Cv 2.0: creatieve en opvallende cv’s

voorbeelden creatief, opvallend, cv 2.0

 In deze tijd van crisis reageren sollicitanten massaal op een vacature, maar de tijd dat er stapels standaard cv’s op basis van een Word template met het lettertype Times New Roman op het bureau liggen van recruiters lagen, is voorbij. Om op te vallen in deze grote stapels moet je soms net iets origineler en creatiever uit de hoek komen om op te vallen. Met als resultaat mooie, opvallende en creatieve cv’s. En daar houden wij bij Hi-RE.nl wel van en hebben daarom dan ook een speciale rubriek, de rubriek cv 2.0, voor al deze mooie kunstwerken in het leven geroepen.

Wekelijks op woensdag laten wij hier op Hi-RE.nl een creatief, opvallend, mooi, apart kunstwerk zien. Een cv waarbij je gelijk denkt: Wow!

Wat is een cv 2.0

Een cv 2.0 is een creatief opvallend cv (curriculum vitae). Dit kan een mooie grafische weergave, zoals een infographic, zijn, maar je kunt ook denken aan een prezi of een website, die speciaal in het leven is geroepen om een baan te vinden. Ook een leuk filmpje, geen standaard filmpje waarin je je voorstelt en vertelt wat je kan en wil, behoort, in onze ogen tot deze rubriek. (kijk hier maar eens voor een aantal leuke, inspirerende voorbeelden).

Heb jij een opvallend cv?

Heb je zelf een creatief curriculum vitae, stuur het dan naar ons (natasjajansen@hi-re.nl) toe en wij publiceren het op Hi-RE.nl. Erg leuk zouden we het vinden als je er zelf (of samen met ons) ook een stukje over wilt schrijven, omdat wij graag willen weten waarom je je cv op deze wijze hebt gemaakt, wat je er mee wilt bereiken en waar je naar op zoek bent….

Cv van de maand

Eén keer in de maand publiceren we hier op Hi-RE.nl het cv van de maand. Dit is een initiatief van Sollicitatie Lab. Iedereen kan zijn of haar cv inzenden. Vervolgens worden er een aantal cv’s genomineerd en uit deze genomineerden worden vervolgens door een recruiterspanel beoordeeld. Ook kan er gestemd worden door het publiek. Uiteindelijk wordt er één cv tot cv van de maand uitgeroepen. Uit alle maandwinnaars zal er uiteindelijk het cv van het jaar 2013 worden verkozen.

Dit initiatief van Sollicitatie Lab kan rekenen op veel aandacht. Zo werden verschillende winnaars geïnterviewd door landelijke en regionale kranten, maar ook is het aan de orde geweest op televisie (1Vandaag). En ook Hi-RE.nl besteden we er natuurlijk aandacht aan.

Wil je meedoen, stuur dan een mail met in de bijlagen je cv naar cees (cees@sollicitatielab.nl) of ton (ton@sollicitatielab.nl).

Voorbeelden opvallende, mooie, creatieve cv’s

Over de auteur

Redactrice én blogger voor HI-RE Blog