Nieuwe manier van solliciteren en recruteren voor IT’er

      Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe manier van solliciteren en recruteren voor IT’er
Delen

Daphne Darretta en Robbert Groenendijk brengen bedrijven met IT-vacatures en vijf toegewijde IT-recruiters met een achtergrond in de IT samen op het nieuwe platform wijkenneniters.nl.

Dit platform, met een geïntegreerde videorecruitment-tool, is sinds 25 november jl. up and running. Met een groot netwerk kennen deze IT-recruiters de beste IT’ers in de markt en weten deze aan zich te binden.

Efficiënte sollicitatie voor organisatie én kandidaat

Door de geïntegreerde videorecruitment-tool wordt de ‘time to hire’ verkort en neemt de kwaliteit van ‘hires’ toe. Organisaties hebben de mogelijkheid om in een kort filmpje hun vacature en hun afdeling te promoten. En kandidaten vormen zich in korte tijd een beeld van de werkzaamheden en hun toekomstige collega’s. Zij kunnen zichzelf met de videorecruitment-tool bij de hiring manager pitchen en beantwoorden langs deze weg door het bedrijf opgestelde vragen.

Op deze manier kan worden gekeken hoe een kandidaat anticipeert op het voorleggen van een complexe case. Wijkenneniters.nl noemt dit situationeel solliciteren. Zeker in de IT, waar de technologie zich in rap tempo ontwikkelt, is het hebben van medewerkers met hoge kwaliteit essentieel. Medewerkers bepalen in grote mate het succes en moeten passen bij de missie en visie van het bedrijf.

Sparren met een IT-recruiter

Daarnaast hebben IT’ers de mogelijkheid om met één van de vijf IT-recruiters te sparren over een volgende stap in hun loopbaan. Op een speciaal ingerichte pagina laten IT’ers hun cv achter. Daarna kijken zij samen met de IT-recruiter vervolgens gericht naar passende vacatures bij organisaties waar zij graag willen werken.

De IT-recruiter kan de kandidaat tips en tricks geven en helpen bij het optimaal voorbereiden op een interview. De recruiters van wijkenneniters.nl spreken de taal van IT’ers en gaan uiterst discreet om met hun cv.


Delen