The WOZ is coming into Recruitment

      Reacties uitgeschakeld voor The WOZ is coming into Recruitment
The WOZ is back
Delen

Na Google gaat nu ook Steve Wozniak, co founder Apple, zich op het terrein van de arbeidsmarkt begeven. Wozniak is initiatiefnemer van het product WOZ U. De website en app bieden programma’s aan om snel te leren programmeren. Best spannend dat een zwaargewicht zich op richt op deze markt. De verwachtingen zijn hoog, zeker gezien zijn ervaring bij Apple.

WOZ?

Steve Wozniak, Steve Jobs en Ronald Wayne richtten op 1 april 1976 Apple op. Het merk is hedendaags niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. Van iPhone tot Apple TV, we gebruiken het allemaal. Apple is gevestigd in Cupertino, Californië en The WOZ is nog steeds aandeelhouder, goed voor meer dan 100 miljoen.

WOZ U richt zich met de programma’s op de volgende rollen:

  • Full-Stack Software Developer – .Net, JavaScript, Ruby, and Java.
  • Computer Support Specialist
  • Data Science (coming 2018)
  • Mobile Application (coming 2018)
  • Cyber Security (coming 2018)

Startpunt is, na registratie, een assessment om te kunnen inschatten wat de kennis en ervaring is. Hierna start een programma waar je direct mee aan de slag kan. Het programma is geschikt voor elk niveau en zorgt voor een soort van certificering, waardoor programmeurs snel aan de slag kunnen bij de vele tech bedrijven.

De App kijkt goed wat het best bij de kandidaat aansluit en zorgt ervoor dat de kandidaat aan de juiste kennis en ervaring komt. En zo goed aansluit op de wensen van de werkgever. Schijnbaar is er ook in Silicon Valley een tekort of komt er een tekort aan goede programmeurs.

Hier de link voor de App: https://itunes.apple.com/app/woz-u/id1247575927?ref=producthunt

Welke doelgroep

In eerste instantie richt het programma zich op studenten en op bedrijven die op zoek zijn naar die studenten. Naast de app en de website (dus online) gaat de WOZ ook leerplekken openen. zodat men ook samen off-line op de campus aan de slag kan gaan.

Voor bedrijven gaat The WOZ een programma aanbieden wat zich gaat richten op recruiten, trainen en het behouden van goede IT-ers. Jammer dat er nog geen Nederlands initiatief is. Waar is de Nederlandse WOZ???

Wil je meer hierover lezen kijk dan op:

https://www.macrumors.com/2017/10/13/steve-wozniak-woz-u/?ref=producthunt

https://www.businessinsider.nl/apple-cofounder-steve-wozniak-launches-woz-u-2017-10/?international=true&r=US

Of op de website: https://woz-u.com/?ref=producthunt


Delen