Grote winkelketens failliet! Hoe verging het de werknemers?

      Reacties uitgeschakeld voor Grote winkelketens failliet! Hoe verging het de werknemers?
Delen

In 2015 gingen twee grote Nederlandse ketens failliet, namelijk Schoenenreus en V&D. Duizenden werknemers kwamen hierdoor op straat te staan. Helaas komt het vaker voor dat ketens en bedrijven hun deuren moeten sluiten en dat werknemers noodgedwongen op zoek moeten naar een nieuwe baan. Onlangs werd bijvoorbeeld bekend dat ook Kijkshop het hoofd niet meer boven water heeft kunnen houden.

De werknemers van bedrijven die failliet gaan zijn vaak de grootste slachtoffers. Zij kunnen weinig beginnen tegen hun onvermijdelijke ontslag. Sommigen hebben geluk en behouden hun baan bij een reorganisatie. De meeste werknemers zullen hun heil echter ergens anders moeten zoeken.

Maar waar gingen ex-werknemers van failliete winkelketens en bedrijven de afgelopen tijd aan de slag? CVster zocht het uit en kwam tot de ontdekking dat Albert Heijn de meeste ex-werknemers van V&D en Schoenenreus in dienst heeft genomen.

Albert Heijn populairste werkgever onder ex-werknemers van Schoenenreus en V&D

De ex-werknemers van Schoenenreus en V&D gingen beide het meest naar Albert Heijn. Dit is min of meer lijn met het Bijbanen Onderzoek van CVster uit 2017, waaruit blijkt dat Albert Heijn de populairste werkgever is, maar dan voor jongeren.

Populariteit supermarkten bij ex-werknemers van Schoenenreus en V&D

Supermarkten zijn over het algemeen in trek bij werkzoekenden. Een supermarkt is de eerste en de tweede keuze voor een nieuwe werkgever bij zowel V&D als Schoenenreus. Bij ex-werknemers van V&D scoort Jumbo met een tweede plek hoog. Plus staat op een tweede positie bij ex-werknemers van Schoenenreus.

Bron: CVster.nl  Auteur: Joost


Delen