Drie manieren om jouw baankansen te vergroten

      Reacties uitgeschakeld voor Drie manieren om jouw baankansen te vergroten
Delen

Het hebben van een vast contract wordt steeds zeldzamer en in de huidige tijd wisselt men dan ook vaak van baan. Voor de meeste vacatures geldt daarom dat je flinke concurrentie hebt. Het is daarom van belang dat je opvalt en de werkgever iets in jou ziet. Maar hoe zorg je er nu voor dat je je onderscheidt van de rest? Vaak hebben jouw medekandidaten een zelfde soort opleiding gedaan of komt jullie achtergrond overeen. In dit blog geef ik drie tips die je hierbij kunnen gaan helpen.

Doe een cv-check

Een goed begin is het halve werk. Met jouw curriculum vitae geef je het bedrijf een eerste indruk. Het is daarom heel belangrijk dat deze foutloos en overtuigend is. Probeer je cv aan te passen op de vacature door overeenkomende taken van een vorige baan uit te lichten. Benoem relevante projecten die je hebt gedaan en verwijder niet relevante taken. Op deze manier leg je de nadruk op de vaardigheden en ervaringen die nodig zijn voor de vacature. Daarnaast is het van belang dat je cv geheel foutloos is. Zowel de spelling en grammatica moet foutloos zijn als de jaartallen en informatie. Het kan verstandig zijn om een cv-check te laten doen. Zo weet je zeker dat het goed zit!

Zorg dat je positief bent

Om de werkgever ervan te overtuigen dat jij de baan moet krijgen is het erg belangrijk dat je positief overkomt. Wees enthousiast, ook al is het de zoveelste baan waarvoor je solliciteert. Probeer duidelijk over te laten komen waarom je zo gemotiveerd bent voor de vacature. Verdiep je in het bedrijf en laat zien dat je goed weet wat zij precies doen en wat hun visie is. Op die manier laat je merken dat je geïnteresseerd bent en zal je eerder opvallen.

Solliciteer op banen die je echt wilt

Wanneer je dringend op zoek bent naar een baan is de verleiding groot om zoveel mogelijk sollicitaties de deur uit te doen. Op die manier denk je de meeste kans te hebben om snel een baan te vinden. Dit is echter niet hoe het werkt. Door zo vaak te solliciteren raak je op een gegeven moment de motivatie kwijt. Daarbij komt dat niet elke baan voor jou geschikt is. Solliciteer daarom alleen op banen die je echt wilt.

Hopelijk kun je met deze tips aan de slag! Om je een beetje op weg te helpen mag ik aan een van de lezers een cv-check weggeven. Wil je deze winnen? ‘’……..’’

Laat dan weten dat je dit bericht hebt gelezen. Hier op deze site bijvoorbeeld via een reactie of op de site bij sollicitego


Delen