geplaatste vacatureteksten en deze worden gepubliceerd. Dit met de ambitie om het niveau van doelgroepgerichte vacatures te verbeteren en recruitment Nederland te helpen met het maken van de juiste match op de arbeidsmarkt.


Delen