Hoe vind je in tijden van krapte personeel in de techniek?

      Reacties uitgeschakeld voor Hoe vind je in tijden van krapte personeel in de techniek?
Delen

Technisch dienstverlener Croonwolter&dros (omzet 550 miljoen, 2.700 medewerkers en onderdeel van TBI), gaat in 2018 samenwerken met Wonderkind. Het Amsterdamse bedrijf gaat het komende jaar helpen met het vervullen van een groot aantal vacatures voor Croonwolter&dros. De samenwerking volgt op een succesvolle pilot waarbij Wonderkind met behulp van Artificial Intelligence (AI) talent heeft gevonden bij moeilijk vervulbare vacatures van de technische dienstverlener.

Er is een nijpend personeelstekort in de technieksector. Dat zal de komende jaren alleen maar groter worden. Ongeveer 1 op de 5 bedrijven heeft een tekort aan personeel en een personeelscrisis ligt op de loer. Aan de andere kant trekt de economie aan en neemt de technologie-component in gebouwen en objecten alleen maar toe; genoeg kansen voor technieksector. Alleen worden de juiste mensen niet gevonden om het werk uit te voeren.

Stijgende prijzen in de bouwsector

De krapte leidt tot een lagere groei van het bouwvolume, zo voorspelt het economisch bureau van ING. Voor 2018 gaan de economen uit van een groei van 4 procent. Dat is lager dan afgelopen jaren. In 2016 steeg het bouwvolume 7,1 procent, het jaar ervoor met 5 procent. Het personeelsgebrek zorgt er voor dat nieuwbouwprojecten langer duren en dat er minder nieuwe projecten van start gaan.

Tijdens de crisis is er bezuinigd op personeel en kozen weinig jongeren voor een opleiding in de bouw. Tegelijkertijd slaat de vergrijzing toe in de sector. Een simpele oplossing voor het probleem is er niet.

Tekort oplossen door te innoveren

Op dezelfde weg doorgaan, levert in ieder geval geen oplossing voor het probleem op. Dat inzicht heeft Croonwolter&dros ook. De onderneming maakt door een groter opdrachtenvolume een groeispurt door en daarom is een pilot aangegaan met Wonderkind. Het bedrijf wil samen met Wonderkind innoveren op het gebied van recruitment en zo nieuwe oplossingen vinden voor het personeelstekort.

300 vacatures vervullen in 1 jaar

De afgelopen vijf maanden is de technologie van Wonderkind op zoek gegaan naar moeilijk vervulbare vacatures zoals engineers, servicemonteurs en software engineers. In deze pilot zijn diverse vacatures getest. Dat leverde Croonwolter&dros ruim 300 leads op, waarvan uiteindelijk 9 mensen zijn aangenomen tegen 56% lagere kosten.

Vanwege de succesvolle pilot wordt de samenwerking uitgebreid in 2018. Croonwolter&dros heeft hierbij haar vertrouwen uitgesproken naar Wonderkind door de samenwerking te intensiveren.

 

 


Delen